Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Ukupno: 893, strana 18 od 45

Kandidati za NOBELA u - kladionici

 

 

 

NOBELOVA NAGRADA ZA KNJIŽEVNOST 2011. U poslednjih nekoliko godina, ime dobitnika uvek se krilo među prvih tridesetak kandidata koje “izbaci” ova ugledna kladionica, i među kojima je većina iz kategorije “večitih”. Nagrađen je tako prošle godine Peruanac Mario Vargas Ljosa, pre njega Nemica Herta Miler, a 2008. Francuz Žan-Mari Gustav le Klezio. Velike šanse su, prema odnosu snaga u ponedeljak, date i mađarskom piscu Peteru Nadašu, alžirskoj književnici Asiji Djebar, južnokorejskom pesniku Ko Unu i australijskom pesniku Lesu Mareju. Član glavnog odbora Međunarodnog PEN Takeaki Hori rekao je nedavno u Beogradu da je u Japanu septembar mesec euforije: svi čekaju da njihov Haruki Murakami konačno dobije Nobelovu nagradu. Slavni japanski pisac trenutno drži dobro osmo mesto, sa šansama šesnaest prema jedan. U prvih deset našli su se još i indijski pesnici Rajendra Bhandari i K. Sačidanandan. Svet će 3. oktobra prvo saznati ime novog dobitnika Nobelove nagrade za medicinu, a po tradiciji, Švedska akademija će tek odrediti dan u drugoj nedelji oktobra u kojem će saopštiti ime novog nobelovca za književnost. LINK.
 
   

Kao i sva ravnica, Sva ta ravnica, ravnica Čankova i ostali pojmovi

 

 

 

Ravica i ravnica i ravnica Nenad Čanak, po čijoj je kratkoj priči snimljena "Pinkova" TV serija "Sva ta ravnica", izjavio je u ponedeljak uveče da se u njoj može videti Vojvodina kakva ne odgovara stereotipima. Link. Seriju gleda 2,5 miliona gledalaca Znači, odlično jašu Čanak, Katarina, Pink. . . U pitanju je kostimirana misterija od 13 epizoda, čija se radnja odigrava sredinom dvadesetih godina prošlog veka. U prologu, smešetnom u 1905. godinu, upoznajemo glavne junake – grofovsku porodicu Jagodić koja živi u svom raskošnom kaštelu. Jovan Jagodić (voice-over Dejana Lutkića, koji kasnije i glumi odraslog Jovana) nas obaveštava: „Kad pogledam unazad, čini mi se da je sve što je zadesilo gordu lozu banatskih grofova iz porodice Jagodić počelo upravo te noći. . . “ I zaista, te kobne noći, u bizarnom spletu okolnosti, grofica Jagodić gubi svoj plemeniti život. Link. Serija na Vikipediji Hronika o kraju jedne porodice, Sva ta ravnica je pre svega drama, nekad sentimentalno, nekad crnohumorno intonirana, a ponekad slična gotskom trileru o porodičnoj ukletosti. Link. Kao i sva ravnica na drugom mestu najtraženijih knjiga kod nas Za samo nekoliko dana knjiga Kao i sva ravnica je došla na 2. mesto najtraženijih knjiga u našoj internet knjižari. 8. marta strana knjige je pregledana 329 puta. 9. marta 318 puta. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.  
 
   

Kasete su mrtve ali su ponovo oživele na skeletima

 

 

 

Zaboravljene kasete na skeletima Link. Još jedan prilog ekološkim nastojanjima da ono što smo napustili nas sada ne zatrpa. Ko može da ozeleni vaš Twitter? Link. Knjiga posle - Revolucija čistih tehnologija   Vreme je za novi početak. Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Kindle nije više samo čitač knjiga

 

 

 

