Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Ukupno: 893, strana 7 od 45

Brojevi dana - 48. salon privrednih vozila - 115 dinara benzin

 

 

 

Beotruck - 48. put Kompletna vest. ERVIN KATONA PROMOTER BEOTRUCK-a Ervin Katona, najači čovek u Srbiji, na Balkanu i treći u Evropi, promoter je ovogodišnjeg Salona privrednih vozila. On će u sredu, 24. marta u 15 časova u ATRIJUMU Beogradskog sajma (prostor između hala 2, 3 i 6) pokušati da vuče kamion od 10 tona. Ervin Katona je prvak u disciplini STRONG MAN i Ginisov rekorder.  Link. 115 dinara i šverc počinje da cveta Kanisteri su ponovo u modi! Zbog astronomske cene benzina od 115 dinara, koja se očekuje od subote, mnogi građani su počeli da prave zalihe u kantama, a gorivo se već uveliko i švercuje. Slika za one koji su zaboravili kako izgleda kanister. LINK. Ovo mogu da budu stočići na kome kreativni prodavci benzina mogu da prodaju svoj švercovan proizvod. Link. 2490 dinara košta karta za Egzit kamp Ove godine „Egzit” kamp će biti otvoren od 5. do 14. jula, a narukvice za boravak u kampu po ceni od 2. 490 dinara od danas se mogu kupiti preko sajta www. gigstix. com a sve informacije se mogu pronaći na internet stranici www. exitfest. org. Link. Ulaznice za „Egzit” se mogu kupiti po promotivnoj ceni od 6. 490 dinara preko sajta „Gigstix”, dok će u redovnoj prodaji karte koštati 10. 990 dinara. Takođe, srednjoškolci mogu da kupe ulaznice po ceni od 4. 990 dinara u „Gigstix” prodavnicama u Beogradu i Novom Sadu, a moguće je kupiti i karte na četiri do šest mesečnih rata po ceni od 7. 990 dinara, takođe preko „Gigstix” sajta.    100 je lep broj, ali nije ako je broj udesa Prema podacima iz Operativnog centra MUP-a, prethodnog dana na putevima u Srbiji evidentirano je 100 saobraćajnih nesreća, u kojima jedna osoba izgubila život, a 31 je teže ili lakše povređena.  
 
   

Brojevi dana - 5 fotelja - 1200 gradova - 92 Džona Forsajta

 

 

 

5 fotelja za jedno. . . 5: Predsednik opštine Apatin Živorad Smiljanić, ujedno je i poslanik i ima pet funkcija. On prema Zakonu o Agenciji za borbu protiv korupcije danas ostaje bez četiri fotelje jer ne može istovremeno biti i u zakonodavnoj i izvršnoj vlasti. LINK. Političari neće izumreti kao dinosaurusi: LINK. 1200: Ljudi širom sveta su 27. marta u 20. 30 po lokalnom vremenu ugasili svetla kako bi skrenuli pažnju na problem klimatskih promena, a toj akciji Svetskog fonda za prirodu "Sat za našu planetu" pridružila se i Srbija. U svetu, dekorativno osvetljenje bilo je isključeno na 1. 200 najpoznatijih svetskih građevina kao što su Zabranjeni grad u Pekingu, Ajfelova kula u Parizu, statua Isusa Hrista u Rio de Žaneiru i most na Bosforu u Istanbulu. . LINK. 92: Američki glumac Džon Forsajt, koji se širom sveta proslavio ulogom Blejka Karingtona u čuvenoj sapunici "Dinastija", preminuo je danas u 92. godini, saopštila je danas njegova porodica. LINK. Bio je car "Dinastije": LINK. 58: Od prvih hiljadu radnika, koji su od početka februara ove godine počeli da rade u „Fijatovoj“ fabrici automobila, do sada je njih 58 raskinulo ugovor. Kako je za „Blic“ izjavio Đuzepe Zakarija, portparol „Fijata Srbija“, svima će se pružiti mogućnost da se vrate u fabriku „Fijat automobili Srbija“, ukoliko napišu molbu za povratak. LINK. Mogu, od sada da posao gledaju samo kroz durbin. LINK. 58093:  U nelikvidnim firmama bilo je zaposleno 58. 093 radnika. Objavljeni podaci pokazali su da je čak 8. 801 privredno društvo na spisku za uvođenje stečaja. Najviše je firmi koje su organizovane kao društva sa ograničenom odgovornošću. LINK. 17: Terorista samoubica, odgovorna za jednu od dve eksplozije u moskovskom metrou početkom nedelje, identifikovana je kao 17-godišnja Dženet Abdurahmanova. Ona je udovica vođe dagestanskog ekstremiste Umalata Magomedova, ubijenog u specijalnoj operaciji uoči Nove godine, tvrde ruski mediji pozivajući se na izvore u istražnim organima. LINK.
 
   

Brojevi dana - 5 polazaka - 20000 na trci zadovoljstva - 300 recepata Karapandže

 

 

 

5 polazaka sa "Nikole Tesle" Danas sam video fotografiju na kojoj jedna vrana ponosno prolazi pored aviona na pisti i kaže: "Ja smem da letim, a ti?" Čelične ptice JAT-a ponovo lete. Prvi avion je poleteo za Atinu. Avion na zemlji da se deca igraju. LINK. 20000: Trka zadovoljstva, koja je juče održana u Beogradu, okupila je preko 20000 ljudi. 231: Prošle godine najviše su varani kupci stanova. Jedan stan prodavan je nekoliko puta. 231 prijavu je podneo Odsek za suzbijanje pronevera i falsifikata. 300: Veliki majstor kuhinje Stevo Karapandža vodi vas sa oko 300 recepata kroz specijalitete koji su obeležili blistavu 40 godišnju karijeru.   LINK. Ako knjiga kod nas košta 1800 dinara, znači da ćete svaki recept platiti samo 6 dinara. 99: iPad još nije stigao kod nas, ali pogledajte prikaz 99 aplikacija za iPad. LINK.   4:  Koliko Amerikanci veruju svojoj vladi. 4 ne veruje, dok 1 samo veruje. LINK. 40: U Tokiju je, nakon 40 godina, u subotu zabeležen sneg u proleće, kada je blaga susnežica pala na japansku prestonicu pre zore, saopšteno je iz meteorološke službe, preneo je AFP. LINK.  
 
