Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Hardver

Ukupno: 579, strana 24 od 29

Samsung M110 - jeftini telefon koji se neopaženo pojavio

 

 

 

Samsung je upravo dodao M110 jeftini mobilni telefon svojoj liniji proizvoda, ciljajući na korisnike kojima su potrebne samo elementarne funkcije mobilnog telefona. Uređaj ne bi mogao da izgleda prostije, ali su velike šanse da će se svideti nekim korisnicima. Evoluirani mobilni telefoni obično dobijaju najveću pažnju, ostavljajući manje napredne mobilne telefone u senci, i to sa dobrim razlogom. Samsung M110 nema ništa čime bi mogao da impresionira potencijalnog kupca, što ne znači da neće doživeti uspeh, jer jeftini i prosti telefoni neopterećeni funkcijama imaju jako tržište. Sada kako se približava sezona hrišćanskih praznika, korisnici mobilnih telefona imaju sve razloge da budu zainteresovani za kupovinu mobilnog telefona, koji će velikom broju biti i prvi mobilni telefon u životu. Uvek je najbolje početi sa jeftinim i prostijim uređajima, a to čini Samsung M110 jednom od najboljih opcija. Ovaj mobilni telefon sadrži sve osnovne funkcije koje će svežem korisniku biti potrebne, kao što je VGA fotoaparat. To je jeftino rešenje za snimanje fotografija lošeg kvaliteta koje će biti odlične onima koji ne traže vrhunske rezultate. Samsung M110 is a 2. 5 G osposobljeni uređaj koji sadrži i MP3 plejer i FM radio prijemnik. Iznošeni izgled će možda uplašiti neke korisnike, mada će možda baš to zainteresovati neke druge. Ovaj mobilni telefon svakako poseduje univerzalni dizajn koji može da se pripiše velikom broju proizvođača mobilnih telefona, što marku Samsunga čini gotovo nevidljivom.
 
   

Samsung mobilni telefon sa 3-gigabajtnom memorijom

 

 

 

Samsung je najavio svoj novi mobilni telefon sa memorijom od tri gigabajta, što je najveći memorijski kapacitet ikada primenjen na mobilne telefone. Model SPH-V7900 može da sadrži do tri digitalna filma ili 700 muzičkih fajlova u svom ugrađenom memorijskom čipu, koji takođe funkcioniše kao prenosivi čvrsti disk za računare. Novi proizvod je opremljen dvo-megapikselskom kamerom i dvostrukim zvučnicima. U kompaniji Samsung kažu da primena ovakvih memorijskih uređaja omogućava da mobilni telefoni postanu centar za multimedijalne sadržaje, kao što su filmovi i muzika. Mobilni telefoni koji se trenutno najviše koriste imaju 100 megabajta memorije.
 
   

Samsung najavljuje DVD plejer po dvostrukom standardu

 

 

 

Samsung će sledeće godine izbaciti na tržište DVD uređaj sa mogućnošću reprodukovanja i Bly-ray i HD DVD ukoliko oni koji podržavaju suparničke standarde ne uspeju da se dogovore oko jedinstvenog formata, javlja Reuters. Nadmetanje između dva suprotstavljena tabora ometa pokretanje nove generacije optičkih diskova, koji će imati veći kapacitet i preciznost, što filmske studije dovodi u nedoumicu po kojem standardu da snimaju diskove. Direktor Samsungovog odeljenja elektronike za široku potrošnju, Choi Gee-sung, je izjavio za Financial Times Deutschland: “Mi ćemo pozdraviti jedinstveni standard, međutim ako se on ne pojavi, što je sasvim izgledno, mi ćemo izbaciti jedinstveno rešenje na tržište”. Zatim je dodao: “To neće biti jednostavno, ali sledeće godine ćete videti naše rešenje jer će u suprotnom potrošači biti suviše zbunjeni”. Samsung stoji iza standarda Blu-ray, koji nudi veći kapacitet od HD DVD, kao i bolju interaktivnost i zaštitu. Međutim, podržavanje svih standarda – kao što je Samsung uradio sa mobilnim telefonima – predstavlja veliku prednost na više milijardi dolara vrednom tržištu DVD plejera, PC drajvera i optičkih diskova. Blu-ray ima podršku većine proizvođača elektronske opreme, uključujući Sony Panasonik i Philips. Oni koji podržavaju HD DVD izjavljuju da je njihova tehnologija jeftinija i da je kompatibilna sa postojećim DVD i CD plejerima, uključujući Toshiba, NEC i Sanyo Electric.
 