Igre, koje besplatno mogu da preuzmu vlasinici ovog uređaja, nalaze se na Amazonovom sajtu, i obe igre su razvijene zahvaljujući Kindle Development Kit-u (KDK), predstavljenom početkom ove godine. Nakon predstavljanja KDK mnogi su predvideli naredni korak Amazona, odnosno da će korisnicima pomoću ovog alata biti omogućeno korišćenje različitog softvera, pa i igara. Međutim, imajući u vidu da je Kindle pre svega namenjen čitanju elektronskog sadržaja, nije realno očekivati, bar ne u skorije vreme, da će biti omogućeno igranje popularnih pucačina ili avantura, već da će igre biti isključivo logičkog karaktera. Proizvođač je ovim potezom otvorio mogućnost da se pojave i igre koje će biti komercijalnog tipa, ali je naglasio da će 70% prihoda od istih pripasti proizvođaču i da tim potezom naglašavaju da im nije cilj da se suština koncipira na dodatnom softveru već na čitanju elektronskog sadržaja čemu je i namenjen uređaj. Obe igre – Every Word i Shuffled Row, baziraju se na igranju slovima odnosno rečima. B92. Every Word Shuffled Row  
 
   

Knjiga - Fusnota Kornelija Kovača ili Seks za početnike ili malo kuvarskih tajni

 

 

 

Fusnota - kako su nastale pesme koje volimo Fusnota je treća knjiga Kornelija Bate Kovača i izvesno najbolje od svega što je do sad napisao. To su, u najkraćem, samo uslovno rečeno priče o pesmama koje su obeležile ne samo njegovu karijeru, već i živote mnogih poštovalaca njegovog lika i dela. Naručite knjigu. Seks za početnike Izvršni direktor beogradske izdavačke kuće "Kreativni centar" Dejan Begović izjavio je, po povratku sa upravo zatvorenog 47. Bolonjskog međunarodnog sajma knjiga za decu, da su tokom tri dana sajma imali 50 poslovnih sastanaka sa potencijalnim kupcima iz celoga sveta. Link. Naručite knjigu Posle muzike i seksa, malo Karapandže Veliki majstor kuhinje Stevo Karapandža vodi vas sa oko 300 recepata kroz specijalitete koji su obeležili blistavu 40 godišnju karijeru.   Karapandža je juče doputovao u Beograd da bi lično predstavio svoj peti kuvar "Moji najdraži recepti - Povratak velikog majstora kuhinje!", koji je simultano objavljen kod beogradskog i zagrebačkog "Profila". Pozdrvaljajuci velikog broj gostiju pre koktela na kome su služeni specijaliteti iz novog Karapandžinog kuvara, prvog posle dve decenije, urednica knjige Tanja Petrović je otkrila da je odlučila da se obrati idolu svoje mladosti sa malih ekrana, prvoj jugoslovenskoj kuvarskoj televizijskoj zvezdi emisije "Male tajne velikih kuvara" nakon što je videla reportažu o njemu i njegoovm restoranu u Švajcarskoj u emisiji Tanje Petrenek, a on je prihvatio izazov i u rekordnom vremenu pripremio knjigu. LINK. Naručite knjigu.  
 
   

Knjiga BEZ DAHA za sve devojke koje žele da postanu manekenke i alpiniste i iPad2

 

 

 

Bez daha Ako ste joj zavideli, pročitajte na čemu ste zavideli. Razočaraćete se na mestima na kojima ste se najmanje nadali. Oduševljenje sledi na neočekivanim mestima. Ivana Stankovic je jedna od srpskih najpoznatijih i najuspesnijih manekenki. Od svoje 16. godine radi u inostranstvu, a najveće uspehe napravila je u periodu od 1993. do 2003. godine kada je radila za najprestižnije kuće: Armani, Kevin Klajn, Dona Karan, Guči, Misoni, Džil Sander, Eskada. . . Bila je zaštitno lice Armanija 5 godina.   U Italiji je radila na čuvenom TV kanalu 5 media set. Postala je prepoznatljiva u modnom svetu po svojoj kratkoj kosi, transformacijama i energiji na slikama, a svojim najvećim uspehom smatra rad sa Armanijem, Donom Karan i Kelvinom Klajnom, kao i naslovnu stranu VOGA i kampanju za naočare "Police" sa Brusom Vilisom.   Naručite knjigu danas, pre nego se odlučite šta ćete da radite. LINK. Bez daha "Na Južni vrh stigao sam u tri. Rijeke magle već su se prelijevale preko 8501 m visokog vrha Lhotsea i okružile su vršnu piramidu Everesta. Vrijeme više nikako nije izgledalo bezazleno. Zgrabio sam novu bocu kisika, pričvrstio je za regulator i požurio dalje u sve gušće oblake. Šta mene ostavlja bez daha?  Jedva promil stanovnika Srbije imao je priliku da vidi iPad uživo, a Apple je već izbacio iPad 2. Tehnologija zaista napreduje suludom brzinom, a iPad 2 je spada u onih 5% uređaja koji koriste pionirske tehnologije na pametan način, a spoj ta dva faktora je oduvek bio ključ Apple magije. Sam pogled na specifikacije govori nam da je reč o unikatnom proizvodu i jedva čekamo da prođe petnaestak dana, koliko je potrebno da stigne u prodavnice, i to ne samo da bi smo se poigrali sa njim, već i zato što je Apple ponudio prilično povoljnu cenu, i sigurni smo da će iPad 2 pružiti istinsko uživanje brojnim kupcima. LINK.
 