   

Brojevi dana - 5 strana elektronske knjige - 50 Londonskih taksija

 

 

 

5 strana elektronske knjige Žan Klod Karijer je, na poslednjem Salonu knjige u Parizu izjavio da ne može da pročita više od 5 strana elektronske knjiga a da se ne umori. Link.   50: Nabavka 50 Londonskih taksija je odložena do kraja 2010. godine zbog komplikovane procedure. 240: Kako postati roditelj? Grad će finansirati vantelesnu oplodnju za 240 parova. Link. 13538: Najpoznatiji sportski simbol na svetu FIFA trofej je videlo 13538 ljudi, do 31. marta u Beogradu u Expo centru. 3058: Po izveštaju Centra za socijalni rad, prijavljeno je 3058 zlostavljanje dece u porodicama u 2008. godini.   Link.   670000: U Srbiji čak 9,2 odsto stanovništva ili 670. 000 građana bukvalno gladuje. Oni žive ispod granice siromaštva, sa mesečnim primanjima manjim od 8. 300 dinara. LINK.
 
   

Brojevi dana - 50 Ohridskih leta - 200 parova je reklo DA - 7821 novih automobila iz Fijata

 

 

 

Ohridsko leto - pedeseto Ove godine se slavi 50 godina "Ohridskog leta", koje počinje 12. jula i traje do pred kraj avgusta. Mlado leto je jedan od najistaknutijih manifestacija u Exropi. 200: Sudbonosno „da“ juče je izgovorilo 200 parova iz cele Srbije i regiona ispred Starog dvora u Beogradu na 12. tradicionalnoj manifestaciji kolektivnog venčanja „Svadba za maštanje“. Ceremoniji je prisustvovalo nekoliko stotina ljudi, a mladence su uveseljavali Ana Stanić, Oliver Njego, Merima Njegomir, narodni ansambl RTS-a. . . Među 200 venčanih parova iz Beograda i Srbije, bilo je i mladenaca iz Ciriha, Salzburga, Pariza i Venecuele. . . 2: Drugi "Serbia Open" je osvojio, u američkom finalu, Sem Kveri. Onaj koji je prošle godine pobedio, Novak Đoković, uručio je pehar podedniku. Bila je kiša, pljusak, bilo je skupljanje vode sa terena korišćenjem lopatica, kofica i usisivača. Posle je bilo i sunca. Pehar se sijao. A i Dunav je bio prelep, kao i zalazak sunca. 7821: Kompanija „Fiat Automobili Srbija" (FAS) proizvela je u prva četiri ovogodišnja meseca 7. 821 vozilo, dok je u prvom kvartalu prodala 4. 731 automobil, izjavio je danas Tanjugu portparol fabrike iz Kragujevca Đuzepe Zakarija. 16: Stabilizacija u 16 zemalja.  Predsednik Evropske komisije Žoze Manuel Barozo izjavio da se na tržištu evrozone oseća povratak investicionog poverenja, nakon usvajanja odluke o stvaranju finansijskog paketa od bilion dolara (hiljadu milijardi) za stabilizaciju finansijske situacije u ekonomijama 16 zemalja koje koriste jednistvenu valutu. 4: Jelena napreduje. Najbolja srpska teniserka Jelena Janković skočila je zahvaljujući plasmanu u finale turnira u Rimu, za tri mesta na listi najuspešnijih igračica sveta i sada zauzima četvrtu poziciju sa 5. 160 bodova. 20: Jedan čips je jednako jedan hleb. Zaposleni u čačanskom privatnom preduzeću Slap grupa, koji su od 22. aprila u generalnom štrajku, počeli su danas u krugu fabrike prodaju čipsa i drugih proizvoda koje su izneli iz magacina. Oni prodaju kesicu čipsa za 20 dinara, pod parolom Jedna kesica čipsa, jedan hleb. 54: Sajam tehnike. U Beogradu se sutra otvara 54. Međunarodni sajam tehnike i tehničkih dostignuća na kome će se do 15. maja predstaviti više od 700 izlagača iz 23 države.   
 
   

Brojevi dana - 50 studenata fonda Zoran Đinđić - 1 dečak preživeo avionsku nesreću

 

 

 

50 mladih - Fond Zoran Đinđić Fond Zoran Đinđić u saradnji sa Austrijskom agencijom za razvoj i organizacijom WUS Austrija raspisao je konkurs za 50 studenata završnih godina fakulteta i diplomiranih mladih stručnjaka za program radnih praksi, a čiji je cilj tromesečno profesionalno usavršavanje. Program je pokrenut 2007, a da je do sada više od 150 mladih iz Srbije boravilo na praksi u uspešnim stranim kompanijama. Više o konkursu. LINK. 1: Avion libijske vazduhoplovne kompanije Afrikija ervejz srušio se juče ujutru prilikom sletanja na aerodrom u libijskoj prestonici Tripoli pri čemu je preživeo samo jedan od ukupno 104 ukrcanih putnika i članova posade, izjavio je jedan visoki libijski zvaničnik. Libijski ministar za transport Mohamed Zidan rekao je da je avionsku nesreću preživeo samo dečak iz Holandije  2010: Beogradska kancelarija Microsofta objavila je da su Microsoft Office 2010 i Microsoft SharePoint 2010 od 12 . maja dostupni za poslovne korisnike u Srbiji kao i širom sveta,kao i Microsoft Visio 2010 i Microsoft Project 2010. Više od 90 miliona preduzeća od danas može da primeni paket proizvoda 2010, a korisnici mogu da očekuju značajan napredak u produktivnosti, kao i veći povraćaj investicije u softver. LINK. 1500: Otkako je svečeno otvoren pre manje od mesec dana, Avalski toranj dnevno prosečno poseti 1. 500 ljudi, a ta brojka se vikendom udvostručuje.   Izvor B92. 690: Najnoviji roman "Kičma noći" Oltvanjija Otoa za samo 690 dinara. Srbija krajem prve decenije novog milenijuma: savetnici imaju savetnike, mediji ne prezaju ni od čega da bi povećali rejting i tiraže, narodnjaci postaju zabavnjaci i obrnuto, kriminalci više drže do imidža od muzičara. Naručite knjigu. LINK. 580: Agenciji za lekove i medicinska sredstva Srbije prošle godine stiglo je 580 prijava neželjenih dejstava lekova i vakcina. Direktorka ove ustanove Tijana Šipetić pozvala je zdravstvene radnike da češće reaguju na takve slučajeve. LINK. 19: Svetskom premijerom filmskog spektakla Ridlija Skota "Robin Hud", u sredu uveče je otvoren 63. Međunarodni filmski festival u Kanu.   Ukupno 19 ostvarenja nadmetaće se za Zlatnu palmu. Među njima su dela Majka Lija, Kena Louča, Takešija Kitana, Bertrana Tavernijea, Alehandra Gonzalesa Injaritua i Abasa Kjarostamija.  LINK. Samo 2250 dinara. Naručite. 32842: Broj koji ne sme da bude OKO 33000 ili Oko 32900, već tačan. Prema podacima Nacionalne policijske agencije, u Japanu je prošle godine bilo 32. 845 samoubistava, što je za 1,8 odsto više nego 2008. godine.    LINK. 10: Koliki bakšiš dajete? U Srbiji? U svetu? U Srbiji je davanje bakšiša normalna stvar - od desetak odsto od računa, pa do ogromnih svota koje najčešće zavise od toga koliko je gost trezan. Međutim, pravila u vezi sa čašćavanjem nisu svuda ista. LINK. Kolekcije 6: Igre koje su inspirisane Google Earth.  Za zabavu i opuštanje. LINK. 5: Koristite Word u svakodnevnom radu. Potrebna vam je kolekcija šablona. 5 sajtova sa bogatim izborom. LINK. 25: Napredne tehnike u Photoshopu. Kako od fotografije koja je samo polazna osnova možete da dobijete fantastične ilustracije. Objašnjeno je 25 postupaka. LINK.   20: Kolekcija od 20 visoko kvalitetnih fontova. Smashing Magazine.  LINK.   Koji je broj vaš broj dana, ovog 13. maja?
 
