Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

 

Access

Alternativna učenja

Analiza podataka

Android

Animacija

Antropologija

Apple - MAC OS X

Arheologija

Arhitektura

Astrologija

Astronomija

Audio kursevi + knjige

Audio, Multimedia, Video

Autobiografija

AutoCad, ArchiCAD, SolidWorks, Catia, Pro/Engineer

Automobili

Bajke

Baze podataka

Biografija

Biološke nauke

Blockchain

Botanika

C++ Visual C++ C#

ChatGPT

CSS

Dečije knjige

Delphi

Digitalna fotografija

Dizajn

Django

Domaće pripovetke

Domaći roman

Drama

E-knjiga

E-komerc

ECDL

Ekologija

Ekonomija

Elektrotehnika

Enciklopedija

Esejistika

Etika

Fantastika

Film

Filologija

Filozofija

Fizika

Fotografija

FULL STACK DEVELOPMENT

Funkcionalno programiranje

Generativna veštačka inteligencija

Geografija

Geologija

Git i GitHub

GOOGLE

GPT

Grafika, Dizajn, Štampa

Građevinarstvo

Hardver

Hemija

Hidrotehnika

Hobi

Horor

Humor

Internet

Intervju

Istorija

Istorija i teorija književnosti

Istorija umetnosti

Istorijski roman

Java

JavaScript

Joomla

jQuery

Knjiga posle posla - Beletristika i ostala izdanja

Knjižare i naše knjige

Književna kritika

Kuvari, hrana i piće

Leksikografija

Lingvistika

Ljubavni roman

logo

Magija

Marketing

Mašinsko učenje

Mašinstvo

Matematika

Medicina

Memoari

Menadžment

Modeliranje podataka

Monografija

Mreže

MS Office

Muzika

Nagrađivanje knjige

Naučna fantastika

Obrada teksta

OFFICE 2013

OpenOffice.org

Operativni sistemi

Oracle

Organizacione nauke

Pedagogija

PHP I MYSQL

Pisci u medijima

Ples

Poezija

Politika

Poljoprivreda

Popularna medicina

Popularna nauka

Popularna psihologija

Posao

Poslovanje

Pozorište

Pravo

Pravoslavlje

Primenjene nauke

Pripovetke

Prirodne nauke

Priručnik

Programiranje

Projektovanje softvera

Psihologija

Publicistika

Putopis

Python programiranje

Računarstvo u oblaku

Raspberry PI

Razvoj

Rečnici

Religija

Robotika

Roman

Ruby i Ruby on Rails

Satira

Saveti

Serija Roberta C. Martina

Sertifikati

Slikarstvo

Socijalna mreža - Facebook

Sociologija

Sport

Sport i hobi

SQL

Statistika

Strip

Tabele

Tableti

Tehnologija

Telekomunikacije

Triler

Turizam

Twitter

Udžbenici

Umetnost

Unix, Linux

Urbanizam

UX DIZAJN

Veštačka inteligencija

Visual Basic .NET, VBA, V. Studio

Web design

Windows

Windows 7

Windows 8

WordPress

Zaštita i sigurnost

Zoologija

 

Vesti – Hardver

Ukupno: 581, strana 9 od 30

Intelov najjeftiniji laptop

 

 

 

Projekat OLPC laptopa je konačno ušao u masovnu proizvodnju i možda će obeležiti početak novog trenda u računarskoj industriji, pošto će potrošači otkriti da oni mogu da obave svoje normalne svakodnevne poslove (žao mi je, igre nisu dozvoljene) koristeći hardversku platformu koja košta samo kao mali deo najnaprednijih sistema na današnjem tržištu. Intel – prateći OLPC-ov primer – je dizajnirao i proizveo jeftin laptop koji će se takmičiti sa XO mašinom čak i ako se Intel nedavno sastao sa direktorima OLPC-a. Intelov jeftin laptop se zove Classmate PC i namenjen je za tržišta računara u zemljama u razvoju. Dok je sličan po dizajnu i ciljnom tržištu XO mašine, Classmate PC je takođe i veoma različit. Prva stvar koja pada na pamet je cena. Dok XO košta 175 dolara i pokreće besplatne programe otvorenog koda, Intel gradi mašinu sa početnom cenom od 225 dolara do 350 dolara, varijante koje dolaze sa Microsoft XP-om i Office-om. Još jedna velika razlika je što Classmate nudi širi raspon programa i hardverskih konfiguracija. Korisnici mogu da izaberu Linux ili Windows XP a što se hardvera tiče, postoje višestruki izbori koji mogu da se naprave: 256 ili 512 MB RAM-a, 1GB ili 2GB čvrstog drajva (SSD) kao uređaja za skladištenje. Prikaz dolazi u dve standardne veličine, 7 i 9 inča, sa izvornom rezolucijom od 800 x 480 a multimedijalne funkcije koje su integrisane u laptop su slušalice i ulazi za mikrofon, zvučnici, dok je mrežni deo predstavljen sa 802. 11b/g Wi-Fi i Ethernet ulazima. Dodatne komponente mogu da budu prikačene pomoću dva uključena USB porta. Po rečima Intel predstavnika, kako navodi sajt Crave. cnet, Classmate PC laptop ima niskovoltažni Celeron procesor od 900 MhZ, dok bi interna baterija trebala da obezbedi dovoljno energije za upotrebu od tri sata. Mala tastatura je veoma slična onima koje mogu da se nađu na drugim laptopovima, ali je zaobljen touchscreen novina. Kao i OLPC-ova mašina, Classmate PC je dizajniran da bude veoma snažan i nalazi se unutar poluhrapavog kućišta i poseduje malo ispupčen poklopac koji može da se ukloni i koji se ponaša kao ručica za lakši transport i zaštitu. Iako mašina od 350 dolara nije daleko od jeftinijih proizvoda mnogih proizvođača laptopa, Classmate PC je i dalje impresivan, pogotovo zato što Intel planira neke nadgradnje softvera i hardvera za sledeću godinu.
 