   

Samsung nudi hard diskove od 1TB na tri ploče

 

 

 

  Samsung je ove nedelje izbacio na tržište svoj novi 1TB SpinPoint F1, što je ovu kompaniju svrstalo u veoma mali broj kompanija koje su probile magičnu veličinu od 1TB. Samsung tvrdi da SpinPoint F1 troši samo 6. 7W u stanju mirovanja i 7. 2W dok pretražuje, i mada ovi brojevi ne mogu da se mere sa performansama Western Digital-ovog RE2-GP, ovo su i dalje sasvim dobri rezultati za drajv od 1TB - pogotovo bez eksplicitnog "zelenog" dizajna. Dve najinteresantnije karakteristike su veliki bafer za keširanje (32MB) i dizajn sa tri ploče. SpinPoint F1 nije prvi drajv koji nudi keš od 32MB, ali ova karakteristika nije uobičajena - većina 750GB-1TB drajvova na tržištu i dalje koristi keš od 16MB. Samsung je izgleda prva kompanija koja reklamira hard disk od 334GB sa tri ploče. U teoriji, to bi trebalo da omogući tiši rad i manje zagrevanja. Ako želite više informacija o SpinPoint F1, proverite kompanijine tehničke specifikacije.
 
   

Samsung predviđa smrt čvrstih diskova

 

 

 

Kako tvrdi jedan od Samsungovih direktora, dr Chang Gyu Hwang, čvrsti diskovi proživljavaju svoje poslednje trenutke i biće zamenjeni poluprovodničkom fleš memorijom. Ova predviđanja se temelje na činjenici da je Samsung upravo izbacio na tržište 16Gb NAND Flash čip, koristeći 50nm tehnologiju. Hwang ukazuje da razvoj NAND fleš tehnologije nastavlja da duplira svoj učinak na svakih 12 meseci. To znači da će današnji 16Gb Flash čipovi preći sa mobilnih uređaja, poput PDA i MP3 plejera, na čvrste diskove laptopa, pa ćemo videti memorijske kartice laptopa sa 32GB memorije, zasnovane na devetnaest 16Gb fleš čipovima. To će se desiti krajem 2006. ili u 2007. godini i zasnivaće se na masovnoj proizvodnji Samsungovih čipova u drugom delu 2006. Korišćenje 50nm tehnologije znači da fleš memorija koristi samo 0,00625 kvadratnih mikrona po bitu, što je za 25% manje od ranije 60nm tehnologije. Ako je Samsung u pravu, u ovo vreme sledeće godine ćemo videti 32Gb NAND čip, što znači 64GB memorijske kartice. Godinu dana kasnije će se pojaviti 128GB memorijske kartice. Tada NAND fleš može da pređe na stone računare. Mada fleš memorija u prenosivim računarima neće podleći istom udaru koji će “ubiti” čvrsti disk, fleš čipovi imaju ograničeni životni vek u smislu čitanja/upisivanja, pa ni oni neće trajati večno. Naravno, tu je i pitanje cene memorijske kartice i utroška energije.
 
   

Samsung preskače tačskrinove i patentira upravljanje gestovima

 

 

 

Samsung je sve kreativniji sa svojim fotoaparatima u mobilnim telefonima - Instinct vam omogućuje da se krećete po web stranicama tako što kamera prati pokrete - ali kompanijina zadnja patentirana aplikacija, za telefonski interfejs zasnovan na gestovima, možda i nije toliko praktična. Osnovna ideja je da se upotrebi fotoaparat mobilnog telefona za praćenje pomeranja ruke, koje će, sudeći po crtežima, dovesti do toga da će svi misliti da ste ludi kada počnete da gestikulirate. Naravno, svi smo mi mahali na, ili čak pričali sa našim uređajima kada ne rade ono što od njih tražimo. I baš za takve situacije postoji jedan gest koji bismo svakako voleli da vidimo u ovom programu. Da li pogađate koji?
 
