Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Ukupno: 893, strana 19 od 45

Knjiga posle posla - Koliba

 

 

 

Najnovije izdanje iz Lagune. HIT knjiga. „Čitajući Kolibu shvatio sam da su pitanja koja se pojavljuju u ovom neodoljivom romanu ona ista koja nosim duboko u sebi. Lepota ove knjige nije u tome što ona daje lake odgovore na mučna pitanja, nego u tome što vas poziva bliže Bogu milosrđa i ljubavi, u kome nalazimo nadu i isceljenje. ” Džim Palmer, autor romana Božanstveni niko Restoran Koliba u Njujorku   Link.
 
   

Knjiga posle posla - malo košta, mnogo vredi

 

 

 

Mir-JamRanjeni oraolinkNaša najčitanija autorka međuratne književnosti proslavila se pitkim i sanjalačkim romanima iz talasa tzv. ženske literature. Njene knjige satkane su od nežnosti i emocija koje može da ispiše samo ženska ruka. Dobrica ĆosićVreme zmijalinkPiščevi zapisi 1990-2000 Konfučije, Lao Ce, Čuang CeIzabrani spisilinkIzabranim spisima Laocea, Čuangcea i Konfucija predstavljamo čitaocima u ovoj biblioteci klasike drevne kineske filozofije.
 
   

Knjiga posle posla - Na Dorćolu u Lagumu

 

 

 

DorćollinkU knjizi pripovedaka sa indikativnim podnaslovom "Imena ulica", autorka ispisuje upečatljivu i uzbudljivu istorijsku, društvenu i kulturnu povest Beograda i njegovog starog dorćolskog jezgra. LagumlinkRoman o propasti građanskog sveta na kraju Drugog svetskog rata, o nadolasku tame koja uništava svaku uređenost, pa i jezičko osećanje, potresna priča o Beogradu u jednom istorijskom času. Roman za koji je u francuskoj kritici napisano da nastaje jednom u pola veka.
 
   

Knjiga posle posla - Pitanja i odgovori - Milioner iz blata

 

 

 

Pitanja za Milionera iz blata Dobitnik Exclusive Books` 2006 Boeke Prize. Ram Muhamed Tomas je uhapšen. Zato što je tačno odgovorio na svih dvanaest pitanja u kvizu Ko će osvojiti milijardu? Zato što siroče koje nikada nije pročitalo novine niti išlo u školu ne može znati ime predsednika Amerike, gde se nalaze piramide ili naslove Šekspirovih drama. Osim ako je varao. Još jedan poster za film: Dizajn knjige: Ko postavlja pitanja i ko odgovara: Tako je jedan film pomogao knjizi da se bolje prodaje. Prethodno je knjiga pomogla filmu da postane Oskarovac. Tako se pomažu. Link ka knjizi.
 
   

Knjiga posle posla - Priči nikad kraja

 

 

 

Šta ima kraj? Priča, nema Uz želju da se svakodnevni događaji i osećanja učine vrednim pažnje, ova knjiga je i ženski pogled na svet, koji istovremeno pokazuje i stalnu novinarsku radoznalost i potrebu da se zabeleži bogatstvo, zanimljivost i lepota upravo tog svakodnevnog života. Gorica Nešović i Jelica Greganović, od gimnazijskih dana do danas, zajedno rade i žive, prkoseći geografiji i vremenu. Rođene u proleće 1964. godine, započele su s radom u Omladinskom radiju Ritam srca. Učestvovale su u stvaranju Radija B92, na kom i danas rade. Gorica Nešović je programska direktorka Radija B92 i voditeljka najslušanijeg radijskog jutarnjeg programa u Srbiji – ''Dizanje'', dok je Jelica Greganović dopisnica B92 iz Slovenije. Nema kraja pomodarstvu Nema kraja nogama u patikama Nekada je nosila patike. Tada svet nije imao kraja. Kada je obula cipele, setio sam se patika bez kraja. Kiši nikad kraja Kiša nije prestajala. Link. Nema kraja zameni staro za novo Uskoro će ceo svet biti nov. Link ka detaljnim podacima o knjizi i korpi za naručivanje.
 
   

Knjiga posle posla - reč o ovom, reč o onom

 

 

 

Eduardo Gaelano FudballinkNiz mini-eseja o istoriji fudbala, fudbalskim zvezdama, magiji lopte, driblingu, ali i diktaturama južnoameričkih zemalja, favelama, politici. Mišel Onfre Ateološka raspravalinkAteološka rasprava prodata je u više od dvesta hiljada primeraka. Prevodi se na desetine drugih jezika. Onfre je napustio državno obrazovanje i osnovao Narodni univerzitet u Kanu (Normandija) i u drugim francuskim gradovima, na kojim besplatnu filozofsku nastavu prati na hiljade studenata. Vladeta Jerotić Agape 4link Na osnovu razgovora vođenih u serijalu Agape Studija B. Razgovori o braku, ljubavi, ličnosti, porodici, vaspitanju, ženi, muškarcu, bolesti, samoubistvu, narkomaniji. Agape je u ranom hrišćanstvu bila trpeza na kojoj je svako bio dobro došao. . .
 