   

Intelov X38 Express čipset stiže u septembru

 

 

 

23. septembar je zvanični datum pojavljivanja X38 Express čipseta. Tako bar kažu u Intelu. Matične ploče zasnovane na ovom čipsetu će se pojaviti u maloprodajnim kanalima već u prvoj polovini septembra. Novi čipset je član Bearlake familije, koja je inicijalno debitovala sa G33 i P35 Express varijantama u junu. X38 Express treba da nasledi 975X Express čipset, pošto je Intel svojevremeno rešio da ne osvežava 975X Express Broadwater varijantom, već da čeka do Bearlake generacije. Intelov X38 Express će doneti podršku za PCIe 2. 0 za LGA775 platformu. PCIe 2. 0 će doneti veću propusnu moć, neophodnu za nove generacije grafičkih karti, naročito kada se koriste u dualnom režimu. Takođe će biti podržano korišćenje dva PCIe x16 slota sa punim brojem magistrala za ATI CrossFire multi-GPU tehnologiju. Intel za sada ne navodi kakva će biti podrška za Nvidia SLI. Izgleda da će Intel X38 Express podržavati isključivo DDR3 memorijski standard. Međutim, očekuje sa da će mnogi proizvođači matičnih ploča lansirati i verzije koje podržavaju DDR2 memoriju. Pojedini proizvođači, kao što su DFI, Foxconn, Gigabyte i MSI su još tokom Computex 2007 skupa pokazali svoje X38 Express matične ploče sa podrškom za DDR2. Pretpostavlja se da će ploče inicijalno koštati od 200 dolara za standardne modele, pa sve do 300 dolara za najvišu klasu.
 
   

Intelova tehnologija Robson

 

 

 

Kompanija Intel je predstavila novu tehnologiju koja značajno skraćuje vreme potrebno za podizanje sistema notebook računara ili pristupanje programima, a pored toga produžava životni vek baterije. Intelova nova tehnologija Robson je gotovo trenutno pokrenula rad Certino notebook računara tokom žive demostracije na Intel Developer Forumu u Taipeiu, dok je laptopu sa identičnim hardverom, ali bez Robson tehnologije, bilo potrebno nekoliko sekundi za podizanje sistema. Laptop sa Robsonom je takođe otvorio Adobe Reader za 0,4 sekunde, dok je drugom laptopu bilo potrebno 5,4 sekunde. Quicken je otvoren za 2,9 sekunde, dok je laptopu bez Robson tehnologije trebali 8 sekundi za to. Tajna koja stoji iza Robson tehnologije postojanog keša je NAND fleš memorija. Umesto podizanja sistema sa čvrstog diska, laptop koji koristi Robson tehnologiju se oslanja na standardnu NAND fleš memoriju. Prema tvrdnjama Intela, ova razlika štedi vreme i snagu baterije. “Do uštede energije dolazi zato što disk ne mora da se zavrti kada pristupate aplikacijama”, kaće Moly Eden, potpredsednik i generalni menadžer Intelove grupe za mobilne platforme. Mada su u Intelu odbili da detaljno govore o načinu na koji Robson funkcioniše, Eden je rekla da je tehnologija dovoljno razvijena da mogu da počnu da je dele sa proizvođačima računara. Pored toga, rekla je da je Robson tehnologija namenjena za upotrebu sa standardnom NAND fleš memorijom kapaciteta od 64MB do 4GB. Eden nije odredila precizno vreme kada će Robson tehnologija biti dostupna korisnicima, već je samo rekla da su proizvođači računara glavni činilac za to koliko brzo će se ova tehnologija pojaviti na tržištu.
 
