Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Hardver

Ukupno: 579, strana 21 od 29

Panasonicov robot sa EVOLTA napajanjem se popeo na Grand Canyon

 

 

 

Nema ničeg boljeg od reklamne kampanje koja uključuje akrobacije nekog (bilo kakvog) robota. Tako je Panasonic stavio robota visokog 7-inča sa napajanjem u obliku EVOLTA AA baterije, da se punih 7 sati bez prekida penje uz vertikalnu liticu Grand Canyon-a visoku 1700 feet-a. Ako niste još pretpostavili, EVOLTA baterije su Panasonicov proizvod. Okej Panasonic shvatili smo, EVOLTA baterije traju prilično dugo - samo prestanite da dovodite u opasnosta slatke male robote kako biste nam to dokazali.
 
   

Partnerstvo IIG-ja i najveceg svetskog proizvodjaca racunara – Lenova

 

 

 

Beograd, 30. april 2008.  – Immo Industry Group (IIG), pan-evropska kompanija za razvoj industrijskih i logistickih nekretnina prilagodjenih potrebama klijenta, objavila je da ce zapoceti proces izgradnje na lokaciji namenjenoj kompaniji Lenovo u jugoistocnoj Poljskoj. Kompanija Lenovo dodelila je izgradnju svog prvog pogona za montazu u Evropi kompaniji IIG zbog njene inzenjerske strucnosti na medjunarodnom nivou i odlicnim vestinama na lokalnom. Lenovo, treci najveci globalni proizvodjac racunara, oformljen je nakon sto je kineska Grupacija Lenovo kupila IBM diviziju za proizvodnju personalnih racunara. U cilju pruzanja svoje usluge u Evropi, na Bliskom Istoku i u Africi, kompanija Lenovo je odlucila da izgradi pogon za sklapanje racunara u Poljskoj u kome bi se nalazile zone za testiranje i skladistenje. Tehnicki zahtevi kompanije Lenovo podrazumevali su i rashladni sistem od 950 kW, s obzirom na cinjenicu da sam pogon i zona za testiranje generisu veliku kolicinu toplote. IIG-ovi inzenjeri su isplanirali i podnu konstrukciju koja eliminise elektrostatiku, sto je neizbezno kod pogona za sklapanje racunara. U ovom pogonu povrsine 31. 000 kvadratnih metara prilagodjenom potrebama klijenta proizvodice se 2,4 miliona racunara godisnje. O kompaniji Lenovo: Lenovo je medjunarodna kompanija koja se bavi inovativnim tehnologijama; formirana je nakon sto je kineska Lenovo Grupacija kupila IBM diviziju personalnih racunara. Kao globalni lider na trzistu personalnih racunara bavi se razvojem, proizvodnjom i plasmanom vrhunskih, pouzdanih proizvoda i profesionalnih usluga koje korisnicima sirom sveta obezbedjuju pametniji nacin da postanu produktivniji i konkurentniji. Njihov uspeh je zasnovan na njihovim korisnicima koji postizu svoje ciljeve: produktivnost u poslovanju i unapredjivanje licnog zivota. O kompaniji IIG: Immo Industry Group (IIG) je vodeca panevropska kompanija koja se bavi razvojem logistickih i industrijskih nekretnina po meri klijenta, kako u domenu pojedinacnih projekata tako i u oblasti industrijskih parkova. Sa 18 industrijskih parkova u centralnoj i istocnoj Evropi i Rusiji, u razlicitim fazama razvoja, IIG poseduje neprevazidjenu pokrivenost industrijskih parkova. Za sve detaljnije informacije, slobodni ste da kontaktirate Branku Colak, PR managera Agencije New Moment na 011/ 322 9992, 064 168 44 72 ili gosp. Stejn De Preter-a, predstavnika za stampu kompanije IIG na  stijn. depreter@iig. org / +32 53 76 78 50 / +32 476 60 25 98
 
   

Pazite se memorijskih modula koji ubijaju matičnu ploču!