   

Knjiga posle posla - Senka vetra - Karlos Luis Safon

 

 

 

Vetar u Španiji Barselona 1945: grad polako zaceljuje svoje rane iz rata, a Danijel, sin trgovca antikvarnim knjigama, koji tuguje zbog gubitka majke, nalazi utehu u misterioznoj knjizi Senka vetra, koju je napisao izvesni Hulijan Karaš. Ali kada je krenuo da pronađe druge naslove istog autora, on dolazi do šokantnog otkrića: neko sistematski uništava svaki primerak svake knjige koju je Karaš napisao! Zapravo, Danijel možda poseduje poslednji primerak Karašovih knjiga. Uskoro, njegova prividno bezazlena potraga otvara vrata jedne od najmračnijih tajni Barselone – epske priče o ubistvu, ludilu i ukletoj ljubavi. Nema vetra - šta ćemo tata Link. Vetar u Sahari drugačije nosi pesak Iako je vetrom nošeni pesak bio taj umetnik koji je isklesao mekše stene u oblike koji raspaljuju maštu, glavni kreator ovog dela je ipak bila voda. Brze vodene bujice izdubile su gudure i odvojile litice od gomile kamenja i monolitnih stena, razdvojile pojedine slojeve i napravile pukotine, i najzad, izdubile plitke pećine.  . Link. Kada vetar prođe, ostaje SENKA Veletanlić Vetar duva u Opatiji 1961. godine i donosi nam ovu sliku.  Naručite knjigu - uhvatite vetar Link ka detaljnim podacima o knjizi i korpi za naručivanje.  
 
   

Knjiga posle posla - Vino za neupućene - Argentinska vina i svinjski grip u Srbiji

 

 

 

Novo, ažurirano i dopunjeno izdanje našeg bestselera! Ovaj pregledan i jasan vodič zaobilazi snobovski pristup i opisuje šta je aktuelno, šta nije i šta ima novo u svetu vina. Obrađeno je mnogo toga - od dobro poznatih i novih vinarskih regiona, preko uparivanja vina s hranom, do pravljenja kolekcija i čuvanja vina. Nazdravimo zabavnom, opuštenom istraživanju vina i uživanju u njemu! Link za naručivanje. Argentinska vina i svinjski grip Pojavio se prvi sugrađanin sa novim virusom. Došao je iz Argentine. Ja nigde ne vidim grip, a gde ga je naš sugrađanin pokupio, ne znam. Koja vi vina pijete? Link.
 
   

Knjiga posle posla - Zamak u Pirinejima - Doručak u Zamku - Lego Zamak

 

 

 

Zamak i elektronska pisma Link ka knjizi i korpi za naručivanje. Made You Look: Zamak Posetite Zamak. Tamo će vas čekati: Da li sa tri prsta može da se drži knjiga u ruci? Doručak u Zamku Da li ste nekada doručkovali u zamku? Italija ili bilo koja druga destinacija. Neke destinacije su rodna mesta srećnika. Link. Uvek nam ostaje na raspolaganju Lego zamak   Link. Još nisam video lego knjigu. Da li se slova i reči u nju slažu kao što su se nekada slagala u štamparske. . .
 
   

Knjiga posle posla - ženska kuhinja

 

 

 

Banana JošimotKuhinjalink„Kuhinja” je roman o ljubavi koja izrasta iz ogromne tuge i usamljenosti: dvoje mladih, sasvim samih na svetu, još svežih rana zbog smrti najmilijih, polako se zbližava preko mirisa i ukusa koji nastaju u kuhinji. Zajednički život u stanu, odvojen a stidljivo prisan, prožet samoćom i nesigurnošću, polako izrasta u osećanje u koje je neizbežno pobeći od tuge – u ljubav. Ljiljana Habjanović ĐurovićZapis dušelinkReč je o knjizi u kojoj se spisateljica, opisujući život despotice, a potonje svetiteljke Mati Angeline Branković, pozabavila krupnim, teškim temama kao što je put ljudske duše po ishodu iz tela, raj, pakao, zatim greh, spasenje i konačno ljubav kao jedini pravi put ka izbavljenju. Ljiljana Habjanović ĐurovićŽenski rodoslovlinkUzbudljiva porodična saga, krvava antologija ženskih bolova, rečnik večite ženske sudbine. Neverovatne sudbine glavnih junakinja liče na bajku: kroz dvesta godina samoće rađale su kao zečice i živele kao vučice. Tražile su i nalazile, volele i gubile. Bile su sirotice i gazdarice, sluškinje i dame, skojevke i čeda samoupravnog socijalizma u kostimima hipi devojčica. Moćne i nemoćne, odane i lažljivice, kupale su se u šampanjcu i kuvale čorbu od suza. Sočna i žestoka proza u kojoj će svaki muskarac pronaći ženu koju sanja i svaka žena bar deo sebe.
 
   

Knjiga u kadi

 

 

 

Knjiga na zavesi u kupatilu Ovo je jedno rešenje. Svaka izdavačka kuća od svojih knjiga za svoje kupce može da kreira posebnu zavesu za kupatilo. LINK.  
 