   

Knjiga bila 3D štampana, pa elektronska i na kraju opet 3D od bajke do venčanja

 

 

 

3D knjiga, naravno, bajki Bajke su bile na početku. Kada su počeli da žive srećno, do kraja života, došla su na red venčanja. 3D knjiga venčanja Link.  
 
   

Knjiga i ljudi - Solženjicin - Džejn Ostin - Barbra Strejsend - Kristina Agilera

 

 

 

"Jedan dan Ivana Denisoviča" se produžio na 21. vek KRATKI roman “Jedan dan Ivana Denisoviča” Aleksandra Solženjicina na ogoljen, gotovo dokumentaristički način svedoči o jednom danu u ledenom sibirskom logoru, o čemu priča logoraš Ivan Denisovič Šukov, zidar. On kazuje o svakodnevici i patnjama zatvorenika, otkriva njihove tajne preživljavanja i priča o pokušajima pojedinaca da, uprkos neljudskim uslovima, sačuvaju svoje dostojanstvo. Ova knjiga, koja je svojevremeno izazvala pravu senzaciju u tadašnjem Sovjetskom Savezu i u svetu, iako je od njenog prvog objavljivanja prošlo više od četiri decenije, i danas se smatra prvorazrednim književnim delom, blistavom slikom jednog izuzetno surovog i represivnog režima. LINK. Prvo izdanje romana "Ema" pravo bogatstvo Primerak prvog izdanja romana "Ema" čuvene književnice Džejn Ostin iz 1816. prodat je za 325. 000 funti, objavio je BBC News. Reč je o primerku sa posvetom koji je engleska književnica poklonila svojoj prijateljici En Šarp, koja ju je inspirisala za lik gospođe Veston u romanu. LINK. Polica za knjige kakvu, možda do sada niste videli. LINK. Barbra Strejsend i dizajn Američka pevačica i glumica Barbra Strejsend (Streisand) promovisaće svoju novu knjigu "My Passion for Design", na prijemu povodom otvaranja manifestacije Bukekspo Amerika (BookExpo). Godišnja književna konvencija održaće se od 25. do 27. maja u Centru Džejkob K. Džavits (Kacob Javits) u Njujorku. LINK. Da li ste čuli za "vodenu erotiku" Kristina Agilera ne samo da čita već čita gola i mokra! - Volim „vodenu erotiku“! Bukvalno možeš da ovlažiš knjigu ako je čitaš u kadi - kaže Agilera, misleći na vodootporne knjige pune erotskih priča. LINK. Za čitače elektronskih knjiga 30 pozadina. LINK. Nije prvoaprilska šala - Džej je kupio knjigu Ne, nije prvoaprilska šala, Džej Ramadanovski je zaista bio u knjižari „Savremene administracije“ i razgledao književna dela, da bi na kraju jedno i kupio! Džej je prvo razgledao stranu beletristiku, a onda mu je znatiželju privukla „Antologija srpske poezije“, pa je na kraju ovu knjigu i poneo kući. LINK. Krv i čast na poklon - Domino magazin Alnari i Domino Magazin poklanjaju knjigu "Krv i čast". Prvi čitalac koji pošalje mail na knjige@dominomagazin. com dobija knjigu poštom na adresu.
 
   

Knjiga je praznik i na plaži posle surfovanja

 

 

 

Knjiga na plažiPosle surfovanja na talasima, surfovanje kroz knjige. LINK.
 