   

Brojevi dana - 6 od 10 ne veruje Obami - 80 rođendan Dragoljuba Mićunovića

 

 

 

6 od 10 ne veruje Obami Oko 60 odsto američkih birača gubi veru u predsednika svoje države Baraka Obamu, pokazuje anketa objavljena u utorak, prenosi "Foks njuz". Ovo nije predsednik Obama i nije Indijanac. LINK. 80: Demokratska stranka proslavila je večeras u Beogradu 80. rođendan svog nekadašnjeg predsednika i jednog od osnivača Dragoljuba Mićunovića. LINK. 1520: Knjiga kojoj ćete se često vraćati, za samo 1520 dinara. Kod nas su i izdanja drugih izdavača sa popustom. Proverite. Pročitajte više o knjizi i naručite. LINK. 400: Gradonačelnik Niša Miloš Simonović, ministar ekonomije Mlađan Dinkić i direktor kompanije „Dajteh“ Đulijano Zuko potpisali su juče sporazum o gradnji fabrike u ovom gradu gde će se zaposliti 400 radnika. 500: Dozvola za 500 evra više ne postoji. Beograd - Novica Tasić iz Uprave saobraćajne policije MUP Srbije priveden je u ponedeljak zbog sumnje da je uzimao mito za izdavanje vozačkih dozvola bez polaganja ispita. Kako „Blic“ saznaje, Tasić je na saslušanju pred inspektorima Sektora unutrašnje kontrole priznao krivicu i izjavio da je sve radio „po nalogu starešina“. LINK. 1900: JP „Gradsko stambeno“ pokrenulo je akciju rekonstrukcije garaža koje su u vlasništvu ovog preduzeća. Prva garaža koja je obnovljena i preuređena nalazi se u Leskovačkoj ulici na Voždovcu. Ova garaža ima 24 parking mesta, a na njenom krovu napravljen je i teren za mali fudbal. Parking mesto će koštati 1900 dinara mesečno. LINK. Uskoro će zima. Vašem ljubimcu je potreban džemper. LINK. 10: Od svih banaka, 10 je u krizi. Finansijski sektor u Srbiji je u negativnoj fazi, a umesto da kreditiraju stanovništvo i privredu, banke su se okrenule finansiranju države. Inače, ceo finansijski sektor Srbije u odnosu na period pre krize karakteriše smanjenje broja zaposlenih, gase se brokerske kuće i investicioni fondovi, a u sektoru osiguranja došlo je do blagog smanjenja vrednosti imovine, kapitala i naplativnosti premija, a rizici rastu.  LINK. 25000: Najneverovatnija trka konja na svetu, u Italiji. Posmatra je oko 25000 ljudi: 15. 600. 000: Agencija za privatizaciju objavila je danas prodaju Geneks kule na Novom Beogradu u vlasništvu kompanije "Generaleksport" po početnoj ceni od 15,6 miliona evra. LINK. 222: Poslanici Donjeg doma francuskog parlamenta velikom večinom glasova podržali su zabranu. Od ukupno 557 poslanika, predlog zakona podržalo je 335. Prema tome 222 je bilo protiv. U Španiji i Belgiji vodi se rasprava na temu eventualnog uvodjenja sličnih propisa. Nekome drago, nekome žao. 22: Vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je u Nišu selekciju Južne Afrike sa 22:0 (6:0, 6:0, 4:0, 6:0), u utakmici prvog kola Grupe B na završnom turniru Svetske lige.    
 
   

Brojevi dana - 70 posto muzike se nelegalno kupuje - 5 sati gledanje tv-a svetski rekord

 

 

 