   

Samsung se našao na sudu zbog defektnih Blu-ray plejera

 

 

 

Bićemo iskreni - nimalo nas ne čudi ovakav razvoj događaja. Za one koji su pratili situaciju tokom godina, Samsungova proizvodnja Blu-ray plejera je bila prepuna problema maltene od prvog dana, i mada je Samsung izbacio ogroman broj zakrpa i ažuriranja tokom godina kako bi rešio veliki broj problema sa kompatibilnošću, čak i njihov najnoviji hibrid BD-UP5000 je iseckan na sitne komade nakon što je izazvao gomilu problema kod njegovih kupaca. Ali izgleda da jedan kupac neće da se pomiri sa ovakvom situacijom i odlučio je da tuži mega korporaciju tvrdeći da Samsung prodaje kupcima "defektne Blu-ray plejere". Prema ovoj tužbi, Samsung je bio potpuno svestan falične prirode plejera (posebno BD-P1200) u vreme njegove proizvodnje i prodaje, a takođe se u tužbi tvrdi da firma "nije uspela da obezbedi ispravke i ažuriranja koja omogućuju upotrebu proizvoda na adekvatan način. " Preciznije rečeno, uređaj nije sposoban da pokreće specifične Blue Ray naslove, i iako su neke greške ispravljene, mi imamo osećaj da je mnogo korisnika ostalo nezadovoljno. Veoma nas interesuje dalji razvoj događaja u ovoj borbi Davida i Golijata.
 
   

Samsung Syncmaster 2263DX

 

 

 

Ovih dana većina monitora ravnih ekrana dolazi u veličinama od 19 inča, 22 inča i 24 inča sa 16:9 srazmerom. Samsung Syncmaster 2263DX LCD monitor je drugačiji. On bi  izgledao kao normalni flat monitor veličine 22 inča da nije malog monitora od 7 inča koji može da se prikači za stranice ili postavi na gornji deo velikog monitora. Ovo je prilično hrabar eksperiment u vremenima kada su kancelarije sa dual monitorima dostupne skoro svima. 7-inčni monitor može da se priključi za veliki monitor pomoću plug and play tehnologije. Samo ga povežite sa velikim monitorom i spremni ste da ga koristite. Međutim, glavno pitanje je da li ste spremni da platite 500 dolara za 22-inčni monitor sa malim monitorom satelitom ako možete da kupite dva 22-inčna Samsung monitora za samo ekstra 100 dolara. Na tom malom monitoru možete da prikažete samo aplikacije koje ne zahtevaju mnogo prostora. Mnogima će pasti na pamet Photoshopove palete ili nešto slično ali po meni ovaj mali monitor je savršen za IM programe (Google Talk i slični), rad sa e-mail porukama i razne vrste statistika. Ovo takođe nije loša alternativa za radne prostore u kojima nema dovoljno prostora za dva monitora iste veličine. Šta vi mislite, da li je ovo početak novog trenda, ili se radi samo o Samsungovom hiru koji neće preživeti test vremena? Recite nam u komentarima!
 
   

Samsungov 40-inčni 1080p LCD TV panel - debeo samo 0.39 inča

 

 

 

Sa Sharp-om, Hitachi-jem, i LG. Philips-om koji najavljuju ultra tanke LCD-ove počeli smo da se pitamo gde se nalazi  Samsung sa njihovim prvim, najvećim i najtanjim LCD-om? Više se ne pitamo. Upoznajte 40-inčni, 10mm tanki, full HD LCD TV panel sa LED pozadinskim osvetljenjem koji pokriva 92% NTSC kolorne game dok istovremeno troši manje od 90 vati snage. Ovaj profil u potpunosti prevazilazi već i onako ludo tanke LCD-ove koje smo do sada imali prilike da vidimo. Međutim, u ovom trenutku, nisu dostupni podaci vezani za cenu niti za datum kada će početi proizvodnja. To može da se promeni u sredu kada će ovaj TV panel biti predstavljen na FPD International u Japanu.
 
   

Samsungov 82-inčni QuadHD LCD sada sa 120Hz

 

 

 

Samsung nastavlja da razvija svoju liniju 82-inčnih monstruma koji koriste najnovije tehnologije, sada sa minornom nadgradnjom QuadHD behemota koji je mogao da se vidi na CES-u i koji sada koristi 120Hz za procesiranje pokreta i LED pozadinsko osvetljenje kako bi mutnoća ostala daleko, daleko od nas. Da, znamo šta mislite, ta rezolucija od 3840x2160 ničemu ne služi ako ne možete da pišete na njemu. Srećom, Samsung ima i 82-inčnu grafičku e-Board tablu ogromne definicije. Ljubitelji OLED-a, dolazi vaše vreme. Izgleda da je Samsungova tehnologija izrade ovih giganata dostigla nivo koji će omogućiti da se oni vrlo skoro nađu u masovnoj proizvodnji. Jedva čekamo da nam jedan ovakav zauzme pola spavaće sobe.
 