   

Knjige i ljudi - 250000 knjiga preuzeto za iPad - Knjiga je dobar izvozni proizvod

 

 

 

iPad i cela biblioteka je sa vama Da biste čitali elektronske knjige na iPad-u, prvo morate da ga nabavite. Zatim da preuzmete besplatnu aplikaciju iz App prodavnice. Knjige možete da pregledate, kupujete i čitate. LINK. Ben Aflek režira krimić Knjiga govori o dvojici prijatelja koji su se kao tinejdžeri bavili sitnim krađama, a zatim se sreću u zrelom dobu i ne znaju kako da tretiraju svoj odnos. Prizor iz Berlina. Oskarovac Ben Aflek režiraće film po scenariju Arona Stokarda, koji je pisao scenario za njegov rediteljski debi "Gone baby gone".  LINK. Knjiga je izvozni proizvod Srpska književnost dobar ambasador nacionalne kulture pod uslovima da se pravilno plasira inostranoj publici. Podrška piscima, dobar prevod i angažovan izdavač ključ su uspeha, smatraju pisci. Zig-zag polica za knjige. LINK. Domaći pisci dobro su prihvaćeni na svetskim sajmovima.  Nedavno završeni Sajam knjiga u Lajpcigu označio je početak priprema za sledeći sajam u tom gradu, kada će Srbija biti počasni gost. LINK. Učiteljica kupuje đacima knjige i hranu Kuršumlija - U isturenom odeljenju OŠ „Drinka Pavlović“ u selu Bogujevac nastavu pohađa pored dvoje učenika srpske nacionalnosti i četrnaestoro đaka romske nacionalnosti. Zbog velikog siromaštva, ovi Romi u školu dolaze izgladneli, polugoli i bosi, bez školskog pribora. Dve učiteljice često ovim mališanima, od svog novca kupuju neophodan pribor za školu, hranu i donose im svoju garderobu od kuće. LINK. Džoni Štulić u 14 knjiga Zbog neposedovanja pasoša, a verovatno i još ponečeg, Štulića neće biti u Beogradu kada mu objave sabrana dela. Takve i slične situacije svojevremeno je objašnjavao duhovitom pitalicom: Jeste li čitali Dostojevskog? – Jesmo. – A jeste li ga kad videli? Beogradska izdavačka kuća “Plato books” najavila je da će tokom aprila objaviti čak četrnaest naslova koje potpisuje Branimir Štulić, frontmen nekadašnje Azre.  LINK.      
 
   

Knjige i ljudi - Arsen Dedić - Sumrak je mračan - Opra Vinfri izmišlja svoju biografiju

 

 

 

Arsen Dedić je spreman za "Sava centar" Arsen Dedić održaće solistički koncert u Centru "Sava" 9. maja 2010. godine. Poznati kompozitor i šansonjer, iako u 72. godini života, spreman je da zapeva pred beogradskom publikom. LINK. Arsen pesnik je autor desetak zbirki pesama od kojih su neke ušle u legendu na prostoru bivše SFRJ.   Zamislite zbirku pesama Brod u boci koja se prodavala „k'o alva", kao što se danas prodaju besmislene zbirke laži i tlapnji nestajućih političara, kvazi istoričara i književnika koji protrčavaju scenom kao sprinteri na zlu putu i nestaju u mračnoj rupi iza scene. Brod u boci je knjiga u kojoj je, zabeležiće Veselko Tenžera , Arsen "pronašao formulu nove osećajnosti; gdje su se plodotvorno doticali tišina pjesničke imaginacije i buka estrade". LINK. Sumrak Stefani Majer mračan za roditelje Saga Stephanie Meyer o vampirima i mladalačkim ljubavima “Sumrak”, kritikovana je zbog seksualnih elemenata i zbog toga što, kako su zaključili u udruženju biblioteka, izaziva opšte osećanje neugodnosti zbog natprirodnih priča. “Sumrak” je prodat u višemilionskom tiražu a nalazi se na petom mestu godišnjeg izveštaja o” kontroverznim” knjigama Američkog udruženja biblioteka.  LINK. Čitanje i kupanje. LINK.   Opra Vinfri u biografiji nije siromašna Iako se oduvek činilo da je Opra Vinfri, kraljica tok-šoua, iskrena kada govori o sebi, autorka njenje neautorizovane biografije tvrdi suprotno. Naime, u Americi se juče pojavila knjiga „Opra: biografija“, koju je napisala novinarka Kiti Keli, u kojoj stoji da nema ni trunke istine u tome da je Opra odrasla u siromaštvu ili da su je rođaci seksualno zlostavljali.  LINK. Svaka knjiga ima svoju policu. LINK. "Preživljavanje" nova knjiga Dragoslava Mihajlovića "Preživljavanje", novo delo akademika i književnika Dragoslava Mihailovića, predstavljeno je u Biblioteci grada Beograda. Mihailović je autor mnogih knjiga, među kojima su najpozantije "Kad su cvetale tikve", "Frede, laku noć", "Petrijin venac" i druge. U Biblioteci grada Beograda predstavljena je nova knjiga akademika i književnika Dragoslava Mihailovića, "Preživljavanje". LINK. Hudini je i špijun Da li je najčuveniji svetski mađioničar i iluzionista Hari Hudini bio britanski i američki špijun koji je ovim zemljama učinio neke ključne usluge? Pisac Vilijam Kaluš misli da jeste. To je teza njegove knjige "Hudinijev tajni život", u kojoj tvrdi da je Hudini, za račun britanske i američke vlade, držao na oku prilike u Nemačkoj i Rusiji. Hari Hudini je početkom 20. veka bio zabavljačka superzvezda sa obe strane Atlantika. LINK. Putujuća polica za knjige. LINK. Pjer Križanić u knjizi "Pjer" Izložba karikatura Petra Križanića (1890-1962), kao i promocija knjige "Pjer", koju je objavio Službeni glasnik, biće otvorena sutra u Klubu-knjižari "Glasnik" u Beogradu. Križanića je životni put iz rodne Gline i odrastanja u banijskom selu Mečenčani, školovanja u Zagrebu i specijalizacije u Parizu, Beču i Budimpešti, između dva svetska rata doveo u Beograd i u dnevni list "Politika", u kojem se proslavio. Pseudonim Pjer počeo je da koristi još 1908. godine, a prvi put se profesionalno "opekao" kada su se njegove karikature pojavile u "Koprivama", glasilu Hrvatsko-srpske koalicije. LINK.  
 