   

Internet of Things 102

 

 

 

News   CES 2017: IoT Is Dead? Not exactly. IoT is more alive than ever with more connected products and connected product companies than ever before. However, as we predicted for 2017, the term IoT is being used less, and in place of it people are speaking more about “connected products. ” Is LoRa the Game-Changer for IoT? When considering the Internet of Things people often think of specific technologies, but in fact it consists of three separate levels, says Lars Ridder, who argues in favour of LoRa. Pressto Button: This Amazon Dash Clone Will Change IoT Pressto can send unlimited, short messages for free, from anywhere in the world, and that could have a big impact on the Internet of Things.   2017: The Year the Internet of Things Will Die - in a Sense The edition 2017 of the Consumer Electronics Show (CES) in Las Vegas to a high degree is another showcase of "new Internet of Things" gadgets that some like to classify under the term "The Internet of Sh**", on top of other non-IoT related novelties that promise to change the way we drive, watch TV or comb our hair.   IoT Garage Door Opener Garadget Kills Customers' Device over Bad Amazon Review There's a new, dystopian risk to using internet-connected gadgets: If you complain, the company that made it might remotely kill your product.   Security   IoT Teddy Bears Leaks More Than 2 Million Recordings Between Parents and Kids Interesting article on how poor programming of an Internet-connected teddy bear have leaked the email addresses and password details of more than 800,000 customers online. As an industry, we need to get better on security and stop products like this from being released. internetofbusiness. com   Someone Hacked Every Tornado Siren in Dallas. It Was Loud. As stated by Reuters in the article, "Dallas residents got an unexpected wake up call Friday, April 8 when all the city's 156 emergency sirens were set off just before midnight. Officials says a hacker was to blame. "   Industrial   Forget The Consumer Internet Of Things: IIoT Is Where It’s Really At Billionaire publisher Malcolm Forbes coined the saying, “He who dies with the most toys wins. ” And upon his death, Forbes certainly had a lot of toys. But in 2016, not all consumers agree with that sentiment when it comes to Internet of Things (IoT) devices.   Crowd Funding   Wireless Human Machine Interface (Display with touch screen) Combining Wemos D1 mini with Nextion touch screen display and leaving IO exposed, there are endless possibilities for IOT developers      
 
   

Internet of Things 103

 

 

 

Your IoT devices could soon become the only way you pay for things - The American Genius IoT technology as a payment method? The way the IoT (Internet of Things) is expanding it seems only a matter of time. IoT devices are communicating with garages, homes and cars so why not monetary transactions? Say for example you pull up to gas station. Instead of swiping your debit/credit card at the pump or paying the guy behind the counter you tap an in-dash device or your app. IoT Security is Hard: Here’s What You Need to Know Hackaday — Security for anything you connect to the internet is important. Think of these devices as doorways. They either allow access to services or provides services for someone else. Doorways need to be secure — you… Open in a new tab Will Internet of Things ever be safe? BetaNews — The Internet of Things (IoT) has undergone an amazing transformation, from a pipe dream to a marketing buzzword, and now an impending reality. Recent estimates expect the number of Internet-connected devices to… Open in a new tab Pioneering Innovation While Keeping the Lights On - DZone IoT dzone. com — Ours is an era of unstructured information. The data we seek to manage, analyze, and interpret value from is available to us on a scale previously unfathomable–creating both opportunities and challenges for CIOs in… Open in a new tab The Impact of AI/Machine Learning and IoT on Various Industries - IEEE Transmitter IEEE Transmitter — Qusi Alqarqaz: Internet of Things (IoT) and Artificial intelligence (AI) are changing how industries and customer-oriented companies are doing business. They’ve come to the conclusion that AI and IoT are shaping… Open in a new tab How are street lights enabling smart cities? Enterprise IoT Insights — Street lights also allow local governments to detect traffic congestion and track available parking spaces, among other key functionalities. Those digital networks can also remotely control LED lights, making them… Open in a new tab Big data is the fourth industrial revolution - iChainnel iChainnel — Dynistics Managing Director, Robert Dagge shares insights from the FT Future of Manufacturing Summit Dynistics Britain’s manufacturing sector has just posted its strongest growth in over two years. Latest figures… Open in a new tab MicroPython to Python via SigFox and Azure IoT Hub - Hackster. io Hackster. io — The purpose of this project was to get a SigFox message from a Pycom SiPy to the SigFox backend and via Azure IoT Hub back to a python script on my computer which then would make it possible to using as part of a bigger project. First, I assume that you have access to SigFox backend and to the Azure platform. On the… Open in a new tab Five predictions for the internet of things in 2017 - IoT Agenda internetofthingsagenda. techtarget. com — There’s no doubt that IoT has huge potential for business impact, but end users need to get comfortable with the anticipated ROI in order to move beyond maker projects and proofs-of-concepts to real investment. Without understanding business value and potential ROI, IoT adoption will stifle and slow. There’s a bit of a… Open in a new tab Using IoT to solve the problems of the freight industry Honeywell last week announced a new “Connected Freight” solution that gives shippers and logistics companies unprecedented ability to monitor shipments of high-value and perishable goods, helping prevent costly damage and loss.
 