1879 - Danas je rođen Milutin Milanković Milutin Milanković (1879 - 1958), srpski geofizičar,građevinski inženjer, klimatolog, astronom, osnivač katedre za nebesku mehaniku na Beogradskom univerzitetu i svetski uvažavan naučnik, poznat po teoriji ledenih doba, koja povezuje varijacije zemljine orbite i dugoročne klimatske promene. Ova teorija je poznata pod imenom Milankovićevi ciklusi. Google slavi logom: 70% nelegalne muzike Nelegalno se muzika u Srbiji kupuje do 70%, dok ostali kupuju legalno snimljenu muziku, tako poštujući izvođače, muzičke kuće. Tako kupac i sebe poštuje. 124: Film Romana Polanskog "Pisac iz senke" traje 124 minuta. To je dobro potrošeno vreme. U bioskopu i životu. 400: Emisija "U zdravom telu zdrav duh" se danas izvodi 400. put na talasima Radio Beograda. Očekujemo 500. emisiju sa zdravim telom, sa zdravim duhom. 20: Rekonstruisani Bulevar kralja Aleksandra bobiće LED sijalice koje će trajati 20 godina, i koje će trošiti 4 do 6 puta manje električne energije nego standardne. 5: Građani Srbije su postali svetski prvaci u gledanju televizije sa 5 sati neprekidnog dnevnog gledanja. Rijaliti šoui na brojnim kanalima najviše zagađuju one koji su ispred. 13: Do Mundijala je ostalo 13 dana. Onima kojima je to bitno možda je još nešto bitno. A, možda i ne. 525000: Čudo od časovnika, ručni rad Francuza Rišara Mija, košta 525000 dolara, a na ruci ga nosi teniser Rafael Nadal, prvi put na turniru u "Rolan Garosu". 16: Predstava "Dundo Maroje" Kruševačkog pozorišta je dobila 16 priznanja na "Teatar Festu" koji su odigrao u  Doboju, krajem maja. 200: Preko 50 kompjuterskih knjiga se u našoj knjižari prodaje po ceni od 200. 00 dinara. Možda ćete pronaći ono što vam treba, a da nije skupo. LINK. 71: Najmanje 71 osoba je danas poginula a oko 200 je povređeno kada je brzi voz izleteo iz šina u istočnom delu Indije, saopšteno je iz lokalnih policijskih izvora. Maoistički pobunjenici odgovorni su za železničku nesreću u istočnoj Indiji, izjavio je danas šef policije indijske države Zapadni Bengal Bupiner Sing. LINK. 5000: Plate u javnom sektoru i penzije ostaće zamrznute ove godine, ali će zaposleni kod države i najugroženiji penzioneri dobiti jednokratno po 5. 000 dinara. Isplata bonusa koji je, na jučerašnjoj zajedničkoj konferenciji za novinare delegacije MMF-a i zvaničnika Vlade Srbije, nazvan i regresom za godišnji odmor, počeće početkom jula. Ovaj, novac, međutim, ne sleduje svim zaposlenima u državnoj upravi. Tek će se odrediti limit najniže plate. Sredstva za ovu namenu biće obezbeđena iz dobiti javnih preduzeća kojima će biti uzeto dodatnih 6,5 milijardi dinara. LINK. 1600: Kada živite na opasnom mestu. Vulkan Pakaja u Gvatemali izbacio je veliku količinu pepela i sitnijeg kamenja, zbog čega je zatvoren glavni gvatemalski aerodrom, a više od 1. 600 ljudi je evakuisano. Iz vulkana, koji je neprestalno aktivan od 60-tih godina prošlog veka, ali je poslednji put izbacivao pepeo i kamenje 1998. godine, uzdiže se stub pepela i drugog materijala visok preko 1. 500 metara, javio je Rojters.    10: U Srbiji fabrika robota. Inženjer elektronike Dragan Mićić je početkom prošle godine u svom selu otvorio fabriku robota i već prodao desetak u Srbiji, a jedan od njih je stigao i do Sibira. Osim Mićića, vlasnika firme ICM iz Platičeva, u fabrici radi i deset inženjera elektroničara i jedan ekonomista. Robotski inženjeri trenutno rade sistem za kontrolu kvaliteta za libijsku fabriku Philip Morris. LINK.   8: Sutra nam je 8 srećan broj. Na Pesmi Evrovizije naš takmičar Milan Stanković peva 8 po redu. Kolekcije 20. Fontovi koji će vam, možda trebati. LINK.   50: Crveno u web dizajnu. LINK.   Koji je vaš broj, danas 28. maja 2010. godine?
 
   

Brojevi dana - 79 mesto za slobodu medija - 30 godina od smrti Tita i Golog otoka

 

 

 

30 godina od smrti Tita Ti ćeš raditi to, ti ćeš to, a ja ću vam sve to omogućiti. 30. godina je prošlo od smrti Tita. Mnogima je bolje juče nego danas. Golootočanima je sigurno bolje danas nego juče. Usnija Redžepova se seća da je Kastru pevala pesmu: "Ide Tito preko Romanije. " Izvor Wordpress. com 79: U konkurenciji 119 država, Srbija je na 79. mestu po slobodnim medijima. Još malo pa nisu slobodni. 360: JooJoo kreće sa prodajom u Velikoj Britaniji krajem maja. Još jedan čitač knjiga, novina, internet sadržaja, itd. Cena od 360 Evra je ono što će svakoga obradovati. LINK. 10000: Nakon 33. izvođenja predstave "Kosa" u Ateljeu 212, dodeljena je nagrada 10000 gledaocu. 1: Jedan film = festival. "Kao rani mraz" se daje samo u jednom bioskopu u Novom Sadu. Glumci Mustafa Nadarević i Đuričko cepaju karte na ulazu u bioskop. Gledaoci dobijaju i čokoladne bombone. Sve je tako drugačije, kao mraz u proleće. 21: Vladika Artemije je razrešen dužnosti i penzionisan. 21 vladika je glasao za, 9 protiv i četiri su bila uzdržana. Nekada je bilo dovoljno samo dva svedoka za odlazak u penziju, danas čak 21. Ostali koji su protiv ili uzdržani, i nisu svedoci. 1244: Vašington već dva meseca priprema teren za ukidanje rezolucije 1244 Saveta bezbednosti Ujedninjenih nacija. Kada ukinu broj, očekujemo da će da ga zameni neki veći. 2970: Leksikon stranih reči i izraza, poznatiji kao Vujaklijin rečnik, kod nas možete da kupite za svega 2970 dinara. Kupite knjigu. LINK.  
 
   

Brojevi dana - 79600 prvaka - 40 godina Studija B -132 dinara dnevni studenstki obroci

 

 

 

40. rođendan Studija B 40: Danas Studio B slavi 40. rođendan. Mogu da budu ponosni oni koji su se družili sa Duškom Radovićem. Sa Beograđanke se nekad dobro videlo i daleko videlo. Čestitamo. Poklanjamo im malo Brazila i rad dizajnera Carlosa Meire. 50: Umesto u Areni, u hali Pionir večeras nastupa 50 cent. Potiče iz muzičkog podzemlja. Alberto Cerriteno je nekad bio pionir. Svoje radove naplaćuje malo više od 50 cent. 3: Bruto društveni proizvod u Srbiji je manji za 3% u odnosu na 2008. godine. Iako je broj 2009 veći od broja 2008, ništa nije vredelo. 79600: Broj optimizma. Ove godine će se u prvi razred upisati 79600 đaka, ili 1600 više nego prethodne godine. Prvaci danas, sutra će živeti u gradovima koji će biti drugačiji od današnjih. Eko rešenje za gradove budućnosti. EN-V. Nadamo se da će tada u prvi razred biti upisano makar 100000 dečaka i devojčica. 100: Izložba "Radost u 100 slika" koja se večeras otvara u Dečjem kulturnom centu u Beogradu. Timoti Bajford slavi 40 godina stvaralaštva u Srbiji. Došao je nekada davno na nedelju dana i ostao do danas. Radi 50 godina, od čega 44 sa decom, za decu. 10000: Više od 10000 preduzeća, nevladinih organizacija, udruženja, sportskih klubova, koji su u blokadi duže od 3 godine je pred gašenjem i brisanjem iz evidencije, po novom zakonu o stečaju. 132: Doručak, ručak i večera u studentskim restoranima koštaju samo 132 dinara. Burek sa sirom i mesom, kuvano jelo, ražnjići, pire, kompot. . . Kao da se spremaju da jedu u poslaničkom restoranu. Ovo nije slika na ulazu u studentski restoran, već jedan od kreativnih bilborda. LINK.
 
