Vesti – Windows

 

Ukupno 142 – Strana 5 od 8

 

81. Procureo Windows XP SP3

Robin Hud je bio veoma cenjen zato što je krao od bogatih i davao siromašnima. I iako to nije ista stvar, niko neće žaliti Microsoft zato što je procurelo test izdanje Windows XP-ovog Service Pack-a 3 i što sada pluta po Internetu. Svi su voleli da gledaju Mel Gibsona kako dokazuje da je idiot. Svi su uživali da gledaju Krejmera kako gubi zdrav razum. I svi mi volimo kada stvari ne idu onako kako je Microsoft planirao. To što je procurio Windows je ogroman šamar za Steven Sinofsky-jev pokušaj potpune tajnovitosti.

 

82. Programeri polako napuštaju Windows!

Da li je moguće da programeri polako napuštaju Windows i prelaze na teren Linuxa i prenosivih uređaja? Nekoliko najnovijih studija pokazuje da je to vrlo moguće! Evans Data je publikovao studiju koje pokazuje da je broj Windows programera sve manji, sa 65% programera koji rade za Windows ove godine u odnosu na 75% prošle godine. Prelazak je počeo pre dve godine i izgleda da je sve masovniji.

 

83. Promenite veličinu slova u Help-u i Internet Exploreru

Volite da surfujete Internetom i to radite satima? Pronašli ste interesantan sajt, ali već ste umorni i slova su sitnija nego što bi trebala da budu? Pročitajte ovaj članak i otkrijte kako možete jednostavno da promenite veličinu slova u Internet Exploreru i Help fajlovima.

 

84. Prvi Windows Mobile 5 u SAD

Očekuje se PPC-6700, prva kombinacija PDA/mobilnog telefona sa Microsoft Windows Mobile 5.0 softverom.

 

85. Prvi Windows Vista Service Pack 1 beta stiže ovih dana

Dobra vest za svakoga ko čeka Windows Vista Service Pack 1. Prva beta verzija će ubrzo biti spremna, pitanje dana, kaže izveštaj, a najverovatnije 16. jula. Još nedavno je Microsoft tvrdio da ne očekujemo SP 1 beta verziju pre 2008. godine. Vesti su izazvale pravu groznicu na tržištu, koje željno iščekuje zakrpu operativnog sistema koji je skoro univerzalo bio pljuvan od strane korisnika i profesionalnih kritičara.

 

86. Reinstalirajte Windows za 10 minuta!

Reinstalirajte Windows za 10 minuta!

 

87. Rešavanje problema u Windowsu pomoću Task Managera

Task Manager je pomoćni program Windows sistema koji prikazuje zadatke ili procese koji su trenutno pokrenuti na računaru. Da biste otvorili Task Manager, pritisnite Ctrl+Alt+Del na tastaturi.

 

88. Sajt koji možda niste otkrili - BumpTop - 3D desktop

Bolji Windows desktop. Ukoliko želite da dodate 3D desktopu Windowsa. Probajte BumpTop.

 

89. Sajt koji možda niste otkrili - Power Plugs - vrste utičnica koje se koriste širom sveta

Da li planirate da nosite vaš laptop na odmor? Ako planirate, verovatno želite i da proverite koju vrstu utičnica koriste u zemlji u koju putujete.

 

90. Saznajte po čemu se razlikuju različite verzije Windows Viste

Microsoft je često kritikovan zbog toga što je izdao tako mnogo različitih verzija Windows Viste, jer koirsnici često ne znaju koje su razlike između njih i kako da izaberu onu verziju koja će potpuno odgovarati njihovim potrebama. U ovom članku donosimo tabelu u kojoj su detaljno prikazane razlike između različitih verzija Windows Viste.

 

91. Sedam najboljih Windows Vista laptopova

Pa šta ako je juli? Za Microsoft Božić je veoma blizu, a sa krajem 2007. godine, kompanija se nada da će prihvatanje Viste biti još bolje. Zahvaljujući brojnim i ponavljanim odlaganjima operativnog sistema, od 30. novembra 2006. godine kada je izdato poslovno izdanje i 30. januara 2007. godine kada je izdato glavno izdanje, Microsoft je izgubio prednost prodaje zbog sezone prazničnih poklona koja je već bila prošla. Ali u 2007. godini! Microsoft se naoružao sa Windows Vista Service Pack-om 1 koji je spreman za veliku šoping groznicu u novembru i decembru 2007. godine.

 

92. Skriveni sistem za zaključavanje Windows XP-a

Skriveni sistem za zaključavanje Windows XP-a

 

93. Sledeće verzije Windowsa i Office-a u mraku, korisnici napuštaju Microsoft

Strategija da zadrži korisnike u neznanju kada se radi o sledećim izdanjima Windows operativnog sistema i Office paketa se Microsoftu već obija o glavu. Kupci Microsoftovog Software Assurance-a su počeli da traže alternative za Microsoftove programe koji su dosad koristili za posao. Software Assurance je predstavljen 2001. godine i nije bio poslovni model koji je zdušno prihvaćen. Većina korisnika koje je Microsoft ubedio da upotrebe ovaj program za održavanje svojih licenci sada razmišljaju o tome da stave tačku na svoje Software Assurance ugovore sa kompanijom. Novi izveštaj iz Forrestera otkriva da 26 procenata korisnika koji su intervjuisani neće da obnove svoje ugovore o licenciranju.

 

94. Šta da radite ako se standardne ikonice ne pojavljuju na desktopu?

Ako vam se iz nekog razloga izgube sve ikonice sa dekstopa osim Recycle Bin-a, nemojte da se uzbuđujete. Vi vrlo lako možete da vratite standardne ikonice desktopa ako želite. To možete da uradite na nekoliko različitih načina, ali je najlakše da upotrebite Customize Desktop funkciju:

 

95. Šta da radite ako Windows XP ne detektuje vaš novi uređaj?

Šta da radite ako Windows XP ne detektuje vaš novi uređaj?

 

96. Šta je novo u svetu Microsofta: 26. februara – 2. marta 2007

Šta je novo u svetu Microsofta: 26. februara – 2. marta 2007

 

97. Šta prvo treba uraditi nakon instaliranja Windows Vista-e

Šta prvo treba uraditi nakon instaliranja Windows Vista-e

 

98. Stardock stavlja Microsoft u centar interesovanja

Stardock je kompanija koja je dobro organizovana i koja razvija širok spektar aplikacija koje omogućuju korisnicima da prilagođavaju izgled i funkcionalnost Windowsa. Ranije ove godine Stardock je najavio lansiranje besplatnog proizvoda, po imenu Deskscapes, koji je trebao da omogući da Windows Dreamscene postane još proširiviji. Sećate se  Dreamscene-a, zar ne? To je Vista Ultimate Extra koji je Microsoft isporučivao a koji vam omogućuje da pretvorite bilo koji video u desktop pozadinu.

 

99. Stigla je Readyboost tehnologija za Windows XP

Postoje neke funkcije u Visti koje su veoma korisne i vredne pomena. Jedna od tih novih tehnologija koje vredi spomenuti je Readyboost. Windows Readyboost omogućuje brže pokretanje i rad operativnog sistema i programa tako što koristi Flash memoriju za keširanje.

 

100. Svet koji nas čeka - Windows 7

Iako ima još dana i dana do dolaska Windowsa 7, prve slike se pojavljuju.

 

Strane:
1 2 3 4 56 7 8