   

Knjiga kao skulptura koja cveta, laje

 

 

 

Skuplture od knjiga     Jacqueline Rush Lee.
 
   

Knjiga koju tražimo za naše prijatelje - Hitlerovi dobrovoljni dželati

 

 

 

Tražimo knjigu - Hitlerovi dobrovoljni dželati Daniel Jona Goldhagen je docent Upravnih i drustvenih nauka na Harvardskom univerzitetu. Saradnik je Centra za evropske studije Minda de Gunzberg pri Harvardu. Njegova doktorska disertacija, koja je osnov ove knjige, dobila je 1994. godine nagradu Gabriel A. Almond koju Americko udruzenje za politicke nauke dodeljuje za najbolju disertaciju u oblasti uporedne politike. Prevashodni cilj ove knjige je da objasni zasto se dogodio holokaust, da objasni kako se mogao desiti. Uspeh tog poduhvata zavisi od niza pomocnih zadataka, koji se sastoje u temeljnom promisljanju triju tema: pocinilaca holokausta, nemackog antisemitizma i prirode nemackog drustva u nacistickom razdoblju. Od triju tema koje iziskuju promisljanje glavnu predstavljaju pocinioci holokausta. Malo je citalaca ove knjige koji se nisu upitali sta je nagonilo pocinioce holokausta da ubijaju. Malo je onih koji sebi nisu dali odgovor na to pitanje, odgovor koji obicne ne proistice neizostavno iz sustinskog znanja o pociniocima i njihovim delima, vec uglavnom iz pojedincevog shvatanja o ljudskoj prirodi i drustvenom zivotu. Verovatno da je malo onih koji se ne bi slozili sa misljenjem da pocinioce treba prouciti. Uprkos tome, pociniocima, najvaznijoj skupini medju ljudima koji su, pored samog nacistickog rukovodstva, bili odgovorni za pokolj evropskih Jevreja, do sada se posvecivalo malo uskladjene paznje u literaturi koja opisuje ta zbivanja i tezi da ih objasni. U obimnoj literaturi o holokastu, zacudo, ima malo toga o ljudima koji su bili njegovi izvrsioci. Malo se zna o tome ko su bili pocinioci, o pojedinostima njihovih postupaka, o okolnostima mnogih od njihovih dela, a kamoli o njihovim motivacijama. Nikada nije nacinjena valjana procena koliko je ljudi imalo udela u holokaustu, koliko je bilo pocinilaca. Jedva da su obradjivane izvesne ustanove za ubijanje i ljudi koji su u njima sluzili. Usled ove opste neobavestenosti obiluju svakovrsna pogresna shvatanja i mitovi o pociniocima. Ta pogresna shvatanja su, povrh toga, imala sire implikacije po nacin na koji su se shvatali i objasnjavali holokaust i Nemacka Moramo stoga preusmeriti paznju i umnu snagu, pretezno posvecivane drugim pitanjima, na pocinioce, naime, na zene i muskarce koji su svesno, na neki blizak nacin, uzeli ucesca u pokolju Jevreja. Moramo potanko istraziti njihova dela i objasniti postupke. Nije dovoljno da se ustanove za ubijanje razmatraju kolektivno ili pojedinacno kao interno jednostavna orudja volje nacistickog rukovodstva, kao dobro podmazane masine koje je rezim, kao pritiskom na prekidac, pustao u pogon kako bi izvrsavale njegove zapovesti, ma kakve