   

Internet of Things 93, CES 2017, TOP IoT Trends 0f 2016

 

 

 

News   CES 2017: AR, vr, and IoT Will Be Hot, 3D Printing Not I guess time will tell, but this article makes a lot of predictions on what the author feels will be the biggest sell at CES this week and what will ultimately start to see a decline in this and coming years. ieee. org   Top 5 Internet of Things Trends of 2016 If you are looking for a good summary and links off to articles and coverage of the past year on the Internet of Things, you'll want to check this article out. A number of articles that we covered here at IoT Weekly News are cited. Will be fun to see the list at the end of 2017! cio. com How Inventors and Ad Agencies Are Starting to Shape the Internet of Things' Next Phase Awesome article that includes very timely information as CES is happening this week. There's going to be a number of wacky and different devices revealed this week. . . and that's the point! Putting technology that allows people that might not have had the ability to connect devices in the past into their hands will lead to unique solutions that will advance the industry. adweek. com Security   IoT in 2017: Why Usage Is Going to Grow, Despite the Security Risks This article hits the nail on the head around the need for IoT, regardless of some of the wholes that exist today. I enjoyed this quote from Laura DiDio in the article, which reads, "When it comes to IoT adoption, pragmatism rules". This is so very true. The solution one brings to table must be pragmatic, otherwise is dead on arrival. zdnet. com   Security Experts Warn Congress That the Internet of Things Could Kill People This article I believe is a little over the top with statements that IoT devices will kill people. However, they make some good points regarding when threats need to be addressed and how a downward spiral regarding a lack of security standards could threaten the growth of the Internet of Things. technologyreview. com Big Data   Big Data 2017: The Future Is Cloudy This article does a decent job focusing on what Big Data will mean in 2017. Of particular note, it discusses what the difference is between a so-called "Data Scientist" and a "Data Engineer". There's a subtle, but important distinction. zdnet. com   Emerging Technologies Like Advanced Analytics, Machine Learning and IoT Help Revolutionize Public Sector Agencies While this article separates the Analytics, Machine Learning and IoT into separate buckets, I would argue that they really are all advancing together. The future will prove that you aren't solving the right problem by having a strategy on just one. Instead, the companies that have a strategy and solution using all three of these technologies will advance the most quickly in the market. insidebigdata. com Industrial   Seven Career Paths Opening With the Industrial IoT Great article on some of the many IIoT openings that are going on the industry from one of the largest employers. Everything from "Maintenance experts" to "Logistics planners" in experience using IoT is shown and covered. rtinsights. com     Development   ZigBee's Dotdot Language Is the Latest Bid for IoT Harmony As CES is just getting going this week, the article states, "The ZigBee Alliance, a group of more than 400 companies that make things with the ZigBee wireless protocol, made a bid to provide that unifying technology right before the annual consumer electronics gathering kicks off. " pcworld. com   CES 2017: Arduino Demonstrates IoT Boards, Shields and Partnerships to Enable Connectivity and Transactions Having worked with and built solutions in Arduino over many years, it's great to see it gaining momentum in all areas, including at CES this year. globenewswire. com Survey   Internet Of Things (IoT) Outlook For 2017 With the new year here and just getting going, there's a lot of chatter on what IoT will mean in the coming year. This is a good article on what the Internet of Things is going to look like in 2017. forbes. com
 
   

Internet of Things 96, Top 10 IoT Technologies for 2017

 

 

 

Welcome to another issue of IoT Weekly News! This week we cover everything from Fortune 100 companies showing strong growth in the IoT to a number of startups just entering the market with some exciting offerings. Speaking of startups, I found an interesting article on the need for an IoT installation expert. I keep thinking in my mind that there will be a business model to be the "Geek Squad of the IoT". It hasn't happened yet, but it most certainly will at some point. I've also got a great top 10 IoT Technologies for 2017 article leading this issue you'll definitely want to read. I hope you enjoy this issue and just a reminder to please tweet it to your followers! Top 10 IoT Technologies for 2017 This not so futuristic scenario highlights the new reality of the Internet of Things - or IoT for short. IoT is the interconnectivity of physical devices (known as connected or smart devices), vehicles, buildings, and a whole host of other items (like synths!), characterized by the automated exchange of information. Homeowner in Search of an IoT Installation Expert Do you remember the movie “The Graduate”? At one point during a party, a middle-aged man comes up to young Dustin Hoffman’s character, Ben Braddock, and says “I just want to say one word to you. Just one word. “Plastics … there’s a great future in plastics. ” Intel's Rise of the Machines: IoT Helps Q4 Revenues Surge to $16. 4bn Chip giant Intel has reported fourth quarter revenues of $16. 4bn, up from $14. 9bn last year. Revenues from IoT are starting to kick in, with 16pc growth in revenues from the new category. The Smart Home Is The First Internet Of Things Category To Reach Maturity At its most simple, the concept of the Internet of Things is to put a sensor and a modem on everything and connect it to the cloud. At its most complex, those things employ a sophisticated system of sensors, modems, processors, operating systems, cloud integration, apps, displays, voice platforms and machine learning. IoT Set to Disrupt These 5 Markets The B2B consulting organization, Bain & Company, has been working to define, quantify, and understand the IoT space and what it means, and will mean, for their clients. Security Security and the Internet of Things [Q&A] Is this type of attack something we’re going to see more of in 2017, and what can companies and individuals do to protect themselves? We spoke to Sam Rehman, chief technology officer at attack prevention specialist Arxan Technologies to find out more about security and the Internet of Things. Business 5 Ways The Internet Of Things Will Influence Commerce In time, the idea of a smartphone as a commerce device could be old news as commerce moves beyond simply portable consumer devices to include durable goods, such as refrigerators, washing machines or automobiles. 3 Reasons Trump Should Worry IoT Investors President Trump had his fair share of verbal scuffles with technology companies during his election campaign. But now that's he's the president, his stance on federal funding for new technologies, tax credits, and his push for more American manufacturing could have ramifications for many companies, including publicly traded ones betting on the Internet of Things (IoT). How Smart, Connected Products Are Transforming Companies This article reiterates a number f points that I've been covering for a few years now, which is that we need to start putting smarts into our products and in-fact should be demanding it as consumers. The companies that start thinking about there products differently and adding a connected component will be the ones to survive. Consumer Where The Internet of Things Runs Aground Open standards and a common communication protocol is needed if we expect devices to truly bring value in the world of the Internet of Things in the future. This article focuses on this need, specifically when it comes to devices that live in the ecosystems being built by Amazon, Samsung, Google and Apple. Samsung Shows Off IoT, Entertainment, and Gaming Devices Good article with quotes and perspectives from leaders at Samsung on their approach to technology in 2017. Coverage on IoT, Home Entertainment, Gaming / VR and safety. Development ASUS Launches Raspberry Pi-Esque 'Tinker Board' With 4K Support It doesn't matter if you want a computer the size of a card, a thumb drive or dice box — there's a manufacturer out there that has you covered. You can now count ASUS in that mix, with the launch of its "Tinker Board", a Cortex-powered mini-machine aimed at the Raspberry Pi crowd.
 