   

Brojevi dana - 83 miliona prodatih raunara - 4440 broj za one koji imaju neki talenat

 

 

 

83. 000. 000 prodatih računara u svetu Drugo tromesečje 2010. godine u svetu je u znaku 83. 000. 000 prodatih računara. Cena padaju na radost korisnika i žalost proizvođača i trgovaca. Prvi je "Hjulit Pakard" sa udeom od 17,4% udela u svetskom tržištu. Računar, LED tehnologija sada su i na vašim patikama. LINK. 250: Ako imate novi računar, onda treba i da ga iskoristite najbolje što možete. Zato vam je potrebna knjiga, za samo 250 dinara: 270 strana knjige kriju brojne savete, rešenja, predloge. Pročitajte i poručite. LINK. 4440: Ako imate neki talenat, počelo je prijavljivanje za ovogodišnju sezonu na broj 4440. Ako nemate posao, nemate kosu, nemate ženu, možda ipak imate nešto. A, ako nemate, morate da otkrijete. Grad od čačkalica talentovanog čoveka. Scott Weaver. LINK. 1969: Tvoja pesma ili "Your Song" Eltona Džona. Godina kada se pesma pojavila. savršena balada, makar za mene. Berni Tapin je napisao stihove, Elton, muziku, malo kasnije, za 10 minuta. 12: Dokazivanje očiglednog. Članak Milana Mišića u "Politici" od projektu sa 852 studenta koji na raspust nose po 12 odabranih knjiga. Kako izabrane knjige utiču da postanemo bolji, uspešniji, zadovoljniji, vredniji. . . . . 20: U Kraljevu je smenjeno 20 direktora javnih preduzeća. Ne znamo ni ko ih ni zašto ih je postavljao.  Direktori se nisu bunili, branili kada su postavljani. Ovo su možda neki drugi koji se bune, brane, bore. . . 80: Na 17. festivalu evropskog filma na Paliću biće prikazano 80 filmova iz 30 zemalja. Danas počinje. Festival će ugostiti preko 120 autora. 12 filmova će se boriti za nagrade. 10. 000. 000: Grad Beograd će izdvojiti 10 miliona dinara za zaprašivanje komaraca. Komarci mnogo troše. Em troše, em ujedaju. Ako troše, makar da ne ujedaju. 3000: U svetu postoji oko 3000 volonterskih kampova. Rad u njima je simboličan. Volonteri više upoznaju kulturu zemlje u kojoj je kamp, jezik i prirodne lepote. 235: Anketa. Koliko je planiranje biznisa važno za vas? Čitajte Biznis Plan. LINK. 14: Od danas je u pretplati knjiga ArchiCAD 14 interaktivni vodič. Uz knjigu se isporučuje i DVD. Pročitajte više.    
 
   

Brojevi dana - Bregović svirao na Vltavi - Duško Dugouško napunio 70 godina

 

 

 

105: Twitter. Engleskinja koja je važila za najstarijeg člana društvenog sajta Tviter na svetu, umrla je danas u 105. godini, saopštio je starački dom u kojem je živela.   Ajvi Bin, koja je kratke poruke pisala na svojoj stranici "IvyBean104", imala je više od 58. 000 sledbenika na Tviteru. LINK. 10000: Muzika. Goran Bregović sa svojim "Orkestrom za svadbe i sahrane" održao je spektakularan koncert u Pragu, na Vltavi, na pontonskom mostu. 45: Fotografija. 65 negativa na staklenim pločama, koji su pre 10 godina kupljeni za 45 dolra, dela su čuvenog američkog fotografa Ansela Adamsa, sada su procenjeni na 200 miliona dolara. 12500: Ekologija. Brod nazvan "Plastiki", čiji je trup napravljen od 12500 plastičnih boca prešao je Pacifik i nakon 4 meseca stigao u luku u Sidneju. Ruta. 12: Automobil. Erik Klepton je strastveni kolekcionar "ferarija".  Rekao je: "Moja je slabost "V12"  muzika. 30: Prva luksuzna jahta je izgrađena po narudžbini Filipa Ceptera. Ime joj je "Joyme". Uveselila je svakoga, od projektanta, Ceptera, do kupca i nas posmatrača. Košta 30 miliona evra. Nije mi jasno kako da košta baš okruglih 30. Duga je 50 metara. Kažu da je najlepša jahta koja je porinuta u Hrvatskoj. Maksimalna brzina jahte je 15 čvorova. 4000 nautičkih milja joj je autonomija. 70: Film. Duško Dugouško je danas napunio 70. rođendan. Najstariji zec na svetu je najmlađi po duhu. Prvi put se pojavio u filmu "A Wild Hare" 1940. godine. Čuvenu frazu "Koji ti je vrag, šefe" briljantno je izgovorio Nikola Simić. Наučite da nacrtate Duška Dugouška: LINK. Čujete li razliku:  459: Svet. U Portugalu je juče gorelo 459 požara. najveći je gasilo 129 vatrogasaca. 100000: Turizam. Najmanje 10000 srpskih turista je blokirano u Grčkoj zbog štrajka prevoznika, koji su pumpe ostavili bez goriva. Rezervoari su prazni, a cene goriva od 1,25 do 1,4 evra. 69,94: Dolazeći i odlazeći guverneri Narodne banke Srbije. Dejan Šoškić i Radovan Jelašić. Fotelja je i dalje veoma vruća. 25. februara 2004. godine srednji kurs je bio 69,94 a danas 106,15. Devizne rezerve 3,3 milijarde dolara, a danas 11,59 milijardi. 900: U Aleksincu je skupljeno 900 potpisa za podizanje spomenika Slobodanu Miloševiću. Kada je čovek pismen on potpisa stvalja na svašta. 40: Knjiga. Spisateljica Isidora Bjelica će za sve dame zavisne od šopinga prirediti promociju knjige “Biblija za kupoholičarke“, koja predstavlja svojevrsni vodič kako proći što jeftinije u čak 40 zemalja sveta. “Reč je o prvom svetskom vodiču za kupoholičarke, jer niko do sada nije obuhvatio celu zemaljsku kuglu“, rekla je Isidora, kojoj su najomiljenije destinacije za pustošenje radnji Singapur i Havaji. “Moj muž voli da se šali da sam prešla dva puta više milja od Kristofera Kolumba i Ameriga Vespučija zajedno da bih napisala ovu knjigu, tako da smo taj podatak utisnuli na korice. Napisala sam deset kupoholičarskih zapovesti, ali sigurna sam da će svaka kupoholičarka smisliti svoje kada pročita knjigu“, kaže Bjelica. LINK.    
 