 

 

 

Kao što ste i čuli više puta, većina proizvođača memorije imaju lošu naviku da prave fabričke modifikacije kao što su overklokovane i overvoltovane komponente da bi povećali njihov nivo iznad onoga koji je dostupan kod drugih proizvođača na tržištu. Ovakvo rešenje se pokazalo jeftinijim za proizvođače nego da upotrebe visoko kvalitetne memorijske čipove koji su trenutno skuplji i nisu toliko traženi. Sve je to dobro, do tačke gde treba da obezbedite 2. 4V za memorijski modul koji bi se normalno pokretao i na 1. 8V. I nije prošlo puno vremena pre nego što je neko to primetio. Zatim su stigle vesti iz NVIDIA-e i EVGA-e, koji su utvrdili da upotreba memorijskih modula velike brzine, koji su normalno podržani od strane NVIDIA nForce 680i SLI core-logic-ovog DDR2 memorijskog kontrolera, može da izazove štetu na čipovima zbog podešavanja na veliku voltažu. Izjava na EVGA-ovom web sajtu kaže sledeće: “NVIDIA je ispitala izveštaje krajnjih korisnika o DIMM greškama na visokim performansama na NVIDIA nForce 680i SLI-zasnovanim platformama. U toku ovog procesa bili smo u bliskom kontaktu sa DIMM proizvođačima i DRAM proizvođačima koji se oslanjaju na njih da bismo shvatili šta se dešava. Mi verujemo da uočene greške nastaju zbog raspadanja silicijuma u DRAM-u koje je izazvano dugotrajnom primenom 2. 4V na voltažnim šinama DIMM-a”. Dakle ovo sada otvara veliko pitanje, koliko su vrhunski sistem stabilni i pouzdani na duge staze uzimajući ove činjenice u obzir. Čak iako JEDEC nije ozvaničio memorijske frekvencije iznad DDR2-800, NVIDIA-jin 680i SLI core-logic podržava memorijske module do 1200 MHz kroz SLI-Ready Memory tehnologiju. Zato ako planirate novu narudžbinu, imajte u vidu ove informacije jer mogu da se pokažu veoma korisnim.
 
   

PC Microworks je predstavio Edge super-laptop

 

 

 

PC Microworks-ov Edge koji dolazi sa Centrino-om 2 (alijas Montevina) je moćna mašina koja se ne može ignorisati. Ovaj superbrzinac dolazi sa 15. 4-inčnim WUXGA ekranom, poseduje Montevina Quad Core Centrino 2 procesor, 2 GB DDR3-a koji radi na 1333MHz, nVIDIA Geforce 9800M GTX, HSPDA, i do 4TB 7200RPM drajvova. Međutim, nemojte još da vadite kreditnu karticu jer Core 2 Extreme Quad Core QX9300 (2. 53GHz/1066MHz/12MB) verzija neće biti dostupna sve do kraja jula. Pored toga, ne smemo da zaboravimo da će vas ova bebica ojaditi za čitavih 8,265 dolara.
 
   

PC za audofile

 

 

 