   

Internet of Things ISSUE 108

 

 

 

News Internet of Things World 2017 Recap - 8 Takeaways If you missed Internet of Things World, here are some things that the IFA staff picked up as top trends discussed at the conference. iot-for-all. com Exploring the Potential of Drones and the Internet of Things When people hear the phrase “Internet of Things (IoT),” many of us think of obvious applications, like being able to adjust the thermostat of your home so it’s set to the right temperature when you get home from a day of work, or like warming up the oven for dinner with the click of your iPhone on your way home from grocery shopping. airvuz. com Google's New IoT Core Service Helps Businesses Manage Their IoT Data and Devices Google Cloud launched a new Internet of Things management service today called Google Cloud IoT Core that provides a way for companies to manage IoT devices and process data being generated by those devices. techcrunch. com Security What You Need To Know About Cybersecurity And The Internet Of Things The Internet of Things (IoT) has moved from a marketing buzzword to a household term. And while IoT generates more headlines as a consumer issue, it’s a topic that businesses need to pay attention to as well. Big Data Ingram Micro: AI and IoT Is Ushering in a Fourth Industrial Revolution The biggest technological advancements throughout history are often pinned to what historians call the three industrial revolutions. We saw the birth of the factory with the first, the advent of the production line with the second and manufacturing shift into the digital age through the third. mobilenewscwp. co. uk AI, IoT and the End of Moore's Law Add to US National Security Worries Enemies exploiting weaknesses in Internet of Things devices or using artificial intelligence to build better weapons, plus fears that the end of Moore's law could erode the country's lead in computer processing technology are among the current areas of concern for US intelligence community. zdnet. com What Do Bots and Henry Ford Have in Common? Efficiency. AI is poised to replace 6% of U. S. jobs over the next five years, according to Forrester. But before you become too concerned about the current state of your job stability, let’s take a deeper look. techtarget. com Microsoft's P Language Is Aimed at Where Cloud, AI, and IoT Meet Microsoft is positioning its P language as a solution for asynchrony in a world where this capability is becoming increasingly vital for the cloud, artificial intelligence, and embedded systems. infoworld. com How Artificial Intelligence Will Change UX This year, the official buzzword for every business is “artificial intelligence. ” You’ll be hard-pressed to find an organization that is not assessing AI’s capabilities to automate tedious functions, enable greater accuracy and efficiencies, and deliver measurable benefits to the bottom line. rtinsights. com IoT, AI and Drones in the Future of Enterprise Asset Management Three emerging technologies – IoT, AI and drones – will reshape the future of enterprise asset management (EAM). Infor’s Kevin Price explains what to expect diginomica. com
 
   

Internet of Things Weekly 111

 

 

 