   

Brojevi dana - Film Početak - 2 knjige koje su razmenili predsednici Tadić i Josipović

 

 

 

Početak startovao sa 60 miliona dolara Film "Početak" sa Leonardom di Kaprijem zabeležio je odličan početak u bioskopima sa zaradom od 60 miliona dolara. Naučna fantastika, akcija i triler. 5000: Forum veroučitelja Srbije je zatražio da i njima bude isplaćeno po 5000 dinara kao i ostalim prosvetnim radnicima. 2: Juče su predsednik Srbije Tadić i predsednik Hrvatske Josipović u knjižari "Plato" razmenili dve knjige. Predsednik Tadić je poklonio knjigu "Leksikon YU mitologije". Predsednik Josipović je poklonio knjigu "Ništa lažno" o sukobima u Vukovaru 1991. godine. Foto: BETA. 1100: Oko 1100 škola u Srbiji će biti opremljeno digitalnim kabinetima. Škole mogu da se jave na konkurs do 15. septembra. 55: Ekološki papirni pogrebni sanduci, napravljeni od recikliranog papira emituju 75% manje štetnih sastojaka u odnosu na drvene, prenosi Udruženje "Oganj". Ekološki sanduk košta 55 evra. 12000: Kurs jahanja, jer nikada nije kasno da počnete da jašete. Ni kada imate 50, ni 60 godina. Neki su počeli sa 4 godine. Potrebno vam je samo 12000 dinara da biste u konjičkom klubu "Beograd" prošli osnovni kurs. 10000: Dženeral Motors će do karaja 2011. godine proizvesti 10000 automobila na električni pogon "Volt". 599: Orion Telekom vam poručuje da uzmete novi fiksni telefon. Mesečna pretplata je 599 dinara. 100 minuta besplatnih poziva prema svim mrežama u zemlji i inostranstvu. Ako više volite da radite, pa tek onda da trošite, evo i posla. Ne traže astronaute: Link koji će vas, možda, zaposliti. LINK. 2: Samo će još dve klase vojnika vojni rok služiti po starom, septembarska i decembarska. Posle zime doćite proleće za one koji hoće da idu u profesionalnu vojsku, kao i pročeće za one koji neće hteti u vojsku. 2: Na WTA listi na drugom mestu je Jelena Janković sa 5900 poena. Na ATP listi na drugom mestu je Novak Đoković sa 6915 poena. Druga i drugi, kao prva i prvi. 26: Počeo j sa radom sajt Super odmor, na kome je predstavljeno 26 turističkih agencija sa objedinjenom, uporedivom ponudom.  
 
   

Brojevi dana - Film Pomračenje prvi na listi najgledanijih - 30 prodavaca beskućnika

 

 

 

Film Pomračenje najgledaniji Uvek se obradujem kada se film snimi po nekom romanu. Najnoviji hit je "Pomračenje", koji je prethodnog vikenda dospeo na mesto broj 1 na listi filmova koji su najviše zaradili u SAD. 69 miliona dolara je mnogo za Srbiju. Kupite knjigu pre odlaska u bioskop. LINK. 100: U lokalni kafić dolazi sveštenik i pozdravlja sve prisutne: "Došao sam samo da uzmem od svakog po 100 evra za gradnju ograde oko crkve. "  Prisutni mu požele dobar dan. Neko mu poljubi ruku. Šala je ostala šala. Vernici plivaju, ali su malo pojedeni. LINK. 8: Svih 8 knjiga koje su u pripremi će izaći do Sajma knjiga: Anđeologija. Neustrašivi. Tvorac oblaka. Devojke iz Šangaja. Ne traži đavola. Mehanička devojka. Ledena princeza. Propovednik. 30: Magazin "Lice ulice", posvećen marginalizovanim mladim ljudima, prodavaće 30 prodavaca beskućnika, koji će dobijati polovinu od prodajne cene, odnosno, od 100 dinara. Kupite novine i pokažite svoje pravo lice. Svi smo povezani. LINK. 1: Poleteo je prvi avion jedne domaće turističke agencije. "Kontiki" svojim Boingom "737/500" sa 120 mesta će vas voditi u Grčku, Španiju, Egipat. . . . 75:  Tibetanski duhovni vođa dalaj lama proslavio je danas 75. rođendan sa nekoliko hiljada pristalica okupljenih u Daramsali, gradu na severu Indije gde živi u izgnanstvu od 1959. godine kada je pobegao iz Tibeta pod kineskom vlašću.
 
   

Brojevi dana - Na 20 bina počinje Exit 2010 - 14 dana za pokretanje biznisa u Srbiji

 

 

 

Exit na 20 bina Na 20 festivalskih bina na Petrovaradinskoj tvrđavi nastupiće više od 600 izvođača, među kojima su najzvučnija imena Faith No More, Mika, Chemical Brothers i Placebo. Link. 14: Kod započinjanja biznisa, polovina od deset zemalja u svetu sa najbržim procesom je iz istočne Evrope i centralne Azije - u Gruziji za to stranac treba da izdvoji četiri dana, u Albaniji i Belorusiji sedam, a u Makedoniji i Turskoj osam dana. Pored toga, Bugarska, Hrvatska i Rumunija nude stranim investitorima onlajn registraciju poslovanja. U Srbiji je strancu za započinjanje biznisa potrebno 14 dana i treba da obavi osam procedura. LINK. 26: Eksperimentalni avion na solarni pogon "solar impuls" sleteo je u 9 sati u vojnu bazu u Pajern u Švajcarskoj posle 26 sati neprekidnog leta.  Avion koji je zamislio švajcarski istraživač Bertran Pikar, uzleteo je juče rano ujutro brzinom od 35 kilometara na sat iz baze u Pejernu. Pikar, prvi čovek koji je u balonu obleteo svet bez spuštanja, izjavio je da je cilj eksperimenta "let bez goriva". LINK. 140: Kada sam bio mali bio sam veliki i jak. A, danas? Ginisova knjiga rekorda: Dvanaestogodišnjak iz Koventrija Kajl Kejn ući će u Ginisovu knjigu rekorda, jer bez problema podiže dvostruko više kilograma nego što je sam težak, što je zapanjilo i najjače ljude na svetu. LINK. 4: Četvrta verzija Bluetootha je spremna za preuzimanje. LINK. 1000: Pticama srce kuća 1000 otkucaja u minuti. Mogu da lete brzinom preko 200 kilometara na čas. Ima ih oko 200 milijardi na Zemlji.     Kako ih fotografisati? LINK. 200 dinara za knjigu Jedina knjiga koja Vam je potrebna za dizajniranje igara sa Flash MX 2004 – Postavite dizajn Flash igara na novi nivo! Knjiga nije osnovni priručnik za rad u Flashu. Ne, Macromedia Flash MX 2004 dizajniranja igara bez tajni pretpostavlja da ste već upoznati sa svim osobinama i karakteristikama Flasha i da stečeno znanje možete fokusirati na to kako treba koristiti Flash u dizajnu i razvoju igrica. Naučićete kako da snagu ActionScripta koristite za automatizaciju, ponavljanje, promenu, predviđanje i upravljanje jednostavnim i složenim igrama – Zvanični priručnik za kreiranje igara u Macromedijinom softveru Flash MX 2004. NARUČITE.  
 