“Da, i takvo nešto postoji!” – to je odgovor na pitanje o kojem upravo razmišljate. Japanska kompanija Onkyo napravila je ovaj uređaj sa prvenstvenim ciljem da utoli vašu žeđ za ekstremnim kvalitetom zvuka. HDC 1. 0 je PC računar koji je u potpunosti posvećen multimediji i onima koji su u neprekidnoj potrazi za “najsavršenijim” alatom za reprodukciju muzičkih fajlova. Iako je, kako izgleda, na Onkyo HDC 1. 0 HD fabrički instaliran operativni sistem Windows Vista, nemojte od njega očekivati previše na ovom konkretnom uređaju. Ono što je kod njega očigledno najbitnije, jeste Onkyo SE-90PCI PCI zvučna kartica, koja je u stanju da proizvede SNR signal jačine 120dB i na 24bit/192kHz. To praktično znači da je kvalitet zvuka bolji nego kod audio CD-a, tako da vam preporučujem da nabavite više nego dobre zvučnike, ukoliko zaista želite da uživate u onome što je HDC 1. 0 u stanju da vam pruži. Zajedno sa sopstvenim muzičkim servisom kompanije Onkyo, preko kojeg možete sa Interneta preuzimati audio fajlove na 24bit/96kHz, slobodno se može reći da Onkyo HD predstavlja uređaj koji mnogo toga obećava. HDC 1. 0 HD ni izdaleka nije stvarčica koja bi mogla izazvati podsmeh: pokreće je Intel-ov Core 2 Duo procesor na 1. 66GHz, a u sebi sadrži 1GB RAM memorije; za potrebe skladištenja podataka, tu je 2. 5-inčni SATA hard drajv kapaciteta 120GB, dok priključci za gigabit Ethernet, DVI i optički izlaz omogućavaju komunikaciju ovog uređaja sa “spoljašnjim svetom”. Od ostalih karakteristika, pomenućemo 6 USB portova (od kojih se dva nalaze na prednjem panelu kućišta), dva FireWire priključka, te takozvani “super multi-drive” DVD uređaj. Uređaj za napajanje je eksternog tipa, tako da, osim klasičnog ventilatora prečnika 8 cm, nije bilo potrebe za ugradnjom dodatnih elemenata za hlađenje unutrašnjosti kućišta. To praktično znači da HDC 1. 0 radi neuporedivo tiše od većine drugih uređaja istih dimenzija. Naravno, tome umnogome doprinose i specijalni paneli od tvrde gume za apsorpciju zvuka koji su raspoređeni unutar kućišta, ali treba takođe imati u vidu da su projektanti ovog uređaja zamislili da on po svom obliku treba da podseća na audio uređaje s kraja 80-tih i početka 90-tih godina prošlog veka, tako da oko toga nije smelo da bude nikakvih kompromisa. Što se tiče cene samog uređaja, bez dodatne opreme, gotovo bi se moglo reći da je ona sasvim prihvatljiva (to jest, barem sa stanovišta zagriženih audofila): priznaćete da se, sa svojom cenom od 1750 dolara, ovaj “alat” kompanije Onkyo nikako ne bi mogao svrstati u kategoriju “stvari o kojima možemo samo da maštamo”. Sa druge strane, pak, ne može se reći ni da je on prihvatljiv baš za svačiji džep, naročito ako mu pridodamo odgovarajuće pojačalo marke Onkya – ukupna cena od 2050 dolara nije zanemarljiva ni za čiji kućni budžet. Ukoliko ste, dakle, spremni da izdvojite 2000 zelembaća za ovaj izuzetan primerak audio tehnologije, na tu vašu odluku zaista nemamo šta da prigovorimo, jer izgleda da ovaj japanski brend ima krajnje ozbiljne planove za budućnost.
 
   

Pedale - za čišćenje snega, veš mašinu..

 

 

 

PopularMechanics vam predlaže biciklistički čistač snega: Drugi porizvod je mašina za veš na pedale: Za centrifugu morate malo da se odmorite. Pogledajte i ostala rešenja. Na kraju, pronašli smo odličan bicikl za dvoje, ali se zove licem-u-lice bicikl. Dobar je u varijantama: Idemo li kod mene ili kod tebe: Dizajner je Tajvanski inovator Chen Yugang. Bilo kako bilo, bicikl morate da parkirate, u ovom slučaju, predlog je biciklističko drvo:
 
   

Philips je predstavio 52-inčni 1080p 3D displej

 

 

 

3D je definitivno u modi. Philips je objavio da ima nameru da predstavi 1080p 52-inčni 3D displej na InfoComm-u krajem ovog meseca. Ovaj displej će koristiti istu WOWvx tehnologiju koja je predstavljena pre godinu dana u njihovom 20-inčnom displeju, i posedovaće 700 cd/m2 svetloću, 2,000:1 kontrast i 8-milisekundno vreme odgovora. Ovaj auto-stereoskopski displej bi trebao da bude komercijalno dostupan u 4 kvartalu 2008. godine.
 