   

Knjige i ljudi - Bebin dodir - Ginisova knjiga i hamburger - Lov na velikog gazdu

 

 

 

Knjigračka Knjiga za decu predškolskog i školskog uzrasta, izdavačka kuća "Pčelica" pokrenula ediciju taktilnih knjiga "Bebin dodir", namenjenu bebama i mališanima do tri godine. Osim obrazovne i zabavne literature i objavljivanja knjiga iz oblasti književnosti za decu predškolskog i školskog uzrasta, izdavačka kuća "Pčelica" u Čačku, pokrenula je ediciju taktilnih knjiga "Bebin dodir", namenjenu bebama i mališanima do tri godine. LINK. Ginisova knjiga i najveći hamburger na svetu Kanađanin napravio najveći hamburger na svetu. "Džin" je težak 268 kilograma. Ted Rider iz Toronta nada se da će zvaničnici Ginisove knjige rekorda njegov specijalitet proglasiti najtežom pljeskavicom na svetu. LINK. U kući neobičnog spoljašnjeg i unutrašnjeg dizajna, projektanta Bhujona Kanga i Williama O’Briena Jr. polica puna knjiga. Karla del Ponte i lov na velikog gazdu Hapšenje Sabita Gecija plod istrage Euleksa koje je pokrenula knjiga "Lov" bivše tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte. Miris nove knjige. LINK. Istraga Euleks policije počela je posle objavljivanja knjige bivše tužiteljke Haškog tribunala Karle del Ponte "Lov".   LINK. Desanka Maksimović i Branko Ćopić prve komšije GODINA knjige proglašena je od minulog do sledećeg aprila, što bi trebalo da bude povod da se Beograd, i cela država, na pravi način oduži svojim književnim velikanima. Crnjanski, Meša, Isidora, Nušić, Desanka, Ćopić, Popa, Radović, Raičković. . . , nastavljaju da žive kroz svoja dela, ali mesta gde su živeli i stvarali su bez ikakvog obeležja. Jedna od najumnijih žena koje smo imali, Isidora Sekulić za života se često seljakala od Zemuna, preko Studeničke, Takovske i Miloša Velikog, do Topčiderskog brda, gde je od dr Dragoljuba Popovića iznajmila prizemnu kuću, u kojoj je živela 16 godina, sve do smrti u aprilu 1958. godine. Kuća u Ulici Vase Pelagića 70 i danas postoji, ali na njoj nema nikakvog obeležja, barem obične table na kojoj piše da je tu živela. Bile su čuvene njene čajanke četvrtkom. Tu se okupljala tadašnja intelektualna elita grada - Vasko Popa, Miodrag Pavlović, Miroslav Belović. . . Na Voždovcu jedna ulica nosi njeno ime, a veoma malo je onih koji znaju da je u suterenu Univerzitetske biblioteke smeštena njena spomen-soba. LINK. Igra slikana rečju Knjiga Milice Zajcev „Igra slikana rečju“ u izdanju Narodnog pozorišta u Beogradu predstavljena je u Muzeju pozorišne umetnosti i sačinjena je od tekstova o događajima na baletskoj sceni Narodnog pozorišta u Beogradu tokom 50 godina, koji su objavljivani u Borbi, Pozorištu, Našoj borbi, Teatronu i naravno Danasu, gde je Zajcev dugogodišnji baletski kritičar. Predgovor knjizi napisala je Mirjana Zdravković, koja ističe da je autorka pisala o najširem spektru klasičnih, neoklasičnih, savremenih i modernih baletskih predstava. Prema njenim rečima, knjiga „Igra slikana rečju“ je svojevrsni putopis kroz istoriju baletske umetnosti. LINK.   "Pomračenje" u junu Poslednji film serijala "Sumrak" stići će u američke bioskope 18. novembra 2011. Treći film serijala o vampirima, "Pomračenje", u bioskope stiže krajem juna ove godine. Komplet četiri knjige za samo 3200. 00 dinara. KUPITE. Tarik Ali u Zagrebu U knjizi ''Sukob fundamentalizma'' u izdanju Profila, britanski publicist, književnik i politički aktivist pakistanskog porijekla Tariq Ali nastoji sagledati događaje nakon 11. rujna unutar nešto šire povijesne perspektive. Pritom daje zanimljiv i ponešto drukčiji opis nastanka i razvoja islama, sa svim njegovim doktrinama, pa tako i pojavom fundamentalizma, od proroka Muhameda, križarskih ratova, Osmanskog Carstva pa sve do modernih vremena obilježenih brojnim političkim prevratima i kolonijalnom vladavinom zapadnih zemalja. LINK. "Hladno pivo" u Nišu i "Knjige žalbe" Zagrebačko Hladno pivo posle skorašnjih izuzetno uspešnih dolazaka u Novi Sad i Beograd napokon se spušta južnije kako bi 26. juna prvi put u svojoj dvadesetogodišnjoj karijeri održalo koncert u još jednoj srpskoj metropoli - Nišu. Prvi put sviramo u Nišu, što normalno očekujemo sa nestrpljenjem. Dosta je prošlo od 'Knjige žalbe' i neće biti toliko pjesama sa posljednjeg albuma. LINK. ABC3D video Dizajn knjige  i primer iz knjige: Kompletan članak.  
 