   

Samsungov CEO je optužen za prevaru, ali neće otići u zatvor

 

 

 

Oh Lee Kun-hee, ako ovako nastaviš onda će direktori Enrona izgledati kao dečaci u lokalnom horu. Najnovija epizoda u u neprekidnoj igri otkrivanja prljavog veša najjačeg čoveka Samsunga je završila njegovom osudom. . . za prevaru. Prema izveštaju iz Australije, tužioci u Koreji su zvanično optužili Kun-hee (koji je inače prihvatio krivicu), ali su rekli da ga neće uhapsiti zato što bi to izazvalo "ogromne poremećaje " u poslovanju kompanije. Vlasti su rekle da će umesto toga da ga pošalju na jednonedeljni odmor u luksuzni hotel sa svim plaćenim troškovima, da razmisli o svojim gresima. I tako će umesto u zatvoru da završi u hotelu na odmoru. I ko sme da kaže da se zločin ne isplati?
 
   

SanDisk je izdao Memory Stick Micro M2 kartice od 4GB

 

 

 

SanDisk je objavio dostupnost Memory Stick Micro M2 kartica od 4GB. Sa predloženom prodajnom cenom od 99 dolara očekuje se da će nova kartica biti dostupna širom sveta ovog leta. SanDisk M2 linija kartica je dizajnirana za upotrebu sa mobilnim uređajima koji imaju M2 slot ili Memory Stick PRO Duo slot. Kartica od 4GB je kompatibilna sa Sony Ericsson-ovom najnovijom generacijom multimedijalnih mobilnih uređaja kao što su Cybershot fotoaparati i Walkman mobilni telefoni. Čak šta više, sa dodatkom Memory Stick PRO Duo adaptera, M2 kartice su potpuno kompatibilne sa svim digitalnim fotoaparatima i prenosivim uređajima kao što su Sony PlayStation Portable koji imaju Memory Stick PRO Duo slot. Unutar nove kartice od 4GB može da stane otprilike oko 1000 MP3 pesama (pesme dužine 4 minuta pri 128 kbps) ili 9. 600 visoko rezolucijskih JPEG fotografija (snimljenih sa fotoaparatom od 2 megapiksela) ili do 20 sati MPEG4 video snimaka (jednominutnih klipova pri 384 kbps). “Muzika, video, fotografije, igre – sve su to vrste sadržaja koji imaju potrebu za karticama većeg kapaciteta kao što je M2 od 4GB” rekao je Jeff Kost predsednik i generalni direktor Mobile Consumer Solutions divisions pri SanDisk-u. “Očekuje se rast ovog trenda pošto potrošači prihvataju mobilni životni stil i potrebno im je funkcija sa više prostora na jednom mobilnom uređaju”. M2 format je razvijen u saradnji SanDiska i Sony Corporation da bi odgovorili na sve veće prohteve za prostorom za skladištenje, koji su se javili povećanjem broja kompaktnih multimedijalnih telefona. M2 kartica je veličine 15mm x 12. 5mm x 1. 2mm, i to je čini drugom po redu najmanjom fleš memorijskom karticom na svetu, iza microSD formata, koji je takođe razvio SanDisk. Pored Memory Stick Micro M2 kartice, SanDisk nudi širok raspon ugrađenih i prenosivih rešenja za skladištenje za mobilne uređaje, uključujući iNAND i mDOC ugrađene fleš drajvove i microSD, miniSD, MegaSIM i microSDHC kartice koje su nedavno objavljene u verzijama od 6GB i 8GB.
 
   

SanDisk je lansirao Mobile Ultra memorijske kartice

 

 

 

Nema mnogo toga novog u SanDisk-ovoj novoj Mobile Ultra liniji memorijskih kartica osim nešto brendiranja koje će sigurno zbuniti kupce, ali ipak ćemo da kažemo o čemu je reč. Ove memorijske kartice dolaze sa USB adapterom kako bi transfer podataka na PC bio lakši i dolaze u obliku microSDHC-a i Memory Stick Micro-a (M2) u veličinama 2, 4, i 8GB. Cena se kreće od 34. 99 dolara do 129. 99 dolara u zavisnosti od tipa kartice i kapaciteta.
 