   

Picasa Web albums dolazi na Windows Mobile

 

 

 

Google je razvio verziju Picasa Web Albums-a koja je optimizovana za Windows Mobile 6 uređaje. Ovo ažuriranje dolazi sa mnogo funkcija koje ćete naći na iPhone verziji Picasa Web Albums-a, uključujući slajdšouove, pretraživanje, i pregled čitavih slika. Verzija za Windows Mobile takođe koristi nedavno objavljeni Google Gears for Mobile što vam omogućuje oflajn pregledanje vaših web albuma. Trebaćete da daunlodujete i instalirate Google Gears da bi ova funkcija mogla da radi. Vi takođe možete da dodate Picasa ikonu u direktorijum vaših Windows Mobile programa kako biste mogli da pokrećete Picasa Web Albums bez potrebe da pre toga pokrenete web pretraživač. Da biste mogli da pristupite novom Picasa Web Albums interfejsu, samo posetite picasaweb. google. com koristeći mobilnu verziju Internet Explorer-a na bilo kom touchscreen Windows Mobile 6 uređaju.
 
   

Pilot View FPV 2400 vas stavlja unutar kabine vozila na daljinsko upravljanje

 

 

 

Teško pitanje - da li želite da se vaše oči nađu u sedištu vašeg daljinski upravljanog vozila, čak i ako ćete zbog toga izgledati nakazno kao Geordi La Forge? Ako ste spremni da zaboravite na ponos i sa samopouzdanjem dajete potvrdan odgovor, onda je vreme da isprobate Pilot View FPV 2400. Dizajniran za upotrebu u avionima i automobilima kojima se upravlja na daljinu, sistem postavlja bežičnu kameru u kabinu i šalje nazad živi prikaz u grozomorno dizajnirane naočari koje možete da vidite na slici. Sve u svemu, sigurni smo da ovaj uređaj nudi izuzetno iskutvo, ali smo takođe sigurni da možemo na bolji način da potrošimo 549 dolara ako nas stvarno pritisnete.
 
   

Pištolj na početku predstave sigurno će da opali do kraja

 

 

 

Ovo je grafit iz Rusije, Puškin se obračunava sa zvezdama vesterna: Kada je neko pesnik fantastike kao Tolkin, onda nastaje dvoboj čarobnjaka:  Kada kupite kamion, ali ne volite da prevozite banane, keramiku, mleko, benzin. Spilbergov dvoboj: Pošto svi sinovi ratuju sa svojim očevima, tako i Simpson u dalekoj budućnosti ratuje sa svojim: Nećemo ratovati. Inače, sledi Hag.
 
   

Plextor još nije umro!

 

 

 