   

Knjige i ljudi - Bez knjiga na ulici - Prorok u 3D - O piscima i gradovima

 

 

 

Na dan knjige, 23. april bez knjiga na ulici Opštinska uprava Starog grada odbila je zahtev Foruma novinara kulturnih rubrika da se na Svetski dan knjige 23. aprila ispred knjižara prodaju knjige. LINK. Bez naplate takse, s obzirom na to da je ,,reč o knjigama koje su značajni deo kulture". Da je bilo sa TAKSOM, možda bi i prošlo. Prorok u 3D Knjiga "Prorok", kojom se 1923. proslavio američki pisac libanskog porekla Halil Džubran, biće pretočena u dugometražni film koji će biti snimljen u 3D tehnici, objavio je dnevnik Varajeti (Variety). LINK. Knjiga je prevedena na više od 40 jezika. Džubran važi za trećeg najčitanijeg pesnika sveta, posle Šekspira (Shakespeare) i Lao Cea. Beopolis i Velikić Književnik Dragan Velikić 22. aprila biće gost knjižare "Beopolis", gde će predstaviti svoju novu knjigu "O piscima i gradovima". Dobitnik Ninove i drugih značajnih domaćih književnih nagrada, autor desetine romana, zbirki priča i eseja razgovaraće sa čitaocima i potpisivati primerke svoje nove knjige 22. aprila u 19 časova, najavljeno je iz "Beopolisa". LINK. U proleće: Kao rani mraz PRVI igrani film Đorđa Balaševića, “Kao rani mraz”, koji potpisuje kao režiser, autor muzike i scenarija, premijerno će biti prikazan u utorak uveče u 20. 30, u Sava centru. Ova ljubavna drama snimljena je prema istoimenoj Balaševićevoj knjizi, popularnoj “Priči o Vasi Ladačkom”. LINK. Sajt o knjizi koji možda niste otkrili Book By Its Cover. LINK. Kako podeliti sa ostalima oduševljenje novim knjigama.  
 
   

Knjige i ljudi - Čitanje je afrodizijak - Prva Romska biblioteka - Umetnici bibliotekari

 

 

 