  What Connected Products Can Learn from the Electric Car More than 20 years ago GM produced the first mass market electric car: the EV1. It was deemed as unprofitable by GM and subsequently was terminated in 1999. GM spent what I would assume to be millions of dollars crushing the EV1’s to end their development of electric cars. Fast forward to today. Elon Musk is heralded as the leader of the electric car movement and his company, Tesla which is valued at $60 billion, is at the forefront of the electric car revolution. Samsung Has a More Advanced Digital Assistant Than Bixby. But Where Is It? Samsung made more announcements about its voice assistant Bixby this week, showing off cool features including image recognition: In a demo at the Note 8 launch event Wednesday, a Samsung employee showed how he could ask Bixby to move a picture of pizza into his "food" folder. Building Smarter Homes in Southern California Southern California’s strong job market for knowledge workers has also made it a prime proving ground for new smart home platforms that builders are rolling out as standard equipment in an increasing number of new homes. Intel Loves the Maker Community So Much It Just Axed Its Arduino, Curie Hardware. Ouch Intel's flirtation with the maker community appears to have fizzled out, although the chip giant insists its passion remains. After announcing plans to axe its Edison, Galileo, and Joule compute modules later this year, Chipzilla has said it will stop making its Arduino 101 board and its much-hyped Curie module, too. On Particle, IoT, and Solving Hard Problems Particle is an IoT platform. That’s a very jargon-y way to describe us, and it resonates well in the tech-forward Bay Area. But a better way to describe what we do, in plain English: we help companies who manufacture physical products bring those products online. We add connectivity to their products (Wi-Fi or cellular), we provide security and device management, we let them push out software updates, and generally we help them overcome the many hurdles and technical challenges associated with the exciting new industry that we’ve started calling "the Internet of Things" Sequrity Leak of More Than 1,700 Valid Passwords Could Make the IoT Mess Much Worse Security researchers have unearthed a sprawling list of login credentials that allows anyone on the Internet to take over home routers and more than 1,700 "Internet of things" devices and make them part of a destructive botnet. For Chief Information Security Officers Blockchain Will Improve Internet of Things (IoT) Security Because the Internet of Things (IoT) is creating its own ecosystem, the biggest challenge for the industry is how companies secure and manage the exponential growth of decentralized endpoint devices. Unfortunately, most security experts only know how to defend against attacks from a centralized perspective. Millions of IoT Devices Hit by 'Devil's Ivy' Bug in Open Source Code Library A flaw in a widely-used code library known as gSOAP has exposed millions of IoT devices, such as security cameras, to a remote attack. Business Staples Easy Button Gets IoT Makeover “That was easy” is the iconic tagline of Staples. The international retailer has used that line since 2003. In 2005, the slogan took a material shape and appeared in ads as a red “easy” button. Now, Staples is giving its next-generation of the Easy Button a serious IoT makeover. Supporting and Improving Crop Production with IoT “It will not be doubted that with reference either to individual or national welfare, agriculture is of primary importance,” said George Washington. Much has changed since Washington’s day, but that statement still holds true. The problem is, we’re depending on fewer farmers than ever before to satisfy the needs of an increasing—and increasingly urban—population. Development IoT Messaging: The MQTT Protocol Is Stepping up to the Plate The need for MQTT arose when the pair was helping oil and gas companies find an effective data transport protocol in the mid-1990s. While a slew of other protocols were available, most required a switch statement to process the data which, while doable with a static number of devices, would be increasingly challenging as more devices came onto the scene. Foxconn Strategy Includes the Internet of Things It’s an odd mix of gadgets — from smart doorbells and refrigerators to medical devices and factory machines — but the internet of things is changing our lives. You couldn’t, for instance, have a full discussion about Foxconn Technology Group — the Taiwanese electronics giant that has proposed to build a $10 billion factory in southern Wisconsin — without mentioning machines tethered to the internet. Why the Industrial IoT Needs an Open-Source Edge Platform The Industrial IoT could be left with dozens of platforms and a huge device and systems integration headache. IOTech’s Keith Steele and Andrew Foster write that an open-source platform with industry partnerships may overcome that challenge.        
 
   

Internet of Things, Active Voice

 

 

 

Node-RED: The fundamental, easy to… Because the Internet of Things is really all about the data, to design and develop IoT apps, you need a tool that helps deal with the flow of that data.   Node-RED is an open-source, browser-based tool for wiring together all the things within IoT. all about the data Node-RED Node-RED is a visual, easy-to-use, flow-based programming environment that helps IoT developers integrate with APIs, service . . . READ MORE Raspberry Pi Internet Of Things Garden Monitoring System - Geeky Gadgets Geeky Gadgets — Over on the Element 14 blog, Les Pounder has published details on how to create your very own Raspberry Pi powered Internet of Things garden monitoring system. Using the Raspberry Pi mini PC notifications can be… Open in a new tab Active Voice - The Internet of Things Timeline - Active Voice — The next wave of IIoT-related business improvements 13 minutes ago Guest blog post by Greg Conary. This blog was originally published here. It;s become quite clear that the Industrial Internet of Things (IIoT) is… Open in a new tab 5 essentials for building the perfect Internet of Things beast ZDNet — Identifying and building the best-suited Internet of Things (IoT) platform is probably the most important endeavors an technology leader can undertake this year, but one can be forgiven for being perplexed by all… Open in a new tab Who's Responsible For IoT Security? - Slashdot it. slashdot. org — The Internet of Hackable Things security culture is nearly non-existent in our society submitted this story Open in a new tab The Intel® Edison Module | IoT software. intel. com — Cloud Analytics from Intel have been discontinued. Use these alternative solutions and connect your Intel® Edison module to Amazon Web Services (AWS)*, Microsoft Azure* IoT Hub, or IBM Bluemix* IoT wi . . . Open in a new tab
 
   

Internet of Things, Robocop

 

 

 