Glasine da kompanija Plextor napušta tržište optičkih drajvova proizvele se različite reakcije u javnosti. Neki su tvrdili kako se Plextor-ovi, tobože visoki standardi kvaliteta optičkih drajvova, proteklih godina nisu baš naročito pokazali u praksi. Drugi su otvoreno izjavljivali kako Plextor uopšte nije kompanija koja proizvodi najbolje optičke drajvove, već da ova titula treba da pripadne firmi Pioneer. Pa ipak, čini se da je veliki broj ljudi bio iskreno razočaran i tužan zbog ovog, navodnog, neočekivanog povlačenja sa scene. Stoga smo hteli da saznamo zvaničan stav kompanije Plextor. Kako smo i očekivali, danas je iz ove firme stigla vest koja demantuje pomenute glasine i negira prestanak proizvodnje optičkih drajvova, uprkos konfuziji koja je nastala zbog izjava datih na konferenciji za štampu u “roditeljskoj” kompaniji Shinano Kenshi. Naime, kako je ranije saopšteno u Shinano Kenshi-ju, u toku je velika reorganizacija u ovoj kompaniji, ali sada je potpuno sigurno da će Plextor optički drajvovi i dalje biti dostupni na tržištima Severne i Južne Amerike. Komentarišući prirodu pomenutih glasina, gospodin Toru Nakazawa, predsednik filijale Plextor za područje SAD, izjavio je sledeće: “Ovo saopštenje kompanije Shinano Kenshi neće imati nikakvog praktičnog uticaja na poslovanje firme Plextor LLC USA, jer smo mi još prošle godine obavili reorganizaciju u našim filijalama na teritoriji obeju Amerika. Naše poslovanje će biti nastavljeno na uobičajen način. ” Kako bi raščistio sve nedoumice, nastale nedavnim izjavama iz Shinano Kenshi-ja, Nakazawa je još dodao: “Nažalost, usled lošeg prevoda članka objavljenog u japanskim novinama, koji je u sebi sadržao određene greške, pojavile su se glasine kako Plextor, navodno, izlazi iz biznisa vezanog za proizvodnju optičkih drajvova. To je potpuno netačno. U stvari, mi u kompaniji Plextor planiramo da i dalje zadržimo vodeće mesto na ovom tržištu, proizvodnjom inovativnih i kvalitetnih uređaja koji će našim potrošačima i poslovnim parternima pomoći da otklone praktične probleme sa kojima se u svom radu svakodnevno susreću. Iskreno cenimo lojalnost naših potrošača i dugogodišnjih poslovnih partnera i radujemo se našoj uspešnoj saradnji u budućnosti. ” Kao još jedan doklaz da je u ovoj kompaniji sve najboljem redu, iz Plextor-a su na tržište nedavno izbačeni novi modeli, među kojima su najznačajniji 10x DVD+R DL rezač i PlexEraser PX-OE100E. Plextor će, međutim, i dalje zadržati relativno visoku cenu svih svojih proizvoda.
 
   

Počela je borba protiv opsesivnog korišćenja mobilnih telefona

 

 

 

Beč, Austrija - Svet nikada nije bio bolje povezan, ali u nekim delovima sveta, sve više ljudi dobija glavobolju od opsesivaca koji se ne skidaju sa svojih mobilnih telefona. Uzimajući kao primer Francusku nacionalnu železnicu, koja nudi "zen zone" u brzim vozovima koje su oslobođene mobilnih telefona, drugi austrijski grad po veličini je počeo da naređuje ljudima koji učestvuju u javnom transportu da drže svoje mobilen telefone u silent (tihom) režimu rada. Ovaj prelomni momenat u Gracu je pokrenuo bučnu debatu između pobornika slobode govora i ljudi kojima je jednostavno dosta slušanja neprestanog zvonjenja mobilnih telefona i napadnih razgovora preko njih. "Ja znam da sam ovom odlukom uvredio boginju mobilnih telefona," šali se gradonačelnik Graca Siegfried Nagl. "Ali ljudi treba da shvate da nemaju pravo da nonstop budu na telefonu," rekao je Austrijskoj televiziji. "Jednostavno nije zdravo da čovek nikada nema mira i nikada ne bude u tišini. " Gracov odgovor na sve napadnije korišćenje mobilnih telefona reflektuje rastuće nezadovoljstvo velikog broja ljudi zloupotrebom komunkacionih uređaja u zemljama (kao što je Austrija) u kojima je odnos između broja ljudi i broja prenosivih komunikacionih uređaja 1:2.
 