   

Brojevi dana - oslobođena 52 kubanska zatvorenika - 11 Exit je počeo

 

 

 

52 slobodna politička zavorenika na Kubi Kubanske vlasti su oslobodile 52 politička zatvorenika. Španija je spremna da primi sve koji su postali slobodni. 15: U "Parking servisu" će raditi 15 osoba sa invaliditetom. 1: Da li je dobro biti prvi? Ne. Prva turistićka agencija koja će izguti licencu za rad je "Conte", zbog problema koje su napravili srpskim turistima u Tabi u Egiptu. Prošle 2009. godine licencu je izgubilo 9 turističkih agencija. Zoe i ja smo letovali, baš preko "Contea" u Tabi od 05. juna i problemi koje smo imali mislili smo da su veliki. Sada shvatamo da je to bilo ništa u odnosu na grupu koja je sada u Tabi. U hotelima u Tabi u svakom kupatilu se pored toalet papira nalazi i tuš. LINK. 11: Juče je počeo 11. Exit festival. Ako vam je ovaj broj mali, možda ćete čekati 12. ili 13. ili ste već tamo. Pošaljite fotografije da bismo ih objavili. 2450: Žardinjere u Beogradu, tri puta godišnje dobijaju novo cveće, drugačije. "Zelenilo Beograd" brine o svakoj od 2450 žardinjera, o nekima više, o nekima manje. Cvet je ispiracija i za ovu krinolinu. LINK. 1956: Brankov most u Beogradu sagrađen je iste godine kada sam se rodio. 23: Na letnjoj pozornici u Niškoj tvrđavi otvoreni su 23. Internacionalne horske svečanosti, na kojima učesvuju horovi iz Rusije, Ukrajine, Bugarske. . . . 20: Ako niste gledali seriju "Sva ta ravnica", večeras u 20 časova na Pinku je repriza. Ako niste čitali knjigu, kod nas je još jeftina, samo 550 dinara. Stranica knjige na našem sajtu je jedna od najposećenijih u poslednjih 3 meseca. Pregledana je preko 9000 puta. Naručite. 300: Još malo na poljima. Osiguravanje useva košta samo 300 kilograma žita. Radi, kao je najlošija godina uvek preko 3000 kilograma. Ako ne platite malo na ćupriji, na mostu ćete platiti 10 puta više. 10 i 4: Sad i Rusija su se dogovorili o razmeni uhvaćenih špijuna. 10 ruskih za 4 američka. Rusi su dobili više za manje.   85: Televizija, kutija koja plaši.  Istraživači su zabeležili nasilje u 85 odsto filmova koji se svakodnevno emituju. Oni su to nasilje nazvali „psihološki štetnim“ i izdvojili crtaće i dečje programe koji često „nerealno“ prikazuju nasilje bez posledica ili kazni - navodi Veličkovićeva. LINK.
 
   

Brojevi dana - Poplave su nam otkrile 1100 bunara - 22 muškarca se vijaju po terenu

 

 

 

1100 bunara i voda koja nije za piće Poplave su nam pokazale da u Ubu ima 1100 bunara iz kojih voda nije za piće. Oko kuće voda, u bunaru voda, ali nije za piće.   Obojena voda je lepa samo ako ne mora da se pije. LINK. 22: Kako pesnikinja Ljubica Arsić vidi fudbal: To izgleda ovako: Dvadeset dva muškarca u šorcevima sat i po vijaju loptu, usput se šutirajući po cevanicama. Reciklirane elektronske komponente koje mogu da se obuju. LINK. Šta je sa onima koji su oko onih koji jure po terenu? Šta je sa onima koji plaćaju milione evra da bi neko jurcao za njih? 32: Posle 32 godine Holandija je u finalu svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine. 1500: Internet za poneti. Orkan, nudi za 1500 dinara internet bez obzira gde se nalazite. 14: Poslednjeg dana "Samrtajm" festivala u Sava centru svira od 21 čas Džef Bek, koji se na listi magazina "Rolingston" nalazi na 14. mestu od 100 najboljih gitarista svih vremena. 13: Dobra vest za žene koje dočekuju muževe kući u jutarnjim časovima: U Srbiji je za prvih šest meseci ove godine prodato 2,5 miliona hektolitara piva, što predstavlja pad od 13 odsto u odnosu na isti period lane, izjavio je danas predsednik Udruženja pivara i sladara Srbije Miodrag Maksimović. Nežne žene kao da su od papira. LINK. 2: Vlada Srbije je proslavila 2 godine. Za to je dobila ocenu 2. Koliko će tek morati da urade da bi posle 4 godine dobili ocenu 4?  
 
   

Brojevi dana - Pre 25 godina je preminuo Zoran Radmilović - 6000 ukradenih beba

 

 

 

6000 beba je posle rođenja ukradeno i prodato Ako mislite da je šok kada dete umre na porođaju, varate se. Strašniji deo je moguće otkriće da su bebe žive, ali da su prodate kupcima u inostranstvu. Roditelji ih nikada nisu videli. Roditelji su verovali doktorima da je beba preminula. Roditelji su sada u šoku. Bebe nisu sahranjenje, bebe su prodate. 94397: Najplaćeniji srpski fudbaler je Aleksandar Kolarov sa nedeljnom platom od 94397 evra nedeljno. Ko to plaća? Mančester Siti. Kolarov zna ko su mu roditelji. Ukradena deca misle da su im roditelji oni koji ih odgajaju. 41901: Prosečna plata u Beogradu je 41901 dinar. Ali, 8673 sugrađana uzima besplatne obroke u socijalnim kuhinjama. 25. Na današnji dan je preminuo glumac Zoran Radmilović, ali su ostali Radovan III, Kralj Ibi. . . Ana Radulović, ćerka glumca piše drugu knjigu o svom detinjstvu. 10: Po romanu "Miris kiše na Balkanu" Gordane Kuić, koji je do sada izašao u 10 izdanja, snima se serija. Reditelj je Ljubiša Samardžić. Uskoro očekujemo 11, 12,. . . izdanje knjige.   Pročitajte, pripremite se za seriju. Naručite. 11: Prošlo je 11 godina od kada su porušeni objekti u centru Beograda u ulici Knez Miloševoj. Vole ih stranci, jer kada dođu u Beograd, odmah vole da vide ruševine. Vole ih i naši jer i ostavljaju da budu ruševine. 7117: Najviše soba na svetu ima hotel "Venecian" u Las Vegasu. Za jedan dan se u svakoj od soba ispiše toliko romana, pesama, tragedija, aforizama. 200: Kompanija "Centroproizvod" je za godinu i po dana sakupila i predala na reciklažu preko 200 tona industrijskog i ambalažnog otpada. 57: Na 57. Pulskom filmskom festivalu, obacije je doživela i preživela Mira Banjac za ulogu u filmu "Sedamdeset i dva dana". Princ brojeva Pročitajte više i naručite. LINK.
 