   

SanDisk lansira 16GB iNAND ugradivi fleš za prenosive uređaje

 

 

 

Uz pomoć nekih novih procesa proizvodnje, SanDisk je uspeo da udvostruči kapacitet postojećih iNAND fleš drajvova na 16GB. Ne, ne, ovog nevaljalka nećete moći da uglavite u vaš laptop. Ovde se radi o rešenju za skladištenje sa SD interfejsom za mobilne uređaje i one koji su zasnovani na MLC NAND-u, sporijoj i jeftinijoj varijanti fleš  memorije. iNAND u verziji sa 32GB se očekuje u drugoj polovini godine.
 
   

SanDisk otkriva SSD od 64 gigabajta

 

 

 

SanDisk je verovatno proizvođač flash drajvova sa najvećom ponudom na svetu. Ako želite da se uverite, uvek možete da pogledate njihov web sajt. Evidentno je da razliku u odnosu na ostale konkurente ne pravi samo impresivna linija proizvoda već činjenica da oni nude neke od najboljih flash zasnovanih proizvoda na svetu. Kada su se pojavili SSD-ovi, SanDisk je već pripremao sopstvenu liniju proizvoda koji su zasnovani na Solid State tehnologiji. U januaru 2007. godine kompanija je objavila dolazak svojih prvih SSD jedinica u formi dva različita proizvoda. 5000 SSD linija se sastojala od dva diska od po 32GB, od kojih je jedan upakovan u formu od 1. 8 inča a drugi je proizveden za faktore forme od 2. 5 inča. 1. 8 inčni UATA model je bio toliko uspešan da je Dell objavio skoro odmah mogućnost ugradnje SSD-a od 32GB kao opciju za njegovu Latitude ATG liniju. Sada je vreme da na scenu stupe jedinice od 64GB. I pošto ovde govorimo o SanDisk-u, takođe postoje dve posebne forme za ovaj kapacitet. Prvo imamo UATA od 64GB od 1,8 inča (kao deo 5000 SSD-a) a zatim drugu jedinicu od 64GB upakovanu u formu od 2. 5 inča koja koristi SATA metod transfera (koji pripada istoj liniji 5000 SSD-a). Oba SSD-a nude MTBF od 2 miliona sati, prosečnu brzinu pristupa od samo 0. 11 milisekundi i prosečnu brzinu čitanja od 67MB/sekundu (što ga čini brzim kao 7200rpm laptop jedinice). Oba SSD-a koriste samo 0. 4 vati u idle režimu i 1. 0 vati kada su pokrenuti punom snagom. “Proizvođači laptopa su tražili veći kapacitet memorije za sisteme koji koriste Microsoft Vista platformu, što može da zahteva i veliki broj unapred učitanih programa i bezbednosnih paketa. Isto tako, postoji interes za njihovu ugradnju u laptope za igranje igara, a SSD je dobro opremljen za tražene performanse i memorijske zahteve tih korisnika. Stoga, ponudom većih kapaciteta na našim SSD proizvodima, mi naše proizvode činimo pogodnijim za širi raspon potrošača” rekao je Doreen Oren, direktor marketinga pri SanDisk-u. SanDisk će inicijalno ponuditi samo neke uzorke svojim tradicionalnim partnerima ali se to neće desiti pre trećeg kvartala 2007. godine. Što se tiče masovne proizvodnje, SanDisk je objavio da planiraju masovno izdanje ove linije proizvoda do kraja 2007. godine.
 
   

Santech je izbacio Centrino 2-zasnovani X46 laptop

 

 

 

Iako tek treba da nas zapljusne talas uređaja koji koriste Centrino 2, izgleda da se događaji ubrzavaju, pre svega zahvaljujući Santechu koji je izbacio laptop zasnovan na platformi koja je nekada bila poznata kao Montevina. Pod imenom X46, ovaj laptop dolazi sa 15. 4-inčnim WXGA+ displejem, vašim izborom Core 2 Duo procesora do 2. 8GHz, 4GB RAM-a (plus 2GB Intel Turbo Memory-je), 512MB NVIDIA GeForce 9600M GT grafičkom karticom, maksimalno 320GB hard drajvom (ili 200GB ako želite 7,200 rpm), i vašim izborom DVD pisača ili Blu-ray drajva. Ovaj laptop će početi da se isporučuje u Evropi od 30. juna, sa početnom cenom oko 1000 dolara za standardnu konfiguraciju.
 