Robocops Are Here (but Not as You Think)  Robots are being increasingly introduced in a range of policing scenarios — but the situation might not quite be what you're imagining. LINK IoT: MQTT and REST [Video] This look at MQTT and REST explores how they, combined with cloud services, form a solid data ingestion backbone for any IoT stack. LINK Making Sense of Productivity in the Industrial Internet Age The word ''productivity'' is a gift and a curse. Essential as a benchmark of success, it can also be vague and abstract. But IIoT and the data it generates can fix that. LINK Expert Advice for Getting Started With IoT If you hope to create an IoT solution for your company, here's some wide-ranging advice touching on everything from security to legacy applications. LINK The Raspberry Pi and Other SBCs Are the IBM PCs of Our Time Plenty of people still consider the Raspberry Pi to be a toy for hobbyists. It turns out that it's much more than that, even finding use at the industrial level. LINK MQTT: The Nerve System of IoT Let's take a dive into MQTT, how to keep it secure, and examples of the protocol in action to see how it's skyrocketed to popularity in the IoT space. LINK Building an IoT System Using Arduino and IoT Cloud Platform Learn how to build an IoT system that monitors soil moisture and detects when it gets too dry using Arduino and some free platforms. LINK IFTTT Is Now a Free-for-All for Innovation Home automators rejoice! IFTTT has created a new Maker tier with more than 430 service APIs for devs to sink their teeth into. LINK
 
   

Internet stvar broj 73

 

 

 

News   Google Unveils Its Amazon Echo Competitor, a Smart Speaker Called Google Home In case you missed it, this was all the rage this past week at the annual Google I/O conference. I was one of the first in line to sign up for the updates on when they launch. As the voice recognition is getting so good these days that I see this move of voice enabled applications as the next wave of computing to enter our homes. techcrunch. com   Here's How the Internet of Things Will Explode by 2020 The article doesn't have anything special to say, but I enjoyed the infographic. I've seen and used it before in presentations that I have done as it's got a good overview on a the verticals where the IoT is going to be a player. businessinsider. com   Arduino Targets IoT Developers at Maker Faire Bay Area 2016 Arduino. org released their new board called the Primo which features native Bluetooth Smart wireless connectivity, NFC and includes Wi-Fi and infrared technologies. With this board they are finally building a solution that contains wireless technologies out of the box. globenewswire. com   What Are The Five Main Markets of IoT? This is a cool article. It's high level, but worth the read as it covers in short order the 5 main markets where the IoT is making an impact today and in the future. readwrite. com   Google Open Sources Thread in Bid to Win IoT Standards War Just as Netscape open sourced the code for the Mozilla project back in 1998 to try and win the browser wars, Google is open sourcing Thread to try and become the standard for the IoT. What's different with Google is well, they are Google, and have a lot more pull than Netscape did. Ultimately the software and platform have to not only work, but be secure and scalable. theregister. co. uk     Sponsor   Exosite Exosite's cloud-based platform provides companies with the technology needed to build and deploy next-generation IoT solutions that leverage the expanding world of connected devices. exosite. com   Sponsor IoT Weekly News to reach a broad IoT audience!     Security   How Silicon Valley Is Botching IoT The title is misleading, but the article is a really on IoT and security. They cite a number of articles and 3rd party websites with reports on how we as an industry should be looking at doing better and improving how we develop products that are more robust as it pertains to security best-practices. venturebeat. com     Video   Internet of Things: The next Frontier in Tech Innovation This video contains a conversation on how technological innovation and the Internet of Things are transforming the way we live. How can we help policymakers and industry collaborate to support the development and implementation of these cutting-edge technologies? ustream. tv   Arduino Project Turns $10 Ikea Table Into Cool Music Visualizer As described in the article, "A $10 Ikea table was transformed into a one-of-a-kind music visualizer, complete with LED lights, electronic components and a microphone. " techtimes. com     Design   People Talk About the Internet of Things (IoT) but Few Know What It Even Means in Practice I like this article as it points to some of the value propositions we should be talking about as we build more connected devices. These are much of the same things that I try to drive when talking with clients about why they should be building connected devices. linkedin. com     Development   Useful MQTT Tools for the IBM Watson IoT Platform This is cool. If you are working with any system that needs to scale using MQTT, you'll likely want to checkout some of the more interesting tools to help you when using MQTT and IBM Watson. dzone. com   LoPy Triple-PHY Board Boosts Funds Interesting article on a chip that, as the article states is, "causing quite a stir in the industry by combining three important connectivity options for the Internet of Things – LoRa for low power wide area (LPWA) networks; WiFi for LAN and Bluetooth LE for short range links. " rethinkresearch. biz
 
   

Internet stvari 61

 

 

 