one bile. Proucavanje muskaraca i zena koji su kolektivno unosili zivot u interne institucionalne oblike, koji su naseljavali ustanove za genocidno ubijanje mora se staviti u zizu naucnog bavljenja holokaustom i postati od sredisnjeg znacaja za istrazivanje genocida upravo onoliko koliko su ti ljudi bili od znacaja za njegovo izvrsenje. Ti ljudi su vecinom, i sto je najvaznije, bili Nemci. Mada su pripadnici drugih nacionalnih skupina pomagali Nemcima prilikom pokolja Jevreja, izvrsenje holokausta bilo je prvenstveno nemacki zadatak. Nenemci nisubili bitni za izvrsenje genocida niti su u njega unosili pokretacku snagu, inicijativu, koje su ga gurale dalje. Naravno, da Nemci nisu pronasli evropske (narocito istocnoevropske) pomagace, holokaust bi se odvijao donekle drugacije, a oni verovatno ne bi uspeli da pobiju tolike Jevreje. Ipak, bio je to prvestveno nemacki poduhvat; nemacke su bile odluke, planovi, organizaciona snalazljivost i vecina izvrsilaca. Razumevanje i objasnjenje zlocina holokausta stoga traze objasnjenje nagona Nemaca da ubijaju Jevreje. Ovde su umesno u zizi nemacki pocinioci, jer ono sto se moze reci za Nemce nije moguce reci za bilo koji drugi narod niti za sve druge narode skupa - naime, da nije bilo Nemaca ne bi bilo ni holokausta. Pri vracanju pocinilaca u srediste naseg tumacenja holokausta prvi nam je zadatak da im vratimo identitete, u gramatickom smislu tako sto cemo koristiti radno a ne trpno stanje, kako bi se obezbedilo da oni, izvrsioci ne budu odsutni iz svojih dela (kao u recenici "petsto Jevreja bilo je pobijeno u gradu X dana Y"), sto cemo izbegavati zgodne, ali cesto neprikladne i zamagljujuce etikete kao sto "nacist" i ""SS-ovci", i sto cemo ih nazvati Nemcima sto su i bili. Oni su bili Nemci koji delaju u ime Nemacke i njenog veoma omiljnog vodje, Adolfa Hitlera, Neki su bili "nacisti" po stranackoj pripadnosti ili iz ideoloskog ubedjenja, a neki ne. Neki su bi SS-ovci, a neki ne. Pocinioci su ubijali i na druge nacine ucestvovali u genocidu pod okriljem mnogih ustanova a ne samo SS-a. Njihov glavni zajednicki imenitelj je bio da su svi bili Nemci koji teze ostavrenju nemackih nacionalnih politickih ciljeva - u ovom slucaju, genocidnog ubijanja Jevreja. *** Drugi zadatak je otkriti ponesto iz biografija pocinilaca kako bi se docarao karakter i kvalitet zivota koje su vodili kao genocidne ubice, da se ozivi svet u kojem su ziveli. Sta su tacno radili dok su ubijali? Cime su se bavili dok su sluzili u ustanovama za ubijanje, a nisu bili u akcijama? Dok se dovoljno ne sazna o pojedinostima njihovih postupaka i zivota, ne mogu se shvatiti ni oni ni njihova dela. Knjigu možete u našoj knjižari zameniti za bilo koju drugu iste vrednosti. Možete dobiti i vredniju knjigu uz doplatu. Javite nam se. Knjiga koja vama nije potrebna nekome treba. Vama možda treba neka druga knjiga. Email.  
 