   

Počinje masovna proizvodnja «Laptopa od 100 dolara»

 

 

 

OLPC (One Laptop Per Child) je objavio da će početi masovnu proizvodnju njihovih XO laptopova i uskoro se može očekivati njihovo isporučivanje. Proizvođači hardvera su dobili zeleno svetlo da ubrzaju proizvodnju svih računarskih delova koji su potrebni da se naprave milioni željenih jeftinih mašina. Kao što je OLPC organizacija već izjavila u štampi, potrebno je tri miliona XO laptopova da bi program mogao da se održi. Do oktobra 2007 trebao bi da bude spreman prvi paket laptopova za isporuku u zemlje u razvoju. Organizacija je odlučila da ne otkrije koje će zemlje primiti prvi talas XO laptopova. "Još uvek treba napisati neke programe ali je ovo za nas veliki korak" rekao je Walter Bender, glavni u razvoju softvera za One Laptop Per Child BBC New-u. Put kojim je krenula OLPC fondacija koju vodi Nicholas Negroponte nije bez teškoća i prepreka pošto su mnogi proizvođači hardvera i trgovci videli OLPC-ove XO laptopove kao pretnju za njihovo sopstveno tržište u zemljama u razvoju. Od 2002. godine kada je objavljen projekat "laptop za 100 dolara", ideja je bila i hvaljena i ismevana. Među onima koji su opanjkavali OPLC bio je i glavni čovek u Intelu, Craig Barret koji je ceo projekat nazvao «gadžet za 100 dolara» i vlasnik Microsofta Bil Gates koji je sumnjao u njegov dizajn, nedostatak hard disk drajva i «maleni ekran». Odgovor profesora Negroponte-a na sve ove kritike je uvek bio isti: "to je obrazovni projekat, a ne projekat za laptop". XO laptop ima prilično neuobičajen dizajn i postoje mnoge vrhunske tehnologije koje su uključene u proces njegove proizvodnje, tako da bi bila velika greška misliti o XO-u kao o komadu zastarelog hardvera koji je prodat tako jeftino jednostavno zato što niko ne bi platio više za njega. XO je građen za grube i oštre uslove i ima robustno i vodootporno kućište a takođe je i energetski efikasan. Ovom laptopu je potrebno daleko manje energije nego tipičnom laptopu" rekao je profesor Bender. "On može da se puni kako solarnom tako i električnom energijom». Laptop će masovno proizvoditi kompanija Quanta sa Tajvana a konačni dizajn će nastati od više od 800 računarskih delova koje prave različiti proizvođači, kao što je AMD koji je proizvođač i snabdevač procesora koji troše veoma malo energije. "Ovo je momenat koji smo svi čekali" rekao je Gustavo Arenas iz AMD-a BBC News web sajtu. "Mi čvrsto verujemo u misiju i viziju OLPCa tako da to što konačno vidimo njeno ostvarenje ne samo da je zadovoljavajuće već je takođe i za pohvalu".
 
   

Pogledajte kako će izgledati budućnost ratovanja i pazite na bube

 

 

 

BAE Systems-ov MAST projekat koji je pokrenut po narudžbini američke vojske na jeziv način ilustruje kako će izgledati budućnost ratovanja i paranoidni svet u kojem ćemo da živimo. Ovoj kompaniji nisu bile dovoljne fotografije kako bi nas zaplašile već su kreirali i animirani video koji pokazuje kako će se mehaničke bube koristiti za špijunažu i diverzije. Kliknite na sliku da biste pokrenuli video - i nemojte da kažete da vas nismo upozorili.
 
   

Pogledajte kako će izgledati korisnički interfejs mobilnih telefona budućnosti

 

 

 

Na 3GSM-u ove godine, NVIDIA je predstavila svoje GoForce 5500 procesore. Ovaj video prikazuje korisnički interfejs za mobilne telefone koji koristi 3D, video i Flash 2D. Vidite šta nas čeka u budućnosti.
 