Čitanje je afrodizijak Jedno neobično istraživanje obavljeno u Velikoj Britaniji pokazalo je da čitanje može da bude odličan afrodizijak. Anketa kojom je bilo obuhvaćeno 1. 000 ljudi i koju je obavio proizvođač jedne poznate marke kafe, pokazala je da sedam od deset muškaraca u krevetu redovno čita neku priču svojoj ženi ili devojci, kako bi joj pomogli da se opusti ili uspava, piše list Dejli mejl. LINK. Konnex - a gde vi čuvate svoje knjige. LINK.   Prva Romska biblioteka u Novom Sadu Prva romska biblioteka u Srbiji i na Balkanu otvara se u Novom Sadu, a za početak će raspolagati sa 3. 000 knjiga. Dve bibliotekarke koje govore romski pomagaće mališanima i oko domaćih zadataka. Novosadsko naselje Šangaj, gde Romi čine trećinu stanovnika, jedno je od najsiromašnijih u Vojvodini. Iako više od 10 godina imaju status privremenog naselja, imaju ambulantu, vrtić i školu, međutim, po lektiru, mališani su morali da putuju. Uskoro će ih u svet knjiga, i onaj deo romske tradicije koji je zabeležen, uvoditi dve bibliotekarke, koje govore romski. LINK. Archive IV - kako kreativno iskoristiti prostor. LINK. Umetnici kao bibliotekari Povodom Svetskog dana knjige juče su u Biblioteci grada Beograda ličnosti iz javnog života radile kao bibliotekari i sugrađanima izdavale knjige! Tom prilikom ljubitelji knjige mogli su da se učlane u biblioteku po promotivnoj ceni od 400 dinara, a među poznatim bibliotekarima viđene su Nataša Miljković, Tanja Bošković, Vesna Dedić, Rada Đuričin, Bisera Veletanlić. . . LINK. Momo Kapor je naš otac, poštujte ga DELA slavnog pisca i slikara Mome Kapora svakim danom dokazuju svoju neprolaznu čaroliju i vrednost.  Posle Mominog odlaska, predstavljen je njegov poslednji roman „Kako postati pisac“, otvorena je izložba njegovih crteža i slika na Kosančićevom vencu, ponovo je velika pažnja okrenuta ka njegovim starijim knjigama i umetničkim delima. . . Iza Kapora, kako saznajemo, ostao je testament, a ostavinska rasprava još nije okončana. U takvim okolnostima, našoj redakciji javile su se Kaporove ćerke: Ana, slikarka koja živi u Rimu i Jelena, pijanista, koja živi u Beogradu. One u otvorenom pismu kažu: David Garcia Studio - šetate i čitate. LINK. - Posle smrti našeg oca, pisca i slikara Mome Kapora, održan je niz manifestacija koje su za cilj imale da neguju sećanje na njegovo delo, i mi kao ćerke se zahvaljujemo svim njegovim prijateljima i poklonicima koji su svojim prisustvom uveličali ove događaje. LINK. Uneskov portal protiv piraterije Organizacija Ujedinjenih nacija za obrazovanje, nauku i kulturu Unesko (Unesco) postavila je na internet portal namenjen borbi protiv piraterije u književnom izdavaštvu. Portal pod nazivom Svetski opservatorijum za borbu protiv piraterije činiće zbirka zakonskih propisa o autorskim pravima u odnosu prema pirateriji, kao i informacije o najboljim praksama država u borbi protiv piraterije.  LINK. Poklon 150 knjiga o Japanu u Univerzitetskoj biblioteci Ambasador Japana u Beogradu Tošio Cunozaki uručio je danas Univerzitetskoj biblioteci "Svetozar Marković" 150 knjiga o Japanu, koje su poklon "Nipon fondacije" i te ambasade. Privatna neprofitna fondacija "Nipon" biblioteci je poklonila 100 knjiga na engleskom jeziku o Japanu, u okviru projekta "100 knjiga za razumevanje savremenog Japana" iz oblasti politike, državne uprave, ekonomije i preduzetništva, medjunarodnih odnosa, sociologije, kulture, književnosti, umetnosti i istorije, dok je Ambasada Japana uručila biblioteci 50 knjiga. LINK. Ljubljana svetska prestonica knjige Ljubljana će odlukom UNESCO-a od danas postati svetska prestonica knjige, a počasnu titulu će preuzeti od Bejruta. U Ljubljani će danas u podne, podizanjem zastave ispred gradske kuće, gradonačelnik Zoran Janković i predsednik Slovenije Danilo Tirk otvoriti jednogodišnji projekat. U narednih 365 dana biće održano 500 događaja iz kulture, a prvi je zakazan za 3. maj. Reč je o književnom festivalu "Literature sveta - Fabula 2010", čija će prva gošća biti rumunsko-nemačka književnica, nobelovka Herta Miler.   LINK.
 
   

Knjige i ljudi - Crna istorija jedne boje - Branko V. Radičević - Tito opet

 

 

 

Crna - istorija jedne boje Izložbe i predstavljanje knjige "Crna - Istorija jedne boje", Mišela Pasturoa, u Noći muzeja, u subotu 15. maja u 17 sati, u Klubu - knjižari - galeriji Glasnik, (Kneza Miloša 16). O knjizi govore, Živadin Mitrović, novinar i Dragan Babić, prevodilac. LINK. Kako sasvimn drugačije zvuči i znači kada bi se napisalo: "Crna istorija jedne boje". Branko V. Radičević Na današnji dan, 14. maja 1925. godine rođen je pesnik, romansijer, pripovedač, novinar, pisac za decu, autor više monografija, antologija i knjiga etno-zapisa Branko V. Radičević. Antologija srpske poezije na ruskom U Čačku je tokom boravka Andreja Bazilevskog, saradnika Instituta za svetsku književnost u Moskvi, predstavljena višetomna Antologija srpske poezije na ruskom jeziku. Na 3. 000 stranica predstavljeno je 75 naših pesnika, od Laze Kostića do Mirjane Bulatović. U izdanju "Ripol klasika" štampano je 1. 500 primeraka. Na koricama knjiga, u tvrdom povezu, reprodukovana je slika Milića od Mačve "Razapinjanje Srbije". LINK. Izvor i pritoka SLOBODAN Milosavljević, koji u Vladi vodi resor trgovine, i dalje je jedini književnik amater među kolegama ministrima. On već godinama svakodnevno baratnje brojkama ”amortizuje” pisanjem stihova, a odnedavno je prešao i na prozu. Tako je, posle zbirke pesama ”Izvor i pritoka”, završio i jedan roman. LINK. Tito - strogo poverljivo Izdavačko preduzeće Službeni glasnik iz Beograda objavilo je knjigu "Tito - strogo poverljivo" Zvonimira Despota i Pera Simića. U knjizi su objavljena 253 manje poznata ili potpuno nepoznata dokumenta o Titu - poput krsnog lista ili dokumenata koji svedoče o okolnostima pod kojima ga je Moskva postavila za generalnog sekretara Centralnog komiteta Komunističke partije Jugoslavije.   Kod nas samo 1220.  dinara. Naručite. 3D polica Knjige i po koja sitnica. LINK.   Sajt koji možda niste posetili Link. Dizajn knjige - Ptice Dizajner: Jason Ramirez.   Dizajner: John Gall. Dizajner: Darren Haggar.  
 