   

Knjiga o groblju - Graveyard book

 

 

 

Nobody Owens, za prijatelje Bod, je običan dečak. Bio bi potpuno običan da nije odrastao na velikom groblju, da ga nisu odgajili i vaspitavali duhovi i usamljeni zaštitnik koji ne pripada ni svetu mrtvih ni svetu živih. Groblje je puno opasnosti i iskušenja za dečaka. Sjajni Neil Gaiman je autor više bestseller-a za decu i odrasle. Sjajna i zastrašujuća, ispunjena avanturama od kojih staje dah, Graveyard Book će osvojiti čitaoce svih životnih dobi. Posetite njegovo oficijelni sajt i poslušajte Neila kako čita prvo poglavlje. I ostala poglavlja.
 
   

Knjiga posle kiše - Preljubnici u vrtu ljubavi, ako je to ljubav

 

 

 

Mihalo Pantić Ako je to ljubavlink"Ako je to ljubav" je zapravo, knjiga o ljubavi, o svim njenim oblicima i mogućnostima, znači o ljubavi i kao spasenju, ali i kao drugom licu praznine i očaja. Vida Ognjenović PreljubnicilinkPrema rečima autorke, ovo je knjiga u kojoj je svoju junakinju postavila u sukob sa svim stereotipima, ali i u kojoj je bilo teško spojiti istinitost ispovesti i pobunu. Knjiga nije autobiografska, kaže autorka, i zaključuje da sloboda postoji, ali da se ona mora izboriti. Saša Obradović Vrt ljubavilinkRoman Vrt ljubavi, zasniva se na dva plana i dva vremenska razdoblja, čime autor sebi otvara priliku za tematsku raznovrsnost, za ispoljavanje eruditizma u rekreiranju epohe kakvo je svojstveno i potrebno istorijskom romanu, ali i za naporedno postavljanje, sagledavanje i analizu nekih psiholoških odnosa koji očigledno pretrajavaju u vremenu i karakterišu ljudsku vrstu uvek i svuda.
 
   

Knjiga posle posla - Čarobnica iz Firence i Petkana

 

 

 

Čarobnica iz Firence linkVisoki, žutokosi mladi evropski putnik koji sebe naziva Mogor del Amore, mogul ljubavi, pristiže na dvor pravog velikog mogula, cara Akbara, s pričom koja počinje da opseda čitavu carsku prestonicu. Stranac tvrdi da je dete izgubljene mogulske princeze, najmlađe sestre Akbarovog dede Babura. . . PetkanalinkPETKANA je roman o najmilijoj i najpoštovanijoj Svetiteljki pravoslavlja, Prepodobnoj Majci Paraskevi. O Njenoj ljubavi prema Gospodu i putu do Njega. O svim mukama Njenih traganja. O borbama koje je vodila sa Gospodarem ljudskih slabosti. I sa sobom samom.
 
   

Knjiga posle posla - Čitač - Berhnard Šlink

 

 

 

Čitač - Novi pristup problemu odgovornosti i krivice na koji se dugo čekalo. Roman "Čitač" nemačkog pisca Bernharda Šlinka (1944) istinski je dobro delo, koje ne samo što vraća poverenje u književnost nego i u njene refleksivne potencijale, kakvi bi u razgovorima o umetnosti trebalo da se podrazumevaju, premda poslednjih godina nisu previše delatni. Sadržeći elemente obrazovnog i istorijskog romana, "Čitač" se pre svega može podvesti pod psihološku prozu. Problemi unutrašnjih svetova junaka kreću se unutar sfere morala, ali se na njemu ne zaustavljaju. Korice II izdanja.     Korice iz edicije Oprinog kluba knjige:   Posle uspešnog filma, korice knjige sa Kejt Vinslet: Pročitajte diskusiju na About. com o romanu.   Evo, kako film pomaže izdavaču knjige, PlatoBooku. Link ka detaljnom prikazu knjige i korpi za naručivanje.  
 
   

Knjiga posle posla - Dan zaljubljenih na kaldrmi, asfaltu i filigranskim pločnicima

 

 

 

Dubravka Stojanović Kaldrma i asfalt - urbanizacija i evropeizacija Beograda 1890-1914  link Dubina podela i snaga političkih strasti mučila je i stanovnike Beograda u vremenu kojim se bavi ova knjiga. U poglavljima u prvom delu knjige, pod nazivom „Grad“ pokazano je da je takva situacija često kočila donošenje odluka koje su bile od vitalnog značaja za grad. * * *Olaf Olafson Dan zaljubljenihlink Čitaoci koji vole dela Olafa Olafsona prepoznaće savršenu kontrolu, preciznost i domišljatost s kojom on u svom maniru istražuje ova mračna prosvetljenja, kada je srce iznenada ogoljeno, bilo ljubavlju ili izdajom, razočaranjem, pokajanjem ili šokom zbog gubitka. Svaka od dvanaest priča otkriva još jedan element u bolnoj prirodi strasti: oslabljen a ipak istrajan. * * *Muharem Bazdulj Filigranski pločnici - bosanski tranzitorij 2004-2008 linkKolumne Muharema Bazdulja objavljivane u sarajevskom nedeljniku Dani.
 