   

Pogledajte kako će se upravljati Nokijinim mobilnim telefonom budućnosti

 

 

 

 
 
   

Pogledajte Pantech-ove koncepte mobilnih telefona budućnosti

 

 

 

Pantech sarađuje sa Koreanskim univerzitetom na novom projektu  čiji je cilj da se kreira mobilni telefon za 2010. godinu. Studenti univerziteta treba da predaju svoje konceptualne dizajne mobilnih telefona. Na slikama dole možete da vidite neke od njih.
 
   

PogoDrive - ultramoderni GPS navigacioni uređaj

 

 

 

PogoDrive je još jedan GPS na prenatrpanom tržištu ekskluzivnih navigaconih uređaja u Velikoj Britaniji sa jednom jeidnstvenom funkcijom: upozoriće vas na radarsku kontrolu brzine na putu. To je moguće zato što je Pogo učitao Origin360 bazu podataka na svoju platformu, koja mapira sve poznate kamere i lokacije na kojima se kontroliše brzina. Pogo koji omogućuje aktiviranje automatskih upozorenja u bilo kom od svojih režima prikaza, takođe podržava funkciju u kojoj se upozoravate samo na radarsku kontrolu brzine. Bilo bi lepo kada bi PogoDrive generisao i alternativne rute koje zaobilaze kontrole, ali nije loše ni ovako. Dok je Origin360 prisutan na tržištu već godinama, uzbudljivo je videti više funkcija spojenih u jedan. E sad, kad bismo barem mogli da nabavimo PogoDrive kod nas (košta "samo" 462 dolara), nikada ne bismo morali da izmišljamo bajke i vadimo se dok nam policajc ispisuje kaznu za prebrzu vožnju.
 
   

Pojavili su se špijunski snimci Palm Treo-a 850

 

 

 

Boy Genius (jedan od naših poznanika sa Interneta) je uspeo da dođe do fotografija novog Palm uređaja - do sada nepoznatog modela koji se zove Treo 850. Kao što možete da vidite na gornjoj slici, ovo je potpuno novi izgled ove linije smartphone uređaja, iako možemo da kažemo da malo podseća na Centro i Treo 500. Navodno će ovaj Windows Mobile uređaj da ima 400MHz procesor i 100MB RAM-a, dok ostali detalji još nisu poznati. Ovako na izgled, možemo da kažemo da je uređaj stvarno atraktivan. Jedva čekamo da dobijemo više informacija o njemu.
 
   

Pojavio se virus za Windows Mobile uređaje

 

 

 

Ne postoji ništa specijalno u vezi  Windows Mobile, Palm, ili Symbian uređaja što ih čini otpornim na viruse. Glavni razlog što su oni do sada bili pošteđeni napada hakera je činjenica da do sada nije bilo puno vrednih podataka koji su mogli da se ukradu iz ovih uređaja. Ali pošto ljudi sve više i više važnih podataka stavljaju na svoje mobilne telefone i PDA uređaje, oni postaju sve atraktivniji za hakere. Zato ne treba da nas čudi vest koja dolazi iz McAfee-ja da je prošle nedelje pronađen virus koji napada Windows Mobile operativne sisteme. WinCE/InfoJack trojan je upakovan u nekoliko Windows Mobile programa, uključujući verziju Google Maps-a i kolekciju igara. McAfee je pratio program sve dok nije došao do jednog jedinog web sajta, čiji webmasteri tvrde da je program kreiran kako bi pratio koje uređaje ljudi koriste za pokretanje aplikacija. Međutim, ovaj program ima mnoge karakteristike virusa. Na primer, ako se nađe na memorijskoj kartici on će automaski da se instalira na Windows Mobile uređaj kada u njega ubacite memorijsku karticu. On se instalira kao autorun program, i dozvoljava neprijavljenim aplikacijama da se instaliraju bez da prethodno traže dozvolu. Mada postoji dosta antivirusnih aplikacija za Windows Mobile, nešto nam govori da ćemo ih uskoro videti mnogo više.
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272