Vesti – Hardver

 

Ukupno 365 – Strana 4 od 19

 

61. Finger Touching – mobilni telefon koji se nosi na ručnom zglobu

Finger Touching – mobilni telefon koji se nosi na ručnom zglobu

 

62. Gateway izdaje gomilu novih desktopova

Da li volite Gateway desktopove? Ako je vaš odgovor potvrdan, pripremite se, pošto je kompanija izbacila gomilu novih sistema koji se kreću od jeftinih kancelarijskih sistema pa sve do super skupih računara. Slede specifikacije novih konfiguracija.

 

63. Gde mobilni telefoni odlaze da umru?

Cellular Recycler je kompanija koja uzima stare mobilne telefone i pretvara ih u novac za dobrotvorne ustanove.

 

64. Gigabyte najavljuje svoju prvu mainstream matičnu ploču sa 4 Gigabit konektora

Gigabyte najavljuje svoju prvu mainstream matičnu ploču sa 4 Gigabit konektora

 

65. Grafički procesori iz serije R600, nosiće oznaku X2000

Grafički procesori iz serije R600, nosiće oznaku X2000

 

66. Hard diskovi od 300GB za laptopove

Pre nekog vremena Fujitsu Computer Product je objavio planove da razvije novu generaciju 2.5 inčnih hard drajvova namenjenih za laptopove koji bi dostigli 1 terabajt kapaciteta za skladištenje. Po rečima proizvođačke kompanije, ovi drajvovi su planirani za izdavanje 2010. godine tako da će potrošači do tada trebati da se zadovolje manjim drajvovima kao što je novi eksterni i prenosni drajv koji dolazi sa neformatiranim prostorom za skladištenje od 300GB.

 

67. Hardver - Nova matična ploča orijentisana ka gejmerima iz Asusa

Sećate li se Republic of Gamers serije matičnih ploča iz Asusa? Sa novim Intel P35 čipsetom za dolazeće Penryn procesore, Asus donosi nekoliko interesantnih dodataka za liniju koja je orijentisana ka igračima. To su Blitz Extreme i Blitz Formula matične ploče a Asus planira da ih izda u isto vreme.

 

68. HD DVD je umro čak i za Toshibu

Nismo očekivali da će se Toshiba tako brzo oglasiti povodom kraha HD DVD-a, ali sada je i zvanično HD DVD format napušten. U izjavi za štampu Toshiba je rekla da su razmatrajući svoju strategiju za HD DVD, odlučili da prestanu sa proizvodnjom i reklamiranjem HD DVD plejera i rekordera.

 

69. HD DVD napušta čak i porno industrija

Ovih zadnjih nekoliko dana je bilo apsolutno katastrofalno za HD DVD, disk format sledeće generacije koji je razvila Toshiba, Microsoft i Intel. Prvo je, Warner objavio da će u potpunosti preći na Blu-ray, onda su počele da se šire glasine da će ubrzo i Paramount da krene istim putem, dok istovremeno podaci o prodaji publikovani od strane Blu-ray Disc Associations pokazuju da se blue-ray diskovi prodaju mnogo bolje.

 

70. HP nudi Blu-Ray/HD-DVD Combo drajvove u PC-jima

Sve je više znakova da se rat DVD formata visoke definicije bliži kraju: HP će nuditi kombo Blu-ray/HD-DVD drajv u svojim desktop PC-jima, počevši od 9. maja (kada stigne nova Intel-ova «Santa Rosa» platforma). Novi drajvovi će čitati i pisati Blu-ray, CD i DVD medije a HD-DVD medije će samo čitati. Novi drajvovi će biti dostupni i za HP Pavilion m8010y i za d4890y serije. Nije najavljena cena za komponentu.

 

71. HP obara novi rekord

HP je juče objavio da je dostigao svoj cilj u recikliranju jedne milijarde funti korišćenih elektronskih komponenti i ujedno su postavili novi cilj od dve milijarde funti do 2010. godine. U 2004. godini, kompanija je definisala svoj početni cilj nakon što je dostigla pola milijarde funti recikliranih jedinica. Za sledeće tri godine oni su reciklirali još pola milijarde funti. Nameravajući da duplira stopu obnavljanja HP misli da će više recikliranja dovesti do boljeg poslovanja. Bez obzira na to, HP vodi u trci recikliranja elektronskih komponenti, a njegov najbliži rival je IBM ali sa manjom stopom recikliranja.

 

72. IBM će uskoro da proizvodi nano računare

IBM-ovi naučnici otkrili su način na koji mogu da upravljaju atomima što im može pomoći u izgradnji izuzetno malih uređaja za skladištenje podataka. U nano tehnologiji radi se sa česticama koje su nekoliko desetina hiljada puta manje od debljine ljudske kose. To znači da će ovladavanje pomeranjem atoma biti od ključne važnosti u izgradnji ovakvih uređaja u budućnosti.

 

73. IBM je kreirao najbrži procesor za Unix i Linux sisteme

IBM je nedavno lansirao dual-core 64-bitni POWER6 procesor koji raid na 4.7 GHz, što je duplo brže od prethodne generacije POWER5 dok istovremeno koristi skoro istu količinu struje za radi.

 

74. IBM-ov plan ekspanzije

IBM želi da proširi svoju Information on Demand strategiju tako što će dodati malu kompaniju Princeton Softech svojoj listi akvizitera. Princeton Softech je kompanija koja je specijalizovana za arhiviranje podataka i programe za praćenje usaglašenosti privatnosti i njena akvizicija od strane IBM-a će dovesti do povećanja ponude u upravljanju podacima ovog giganta, navodi sajt InfoWorld.

 

75. iHome iH8: iPod Dock sa alarmom

Pretpostavljam da ste već čuli nedeljne vesti vezane za iPod dok. Pa, evo još jedne. iHome se ne hvališe novom tehnologijom, ali ako tražite jeftini sat sa budilnikom sa iPod dokom, možda vredi da pogledate.

 

76. Infografika dana - Tehnika za oblačenje

 

77. Infografika dana: Evolucija internet stvari

Internet stvari se svakoga dana razvijaju i menjaju.

 

78. Inno3d predstavlja poboljšane GPU kulere

Inno3d predstavlja poboljšane GPU kulere

 

79. INTEL će ove sedmice na tržište izbaciti svoj 802.11n adapter

INTEL će ove sedmice na tržište izbaciti svoj 802.11n adapter

 

80. Intel će proizvoditi video kartice

Glasine, glasine. Šta bismo mi bez njih? Na primer kako bismo otkrili da Intel planira da izda posebne video kartice za upotrebu SOHO-a početkom 2008. godine kada ne bi bilo tih glasina? Evidentno je da ako želite da širite glasine treba vam masovna podrška. I tu ulazi na scenu događaj kao što je 2007 Computex.

 

1 2 3 45 6 7 8 9 10

Sledećih 10 strana