Vesti – Hardver

 

Ukupno 365 – Strana 3 od 19

 

41. Commodore 64 Laptop - dobro ste pročitali, a sada i gledajte kako je nastao

Ko se preko 20 godina bavi kompjuterima, sigurno je imao Commodore 64. Danas možemo da ga vidimo samo na internetu, u nekom od muzeja kompjutera.  

 

42. Commodore na CeBIT-u predstavio nove računare

Commodore Gaming, koji je 2005. godine otkupio Commodore brend, ove godine predstavio je računare za igrice na poznatom sajmu CeBIT. Ponuda računara sastoji se iz četiri modela - najslabijeg Cg, Cgs, Cgx pa do najjačeg Cxx a svaki je sastavljen od visokokvalitetnih komponenti. Tako je na primer Commodore Cxx zasnovan je na Intel quad-core procesoru (GX6700), Asus nForce 680i matičnoj ploči sa četiri GB Corsair Dominator memorije i paru NVIDIA 8800 GTX grafičke kartice u SLI režimu. Naravno, konfiguraciju možete i menjati i sami sastavljati računar od komponenti po želji.

 

43. CSM je napravio ultimativni računar za igrače

S' vremena na vreme čujemo na Internetu za misterioznu igračku mašinu koja je toliko moćna, toliko jaka da čitav svet mora da je vidi. Na žalost, za većinu korisnika ove mašine ostaju samo pust san. U ovom slučaju, mašina o kojoj ćemo govoriti je nedostižna i za većinu Amerikanaca zahvaljujući veoma jakoj funti i američkom slabom dolaru.

 

44. D-Link počinje sa isporukom mobilnih broadband rutera

D-Link počinje sa isporukom mobilnih broadband rutera

 

45. Da li je Dell prestao da prodaje svoj 3-inčni 3008WFP 30?

Izgleda da je Dell naleteo na neke probleme sa svojim vrhunskim monitorom po imenu DisplayPort koji može da se pohvali sa neverovatnim 30-inčnim 3008WFP-om. Čuli smo da je misteriozno nestao sa web sajta i to bez ikakvog traga i u potpunoj tišini, Malo smo pročačkali po Internetu kako bismo saznali o čemu se radi i evo šta smo saznali iz treće (ili desete) ruke od samog proizvođača.

 

46. Da li LED displej treba da bude visok 33 sprata, da ako je to u Dubaiu

Dubaji polako postaje simbol svega najvećeg. Ako ste planirali da uradite nešto grandiozno, planirajte i pravo mesto za predstavljanje.   

 

47. Da li se to sprema lansiranje višejezgarne memorije?

Višejezgarni procesori postali su sve popularniji u zadnjih nekoliko godina, ali ako istraživač kriptografije po imenu Joseph Ashwood bude imao pravo, u sledećih nekoliko godina bićemo svedoci uspona višejezgarnih memorija.

 

48. Da li ste spremni za 20-inčni laptop?

ICD, firma za istraživanje tržišta, procenjuje da će format širokog ekrana postati dominantan krajem 2006.

 

49. DDR3 memorija

Kompanija Kingston je objavila da je HyperX 1800MHZ DDR3 memorija dobila Intel Extreme Memory Profile (Intel XMP) sertifikaciju.

 

50. Delkin Devices je predstavio dva ExpressCard Flash memorijska čitača

Delkin Devices je predstavio dva ExpressCard Flash memorijska čitača

 

51. Dell i HP se našli na sudu zbog izazivanja požara

Dell i Hewlett-Packard su se našli pod udarom odvojenih tužbi prema kojima je loša računarska oprema proizvedena od strane ovih tehnoloških kompanija izazvala požare koji su uništili dve zgrade i osakatili jednu devojčicu.

 

52. Dell je upravo izbacio UltraSharp 2709W

Dell je upravo izbacio novog člana u svojoj liniji LCD-ova, UltraSharp 2709W. Ovaj 27-inčni LCD je Dell-ov naslednik 2707WFP modela, i poseduje istu 1920 x 1200 rezoluciju, 9-u-2 čitač medijskih kartica i 6ms vreme odgovora, ali je zato kontrast povećan na 3000:1 i poseduje novi crni dizajn.

 

53. Dell-ov hibridni TEC kuler bi mogao da uđe u serijsku proizvodnju

Dell-ov hibridni TEC kuler bi mogao da uđe u serijsku proizvodnju

 

54. Dell-ovi Linux računari u Evropi

Nakon teške odluke da prodaje računarske sisteme sa unapred instaliranom verzijom Ubuntu operativnog sistema u Sjedinjenim Državama, Dell je proširio svoju liniju računara koji koriste Linux i na Evropu. Kompanija će uskoro izdati Linux zasnovane desktop i laptop računare u Velikoj Britaniji, Francuskoj i Nemačkoj, kako navodi sajt vnunet.com. Ova odluka dolazi nakon odličnog uspeha Linux računara u SAD-u i nakon što je još jedan važan proizvođač računara i prodavac, Acer, rekao da u Evropi nisu potrebni Linux zasnovani računari (Acer je izdao Linux laptop u Aziji, ali je rekao da nema potražnje za takvim sistemom u Velikoj Britaniji). Bez obzira na to, Dell će izdati Inspirion 6400n desktop računar i Inspirion 530n notebook po ceni od 658 dolara i 798 dolara.

 

55. Diamond Multimedia je izdao Radeon HD 2900XT od 1GB

Čak i ako ne volite da se takmičite i srećni ste tamo gde se nalazite, nije loše s vremena na vreme doći do mesta br. 1. Naročito ako niste veliki igrač. Kao što se ispostavilo, to je ista logika koja je vodila momke iz Diamond Multimedia-e ka odluci da izdaju prvu video karticu Radeon HD 2900XT od 1GB. Evidentno je da izdanje takvog 3D monstruma ne može da prođe nezapaženo tako da je Diamond Multimedia izdala prilično obiman dokument koji detaljno opisuje sve osnovne aspekte koji se odnose na ovaj model.

 

56. Dobitnici Nobelove nagrade za fiziku

Nobelova nagrada za israživanja o kvantnoj prirodi svetlosti i upotrebi lasera za precizno merenje fizičkog sveta.

 

57. Dvostrana tastatura od tkanine

Dvostrana tastatura od tkanine

 

58. Dzone daily, Container Wars Kubernetes vs. Docker Swarm vs. Amazon ECS

 

59. Dzone free Internet of things

 

60. Eizo ima nove LCD-ove sa širokim ekranom

Dakle… želite da ostavite prošlost iza sebe i da napravite korak sa masivnog CRT-a na uglađeni LCD? Sada bi moglo da bude dobro vreme za ovaj potez pošto LCD paneli postaju jeftiniji i jeftiniji svakog meseca. Ako ste ljubitelj proporcije 4:3, izaberite LCD ali ja lično predlažem LCD sa širokim ekranom. Nedavno, LCD-ovi sa širokim ekranom su bili prilično nepristupačni, ali sada, cene su pale i 16:10 LCD-ovi se prodaju kao ludi.

 

1 2 34 5 6 7 8 9 10

Sledećih 10 strana