Vesti – Windows

 

Ukupno 142 – Strana 7 od 8

 

121. Windows 8 izazov za srpske programere

Zahvaljujući proširenju centra za programere na šest novih tržišta, od prošle nedelje je i iz naše zemlje moguće zaraditi na razvoju i prodaji aplikacija za „Vindouz fon“.Konkurs traje do 31. maja 2013.

 

122. Windows alati - Spyware Doctor

Spyware doctor je program za uklanjanje spyware-ova i nudi zaštitu od spyware-ova, adware-ova, trojanaca, spyware kolačića, adbot-ova, spybot-ova, otimača web pretraživača phishing napada i sve to u realnom vremenu. Pored toga Spyware Doctor aktivno štiti vaše web pretraživanje pomoću Internet Explorera sa ugrađenim popup blokerom i čuvarom koji vas štiti od zlonamernih sajtova. Spyware Doctor je lak za upotrebu i zauzima veoma malo resursa računara a brzina skeniranja mu je zavidna zahvaljujući višestrukim specijalizovanim skenerima.

 

123. Windows Installer verzija Debian/Ubuntu Linux-a

Windows Installer verzija Debian/Ubuntu Linux-a

 

124. Windows Live dobija korekcije

Predstavljamo novi Windows Live. Zvanična home stranica Windows Live-a je dobila fejs lifting i možete da pristupite finalnom rezultatu tako što ćete posetiti Home.Live.com. Stara i nepraktična stranica Live.com-a više ne postoji. Iako se u prošlosti Live.com veoma malo razlikovao od Google-ove standardne stranice sa stanovišta grafičkog dizajna i koncepta, sada je Microsoft prebacio Windows Live u potpuno novu ligu. Pre nekoliko dana mogli ste da pročitate o ispravkama na home stranici Windows Live-a ali sada možete da posetite stranicu i da pogledate kakve je promene Microsoft implementirao.

 

125. Windows Server 2008 - Uvod u TCP/IP

Nekoliko članaka se pojavilo o Windows Serveru 2008. Kratak opis i link ka kompletnim člancima. TCP/IP na Windows Serveru 2008, SP2 paketu, kao i šta se događa nakon instaliranja operativnog sistema i prvog logovanja.

 

126. Windows Server 2008 - Više sigurnosti

Sigurnost - Windows Server 2008 R2 i Windows 7: Zajedno više sigurnosti

 

127. Windows Server 2012 spreman za preuzimanje i druge Windows vesti

Windows Server 2012 besplatno za DreamSpark korisnike.Windows APP fest obara Ginisov rekord.Lenovo Windows 8 bazirani tablet.

 

128. Windows Vista - statistički pokazatelji i činjenice

Jedan korisnik na Futuremark forumu je napravio nezvanično poređenje između Windows Viste SP1 i Windows XP-a SP2, i na kraju je bio prijatno iznenađen Vistinim performansama. U ovom članku daćemo vam uporedni prikaz performansi Windows Viste i Windows XP-a na osnovu rezultata koje je dobio ovaj korisnik.

 

129. Windows Vista Grande Edition – najveća Vista na vašem desktopu

Ne, ovo nije šala. Možete da daunlodujete direktno sa Microsofta najveći Windows Vista koji će se ikada nalaziti na vašem desktopu. A ako želite da znate mere Windows Vista Grande izdanja one iznose 1.564 x 1559 piksela. Prevedeno u centimetre to iznosi 41.5 cm dok u inčima to iznosi oko 16.30 inča. I naravno, rezolucija je 96 piksela po inču.

 

130. Windows Vista ima problema sa SD karticama većim od 1GB

Veliki broj korisnika je iskusio probleme u Windows Visti vezane za prepoznavanje ispravnih SD kartica koje imaju kapacitet veći od 1GB.

 

131. Windows Vista protiv Mac OS X-a

Windows Vista protiv Mac OS X-a

 

132. Windows Vista startovala u svetu i kod nas

Windows Vista startovala u svetu i kod nas

 

133. Windows XP Service Pack 3 je nezvanično dostupan za preuzimanje

Mi ćemo da sačekamo sve dok ovaj servisni paket ne bude dostupan na Microsoft.com-u od ponedeljka, ali ako vi ne možete da dočekate da stavite šape na Windows XP Service Pack 3, konačna verzija je dostupna za daunlodovanje na MajorGeeks i Softpedia-i.

 

134. Windows XP trikovi - Onemogućite low disk space upozorenja u Windowsu

Ako ste ikada skoro u potpunosti ispunili hard disk, onda iz prve ruke znate kako Windowsovo upozorenje da imate malo prostora na hard disku zna da bude dosadno. Najgore od svega je što ne postoji opcija pomoću koje možete jednostavno i za sva vremena da isključite ovo upozorenje koje neprestano iskače i ometa normalan rad.

 

135. Windows XP trikovi - Prikažite Control Panel kao padajući meni

Windows XP trikovi - Prikažite Control Panel kao padajući meni

 

136. Windowsovi tajni zapisi o vašoj Internet aktivnosti

Da li je istorija pretage weba sačuvana u PC-ju čak i ako redovno brišete privremene (temp) direktorijume i keš? Da li na taj način brišete istoriju ili ona i dalje ostavlja trag?

 

137. Xobni Beta je sada otvoren za javnost

Xobni dodaje analizu e-mail-ova, bolje kartice sa kontaktima, brzo pretraživanje, thread-ovane razgovore, i još mnogo toga u vaš Outlook inbox.

 

138. Za 266 dana Windows XP se povlači sa tržišta

Bilo je dosta zabuna oko toga da li će Windows XP i dalje biti dostupan ili neće. Odgovor je da je on i dalje dostupan, ako znate koga da pozovete, ali od 1. januara 2008. godine on više neće biti dostupan. Više detalja možete da pronađete na web sajtu APC-a.

 

139. Zašto Windows Vista koristi ceo RAM?

Ako ste koristili Windows Vistu i iz radoznalosti želeli da proverite upotrebu procesora i RAM-a onda ste sigurno to uradili pomoću Performance kartice u Windows Task Manageru. Ovde možete da dobijete očitavanja slična onima prikazanim na slici. Zaboravite sve prikazane podatke i fokusirajte se na Physical Memory (MB). U ovom slučaju njegovo očitavanje je Total: 2.045, Cached: 1.277 i Free 6.6 MB. Samo 6.6 MB slobodnog RAM-a? Zašto je sva moja memorija angažovana? Možete da vidite da je procesor (CPU) na 3% što znači da skoro ništa ne radim. Zašto onda Windows Vista koristi svu sistemsku memoriju?

 

140. Zbogom 32-bitni Windows!

Jedna od interesantnih informacija koja se mogla čuti na Microsoftovoj godišnjoj WinHEC konferenciji je da će Windows Server 2008 (kao i prateći servisni paketi) biti Microsoftov zadnji 32-bitni operativni sistem. Nakon lansiranja Windows Server-a 2008. Microsoft ne planira dalja izdanja 32-bitno orijentisanih servera. Ipak mislim da možemo pouzdano da zaključimo da će Vista i serverski zasnovani derivati operativnog sistema biti izdavani u 32-bitnim edicijama sve dok Microsoft ne ažurira ove konkretne proizvode.

 

Strane:
1 2 3 4 5 6 78