   

Knjige i ljudi - Dlan & lopata - SerbiArt - Junaci pesama u Fusnoti

 

 

 

Mehanička devojka - novi roman u Zoinom vrtu Budućnost - danas. Naručite danas. Roman 'Mehanička devojka je pravo literarno iznenađenje u domenu SF žanra. Pisan oštrim i smelim jezikom, i pored veoma jasnih karakteristika žanra, nudi zaista uzbudljivu avanturističku priču u najboljoj tradiciji kriminalističkih zapleta. Dominira jasan stil pripovedanja, ali i sasvim baćigalupijevske kovanice. Svet Baćigalupijevog romana je zastrašujući, ali i realističan. Ne pruža mnogo nade, niti olakšanja; ali ispripovedan uz pomoć nekoliko tačaka gledišta, čitaocu nudi dublje promišljanje o uzrocima i posledicama određenih postupaka. Link. Naziv dana za knjigu - "Dlan & lopata Pesniku Miodragu Raičeviću uručena je nagrada "Branko Miljković" za najbolju zbirku pesama "Dlan & lopata" objavljenu u prošloj godini, u izdanju Kulturnog centra iz Novog Sada. Pesnik je u zbirci, prema oceni žirija koji je odluku doneo jednoglasno, izrazio "zabrinutost za običnog čoveka, progovarajući o socijalnim problemima". Knjiga je opremljena fotografijama niškog fotoreportera Dušana Mitića Cara. LINK. SerbiArt u Bonu U galeriji "Raum fuer Kunst und Natur" u nemačkom gradu Bonu od sutra će biti otvorena izložba umetničke grupe "diSTRUKTURA" u saradnji sa umetnicima Kornelia Genšou i Samo Skoberne iz Kelna. Polica za knjige. Link. Tom prilikom oni će prikazati svoje fotografske radove iz serije "Not so far Away", a tokom trajanja izložbe biće organizovana prezentacija Egzit (EXIT) projekta i prezentacija knjige "SerbiArt" autora Milana Bosnića, rečeno je danas Tanjugu.  LINK. Kornelijevi junaci u pesmama „Fusnota“ je treća knjiga Kornelija - Bate Kovača koju je nedavno objavila izdavačka kuća „Laguna“, a knjigu čine priče o pesmama koje su obeležile ne samo karijeru našeg slavnog kompozitora već i živote mnogih od nas. Legendarne pesme kao što su „Četri mladića idu s Trebevića“, „Etida“, „Jedna žena“, „Ti si mi u krvi“, „Trla baba lan“, „Tata Ko i mama Spo“ bile su prilika Korneliju da na zanimljiv način dopiše svoju biografiju. LINK. 101 trik u seksu Nema ničeg uzbudljivijeg od toga da vodite ljubav na mestima na kojima neko može da vas zatekne. Oživite seksualne fantazije i prepustite se strasti. Sofija Kapablanka, autorka knjige „101 trik u seksu“, koju je kod nas izdao IPS, tvrdi da će vođenje ljubavi na neuobičajenim mestima i te kako začiniti vaš ljubavni život.   Isprobajte, videćete da će vam prijati. LINK. Milić Vukašinović i erotski triler Milić Vukašinović, nekadašnji član „Indeksa“ i „Bijelog dugmeta“, te osnivač „Vatrenog poljupca“, završava romansiranu autobiografiju „Seksualno nemoralan tip“. Roker ističe da u knjizi piše o ljubavnim avanturama, kako svojim, tako i drugih poznatih muzičara, ali i o svom lečenju od alkoholizma.   LINK. Zatvorena vrata Pajkića PROFESOR filmske dramaturgije na FDU u Beogradu Nebojša Pajkić objavio je nedavno nesvakidašnju “Antologiju nepročitanih scenarija” (izdavač Filmski centar Srbije). Obimna i skupa knjiga na više od 800 stranica donosi 12 naslova desetoro scenarista koji pišu na srpskom, a tekstovi su nastali u širokom rasponu od poznih sedamdesetih do naših milenijumskih godina. U antologiji su zastupljeni scenariji: Mirka Stojkovića (“Meso” i “Zverinjak”), Borisa Trbića (“Amerikanac” i “Opasan život”), Aleksandra Bečanovića (“Neživ”), Vide Crnčević (“Ultimatum”), Vladimira Ćosića (“Bela noć”), Milana Delčića (“Dodir čelika”), Saše Radojevića (“U senci egzotičnih trava”), Ratka Radunovića (“Armirani ljudi”), Vladimira Simića (“Krvoslednik”) i Nebojše Živanovića (“Dvadeset šesta priča”). LINK.    
 