   

Sapphire Technologies je demonstrirao nove 3D monitore i drajvere

 

 

 

Sapphire Technologies je predstavio neku novu 3D opremu na Computex-u ove nedelje, u obliku para 3D monitora i novih stereoskopskih drajvera. Drajver radi sa ATI grafičkim karticama kako bi slao polarizovanu sliku na dual-layer monitore, koji prikazuju 3D slike gledaocima koji koriste specijalne naočare. Detalji vezani za monitore su prilično šturi, ali Sapphire uverava da će za nekoliko meseci imati nešto da ponude širokim narosnim masama. Odlično - čim nabavimo ove bebice navući ćemo zavese i ništa nam više neće trebati.
 
   

Satellite P305, ASUS M50 laptopovi sa novim grafičkim karticama

 

 

 

AMD nije bio baš precizan što se tiče određivanja datuma kada će njihova nova serija ATI Mobility Radeon HD 3000 grafičkih kartica naći svoj put do nekog laptopa kada su ih najavili prošle godine, ali izgleda da su one konačno počele da se pojavljuju u novim laptopovima od Toshibe i ASUS-a, koji su tako dobili na jačini. Što se tiče Toshibe, ona je ubacila slabije ATI Mobility Radeon HD 3470 grafičke kartice u svoje 17-inčne Satellite P305 i P305D laptopove, dok su drugi "izabrani" P305 modeli dobili moćniji Mobility Radeon HD 3650 model, koji poseduje 120 stream procesore, 128-bitni memorijski interfejs i 512MB ili 1GB VRAM-a u zavisnosti od sistema. ASUS je takođe izabrao jači HD 3650, koji je završio u kompanijinoj 15. 4-inčnoj M50 Seriji M50Sa laptopa. Naravno, ne moramo da vam kažemo da ovo nisu jedini modeli u 3000 seriji, jer su tu još čak jači Radeon HD 3850 i 3870, i 3850 X2 i 3870 X2 dual-core modeli, koji se navodno nalaze u proizvodnji, mada za njih nema nikakvih informacija o tome kada će se moći kupiti.
 
   

Saznajte kako popularni web sajtovi izgledaju na ekranima mobilnih telefona

 

 

 

Vodafone UK je kreirao dobar interaktivni demo koji će pomoći ljudima da shvate kako neki od najpopularnijih web sajtova na Internetu izgledaju na mobilnim telefonima. Vodafone reklama koristi Nokia N95 da bi simulirala MySpace, YouTube, BBC, Google Maps, Amazon, Yahoo, Hotmail i eBay - vi samo treba da pomerate miša po različitim lokacijama ulice i gledate kako se menjaju web stranice na ekranu N95 mobilnog telefona.   Adresa: Mobile Internet Demo  Za one među nama koji se još nisu prebacili na mobilne telefone osposobljene za Internet - na Vodafone-ovom web sajtu se još kaže da su Nokia N95, E65, N76 i Nokia 6300 najbolji mobilni telefoni za koriđćenje Interneta, mada kompletna lista pominje i Blackberry i Sony telefone.
 
   

SE će da stavlja radar u mobilni telefon, a Nokia se igra sa novim dizajnima

 

 

 

Mi smo nedavno naišli na par patenata koji su toliko egzotični da nismo mogli da izdržimo da ih ne predstavimo zajedno. Prvi patent je Sony Ericssonova svetla ideja da ugradi radar u mobilni telefon. Prema prijavi za patent, ugrađena tehnologija bi mogla da radi ruku pod ruku sa GPS modulom i kamerom kako bi odredila poziciju, izračunala udaljenost i brzinu cilja koristeći Doplerovu analizu i predstavila finalnu informaciju vlasniku. Preko kod Nokia-e, izgleda da se radi na nekoliko novih dizajna i podešavanja korisničkog interfejsa, koji idu toliko daleko da neki čak imaju ugrađeno postolje za ekran mobilnog telefona (u suštini dobijate minijaturni televizor, odlično za gledanje filmova). Kliknite na linkove ako želite detaljno da se upoznate sa ovim patentima. Read - Sony Ericssonov patent Read - Nokia-in patent
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272