   

Knjiga posle posla - Dragulj Medine - Priča se nastavlja

 

 

 

Dragulj Medine - kada su se strasti malo smirile Kad se Ajša bint Ebu-Bekir rodila, 613. godine, žene su se smatrale imovinom, posedom muškaraca, toliko bezvrednima da su ih roditelji mogli žive zakopati ukoliko se te godine rodilo premnogo devojčica. Otkad su Ajšu u šestoj godini verili, zatočili su je u roditeljskom domu, zabranili joj da trči i igra se napolju, a s dečacima čak i da razgovara. Pa ipak je izrasla u snažnu, moćnu ženu: glasovitu riđokosu lepoticu hitre pameti i dovitljivog uma; uticajnog političkog savetnika; borca; verskog učenjaka; i u jednoj od najdirljivijih ljubavnih priča koje su ikada zabeležene – u suprugu miljenicu Proroka Muhameda. Dizajn korica knjige  Cena u knjižarama: 675. 00 dinara Cena kod nas: 575. 00 dinara Link za naručivanje.
 
   

Knjiga posle posla - Dubravka i dva Marka

 

 

 

Marko Pišev FotofobijalinkNovele Marka Piševa, natopljene misterijama, bizarnostima i paranojom urbane svakodnevice, ostaviće bez daha i ljubitelje klasičnog stila, ali i one čiji je ukus trajno izvitoperen.  Aleksandar BelčevićDubravka Ugrešić Muzej bezuvjetne predajelinkRoman o susretu Istoka i Zapada u senci ratova na Balkanu; knjiga o novoj generaciji izbeglica koja je Evropi još jednom nametnula bolno pitanje identiteta; Muzej bezuvjetne predaje Dubravke Ugrešić pripoveda o o egzilu kao sudbini i kao izboru. Nežna i strašna, knjiga Dubravke Ugrešić na dramatičan način evocira čuveni slogan "privatno je političko". Marko Šelić Zajedno sami linkRoman Zajedno sami Marka Šelića na poseban način, duhovito ispričanom pričom, obnavlja prastaru misao da čovek, bio kralj ili prosjak, do istine o sopstvenom životu dolazi na međi svetova, u času prelaska na onu stranu. Pa se tako, jednog dana, i Radoje Bakrač, mali čovek a „glavni junak” romana, koji se za života nije pitao ni o kakvom smislu, niti da li banalna svakodnevica obećava istu takvu večnost, obreo pred vratima samosaznanja.  
 
   

Knjiga posle posla - Dugo putovanje kući

 

 

 

Potpuno dezorijentisan, pilot je udario u planinsku padinu u Irskoj i pri tom je stradala porodica mladih ljudi.    Tetka Lusi, koja je i sama izgubila svoj put, te strašne noći spasla je decu, Ameliju i Meti. Sve tri zajedno tragaju za mestom koje će nazvati kućom, da bi na kraju otkrile od svega strašniju – tajnu. . .   Radnja novog uzbudljivog romana Meri Stenli proteže se od 1940. godine u Irskoj preko posleratne Engleske do zlatne Malte. Njeni upečatljivi likovi i divno, pronicljivo pisanje oživljavaju neodoljivu priču o opstanku, samootkrivanju i žudnji da nekome pripadamo.   „Neodoljiva priča, koja je u isti mah i detektivski roman i psihološki triler. Likovi su dopadljivi, zabavni i stvarni. Sjajna knjiga. “ Irish Times Link ka knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Knjiga posle posla - Kad padne noć - Haruki Murakami

 

 

 

Uz usamljenost i otuđenost mlade generacije koja se trudi da uskladi svoje ideale i realnost i neizostavnu muziku u pozadini, Murakamijev svet u ovom romanu jeste svet snova u kojem ljudi nestaju u televizijskoj slici dok njihov odraz ostaje u ogledalu i kada oni napuste prostoriju. Kad padne noć je roman koji se kreće od hipnotički privlačne drame do metafizičke spekulacije, koji u svoje elegantno tkanje upliće niti vremena i prostora s nitima sećanja i spoznaje, te tako pred sobom imamo delo koje preispituje ljudsko delanje - poigravanje između samoživosti i empatije, između moći opažanja i snage ljubavi. Murakamijev specifični humor, psihološka dubina kao i dijapazon duhovnog i moralnog, dovedeni su u savršen sklad zahvaljujući njegovom besprekornom spisateljskom umeću. Kada padne noć - Riblja čorba Cena u knjižarama: 454. 00 dinara Cena kod nas: 354. 00 dinara Link za naručivanje knjige.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272