   

Knjige i ljudi - Foka i nagrada Zaharije Orfelin - Beleženje po Beogradu

 

 

 

"Foka" i nagrada "Zaharije Orfelin" Neobična priča o dečaku koji od devetog meseca starosti raste u domovima za nezbrinutu decu u Švajcarskoj. Naručite. "Beleženje po Beogradu" Đorđe Bobić, Beograđanin i duhom i sluhom, vidi svoj grad onako kao što su pesnici starijih vremena videli prirodu: kao skup raznolikih simbola. S tim što je u prirodi bilo moguće uočiti sklad, dočim se u svim velikim gradovima ovoga sveta, pa i u Beogradu, odmah uočava rad stihije i protivrečenosti koji obrazuje ljudsku svakidašnjicu. Pravopisni rečnik srpskog jezika Milana Šipke U Vukovoj zadužbini, na adresi sa koje je krenula inicijativa da ovo bude Godina knjige i jezika, promovisan je "Pravopisni rečnik srpskog jezika" prof. dr Milana Šipke, kapitalno delo srpske lingvistike u izdanju novosadskog "Prometeja". O rečniku u kome je "pravopisno-gramatički savetnik" govorili su recenzent akademik Ivan Klajn, koautor sa Šipkom "Rečnika stranih reči i izraza", lingvista Veljko Brborić, kulturolog Jovan Ćirilov, izdavač Jovan Kolundžija i autor. LINK. Naručite. Knjiga ispred seksa Većina udatih žena pre biraju knjige, gledanje filma, ili spavanje nego seks sa svojim suprugom, pokazalo je novo istraživanje američkih naučnika a prenosi Daily Mail. Čak 63 posto žena će radije izabrati da ranije legne, gleda TV ili čita knjigu. 37 posto žena ipak pre bira vođenje ljubavi sa svojim muškarcem. LINK. Nagrada "Isidora Sekulić" "Đavolu i maloj gospođi" Opština Savski venac saopštila je da je njena književna nagrada "Isidora Sekulić" pripala Đorđu Milosavljeviću čiji je roman "Đavo i mala gospođa", u izdanju Lagune", žiri proglasio najboljom knjigom u prethodnoj godini. Petodnevno putešestvije kroz Srbiju u rano proleće 1841. godine, koje predvodi čuveni danski pisac Hans Kristijan Andersen, u društvu šarene družine iz zemlje domaćina (jedan priučeni prevodilac, jedan rabadžija i jedan mladi bedelus Liceuma u Kragujevcu), preduzeto je sa namerom da se stranac iz velikog sveta uveri u postojanje demonskih sila u zaostaloj kneževini na razmeđi Orijenta i Zapada. Istovremeno, ovaj roman je, kako kaže sam pisac, priča o tome kako stranci vide nas i kako mi gledamo na njih, nekad i sad. Naručite. Vest o našoj knjizi "Mehanička devojka" Link.
 
   

Knjige i ljudi - Freelander - Za Obame nema krize - Uspenje i sunovrat

 

 

 

Zabranjena žena - limitirana Prvi roman u ediciji "Zoin vrt - Žensko pero": "Zabranjena žena" je objavljen u limitiranom kolekcionarskom izdanju od 30 primeraka. Limitirano izdanje se potpuno razlikuje od izdanja koje će izaći u maju mesecu po izgledu, dizajnu i papiru na kom je štampano. Limitirano izdanje neće biti u knjižarskoj prodaji. Cena knjige je 650,00 dinara. Naručite knjigu. LINK. "Freelander" Miljenka Jergovića za nemačku nagradu Roman Freelander Miljenka Jergovića, u njemačkom prijevodu Brigitte Doebert, nominiran je za ovogodišnju njemačku književnu nagradu Bruecke Berlin (Most Berlin) + Jergović je ovih dana u Beogradu gdje na festivalu Beldocs promovira film Željka Mirkovića "Dugo putovanje kroz istoriju, historiju i povijest". LINK. Polica za knjige, kapute i torbe. LINK. Za Obame nema krize zahvaljujući knjigama Američki predsednik Barak Obama i njegova supruga Mišel su 2009, uprkos ekonomskoj krizi, zaradili 5,5 miliona dolara, što je dva puta više nego godinu dana ranije. U izveštaju Bele kuće ističe se da je ovo povećanje rezultat odlične prodaje Obaminih knjiga.    LINK. Dizajn knjige. LINK. Uspenje i sunovrat i uspenje Pekića Srpska književna zadruga je objavila kratki roman Borislava Pekića ,,Uspenje i sunovrat Ikara Gubelkijana", prema originalnom autorovom rukopisu koji čuva piščeva supruga.   Pekić se ponovo uspinje. LINK. Font: Hand Drawn Type Collection. LINK. PlanB - Novi broj Novi, aprilski/travanjski broj je izašao iz štampe. LINK.    Tag KNJIGA: Naslov je posuđen od jedne od preporučenih knjiga jer bi nam dani na Interliberu, provedeni u nesigurnom probijanju između mirijade nakladničkih otoka i kroz rijeke posjetitelja, zbilja dali naslutiti da smo narod knjige.  LINK.  
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272