   

Brojevi dana - Ruski predsednik Medvedev prati 4 osobe na Twitteru

 

 

 

4 osobe predednik Medvedev prati na Twitteru Ruski predsednik Medvedev kreirao je nalog na Twitteru. Nalog je proveren. Preko 30000 osoba ga prati, ali, predsednik prati samo 4. Naravno jedna od njih je i: Predsednik Medvedev na Twitteru. LINK. Predsednik u našoj knjižari. LINK. Predsednik Obama na Twitteru. LINK. Predsednik u našoj knjižari. LINK. 1389: Godina koja se povalja svakog 28. juna. Srpska pravoslavna crkva i vernici danas obeležavaju Vidovdan kada crkva vekovima daje pomen knezu Lazaru Hrebeljanoviću i srpskim ratnicima poginulim u bici sa Turcima na Kosovu polju 1389. godine. Ratnici su 1389. izgledali malo drugačiji. LINK. 40: 3D roboti su među nama. Lepa kolekcija. LINK.   104: Dinar je oslabio za 22 pare i zvanični srednji kurs je 104,0004 dinara za jedan evro, saopštila je danas Narodna banka Srbije. 16: Ko je još slagao jednu do druge novčanice od 10 evra. Tomislav Karadžić i Radomir Antić nalaze se na distanci od 16 kilometara. Ta razdaljina se dobije kad se po dužini slože novčanice od 10 evra iz ugovora selektora „orlova“ koji će u četvrtak stupiti na snagu. Predsednik FSS bi da se približi glavnom stručnjaku ali ne što ga voli ili ceni, nego iz interesa. LINK. 0: Lako možete da proverite da li vaš poslodavac uplaćuje doprinose za penziju. Ako ne uplaćuje, vaša panzija će biti 0 dinara. Zaposleni u Srbiji od danas mogu da elektronskim putem provere da li im poslodavci uplaćuju doprinose za penzijsko osiguranje i u kom iznosu, saopštio je Republički fond za penzijsko i invalidsko osiguranje. LINK. 20: Srednjoškolci nedeljno provedu oko 20 sati u "on-lajn" komunikacijama, najviše na socijalnim mrežama interneta u ćaskanju s prijateljima i poznanicima, pokazuju najnoviji podaci Centra za proučavanje informacionih tehnologija. LINK. Da li ovako izgleda MEHANIČKA DEVOJKA 22. veka? 80: U Srbiji trenutno nema političara kome veruje više od polovine stanovništva, iako čak 80 odsto ljudi misli da je kriza došla spolja. LINK. 1750: Iako je vreme ekonomske krize, kada se baš i nema para za razne ludorije, neki ne žale novca za svoje omiljene zvezde i stvarčice koje će ih podsećati na njih. Tako, na primer, Helenu Agijar ne da nije mrzelo da nedavno iz Sao Paula, u Brazilu, doleti do „najslađeg mesta na planeti”, Heršija u Pensilvaniji, a sve zbog omiljenog benda – „Bon Džovija”, već je izdvojila još 1. 750 dolara za „poseban tretman”. A šta bi to značilo? Pa, da je Brazilka za pomenutu svotu novca dobila mesto u prvom redu na koncertu Džona Bon Džovija i kompanjona, a onda je i to mesto, tačnije stolicu, ponela sa sobom. LINK. 44: BITEF bez slogana. Bitef koji je na vidiku, 44. po redu – od 15. do 25. septembra – ove godine je bez uobičajenog festivalskog slogana. Ostaje, naravno, ona nezamenjiva,  poznata prateća sintagma: Nove pozorišne tendencije. Ako bismo mi nekakvim sloganom, više marketinške prirode, kratko obeležili dolazeći festival, on bi mogao da glasi: Manje naslova – više umetnosti. LINK. 50: Prošlo je 50 godina od prikazivanja kultnog filma "Ljuba i moda". Šarm Beograda šezdesetih. Beba Lončar je imala samo 16 godina. Dobila je popularnost, a izgubila privatnost. 62: Medijska grupacija ''VAC'' kupila je više od 62 odsto deonica ''Večernjih novosti'', koje će nakon preuzimanja prodati, potvrdio je član menadžment tima ''VAC-a'' zadužen za logistiku Peter Lange.   LINK. 1. 000. 000: Kako izgleda more od milion CD-a? Bruce Munro ilustracija: LINK.
 
   

Brojevi dana - Sablje 53 klase - ne sećam se kada sam kupio knjigu

 

 

 

Sablje za 53. klasu oficira Predsednik Srbije Boris Tadić uručio je danas oficirske sablje oficirima koji su uspešno završili 53. klasu Generalštabnog usavršavanja Škole nacionalne odbrane. LINK. 43: U anketi Blica "Kada ste poslednji put sebi kupili knjigu", najviše ili 43% ispitanika je odgovorilo da ne zna. LINK. 60: Čuveni britanski dnevnik “The Times” počeo je da naplaćuje svoj sadržaj na internetu za jednu funtu dnevno, ili dve funte nedeljno, ukoliko se čitaoci odluče za pretplatu. Međutim, od uvođenja sistema naplate, poseta Tajmsovom sajtu pala je za 60 odsto, navodi BBC. LINK. 17,6: Četvrtina preduzetnika kasni sa zaradama tri meseca i više, a samo 17,6 odsto privrednih subjekata redovno isplaćuje plate, pokazuju rezultati istraživanja Unije poslodavaca Srbije u privredi. LINK. 6. 286. 600: Veterani tvrde da su prevareni jer nisu dobili dnevnice za učešće u sukobima na Kosovu, a sumnjaju i da su ih obmanuli članovi štrajkačkog odbora. Nismo pare uzeli mi, već smo ovlašćenoj advokatskoj kancelariji u Beogradu odneli 6. 286. 600 dinara, kaže Dušan Nikolić, predsednik štrajkačkog odbora. LINK. 1: Danas smo poklonili knjigu jednom od članova mailing liste. LINK. Knjigu je dobila Biljana Babić iz Kraljeva. Čestitamo.      
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272