Microsoft Acquires Solair: Plans to Own Enterprise IoT With the acquisition of Solair, Microsoft jumps into the lucrative and fast-growing Internet of Things market with both feet.   Opening Keynote at @ThingsExpo | #IoT #Bitcoin #Ethereum #Blockchain MeasurementMedia in Industry & Science — In his keynote at 18th Cloud Expo, Andrew Keys, Co-Founder of ConsenSys Enterprise, will provide an overview of the evolution of the Internet and the . . .  Open in a new tab Our Physical & Virtual Worlds Converge Turning Any Surface Into a Remote Control |… LinkedIn Pulse — Back in the 80s, our naïve young eyes looked to movies such as Back to the Future for a glimpse into what life in the 21st… Open in a new tab Vodafone, AT&T, others look to new LTE-based technology to drive Internet of Things… FierceWirelessTech — … Open in a new tab Knocki turns any surface into a remote   Monetizing IoT with @EsmeSwartz | @ThingsExpo @Ericsson #IoT #M2M iot. sys-con. com — "What we see what happens when you have a completely networked society and the potential to now drive the value creation and the collaboration and the ecosystems that are possible when you… Open in a new tab Amazon Developments in IoT: A Force to Be Reckoned With sandhill. com — Amazon Developments in IoT: A Force to Be Reckoned With If you’re developing products, services or platforms for the IoT, don’t ignore Amazon. Like a sleeping giant awakening, over the last… Open in a new tab Local Motors, NXP unveil 3D-printed car with self-driving, IoT technology Everything You Need to Succeed in IoT You Learned in Kindergarten booz-allen. co. in — Our real world experience is feeling more and more like science fiction. We’re having serious conversations about “things” talking to other “things. ” . . .  Open in a new tab
 
   

Internet stvari broj 10 od 02.09.2015

 

 

 

  Taking the plunge into IoT u-blox introduces TOBY-L201, a 150 Mbps 4G LTE and WCDMA module with multi-carrier support Location-based service revenues will grow to €34. 8bn in 2020, says Berg Insight report GlobeNewswire: Ericsson innovations expedite adoption of "Internet of Things" Addressing the mobile enterprise: What CSPs need to do LTE makes a full-court press on IoT HAIKU is a connected dashboard device for your bike Samsung Gear S2 Watch Skips Android For Tizen Meet nuyu, the wearable that you don’t have to wear on your wrist Here's why venture-capital firms and major global companies are investing in drone startups Ericsson's next-gen LTE targets faster mobile networks and IoT Samsung Gear S2 Shuns Android Wear As Apple (Kind Of) Embraces It PetBot will automatically send you selfies of your pet This augmented reality GPS could solve one of the biggest problems with driving Webroot launches IoT toolkit to protect connected home devices Bistable relays and solenoids for energy management combine high reliability with low consumption Developers still struggle with mobile app development, lack flexible multi-platform approach, Progress survey shows IT workers suffer the summertime blues Samsung unveils its new circular Gear S2 smartwatches Motorola is going to announce the new Moto 360 smartwatch a day before Apple's big event
 
   

Internet stvari broj 11 od 03.09.2015

 

 

 

  Quartz Daily Brief—Americas edition—Twitter’s next CEO, IMF’s growth warning, boredom-detecting smartphones Taoglas launches e-commerce approach to buying custom RF cable assemblies for M2M and IoT IBM & ARM join forces on Internet of Things analytics Risk Technology expands into Philippines with TouchMedia partnership Salesforce Health Cloud goes beyond medical records to improve patient service Hauwei watch debuts in Europe Intel debuts low-power, immersive processors Gemalto module makes LTE more efficient This 3D-printed wearable is part wristwatch, part breathalyzer FP Staff: Why Internet of Things will change cybersecurity forever: Gartner IBM, ARM link arms on Internet of Things analytics China is buying about one-fifth of the world’s Apple Watches Imec delivers clothing display IBM And Chip Designer ARM Want To Monitor Every Device They Can For future wearables, you are the network Tell time (and more) on this open source, Bluetooth-enabled watch Yash Mehta: Subscribe to Iotworm. com aka Internet of Things Worm How to prevent execution surprises for Cortex-M7 MCU The new Moto 360: A smartwatch that fits both men and women UC San Diego engineers develop a smart mouth guard
 
   

Internet stvari broj 12 od 07.09.2015

 

 

 

    The “Security of Things” and its new revenue opportunity Ericsson’s innovations aim to speed the adoption of the Internet of Things Business at the epicentre of a disruptive future The role of apps in the always-on business China Unicom, THTI, and Telefónica Open Future_ choose eight best IoT projects from joint global call for entries Renesas launches safety package to accelerate industrial safety implementations Huawei smartwatch on sale in Western Europe James Anderton: Beware the Hype around the Internet of Things Beyond Connectivity: IBM IoT Platform Will Offer Also Data Analytics Services The Hierarchy of IoT “Thing” Needs The 10 best smartwatches from IFA 2015 Huawei Watch Vs Moto 360 2 Vs Samsung Gear S2 The weird world of offbeat wearables Huawei Watch Hands On – Best Looking Android Wear Watch The 5 best wearables from IFA 2015 Deciphering The Human Brain, From Sumerians To Exascale Computing ICYMI: Coral protector bot, non-ugly wearable glasses & more Raman Mehta: Why Industrial IoT platform is best hope for IT and OT convergence Yash Mehta: Why Industrial IoT platform is best hope for IT and OT convergence The New Moto 360 Has Been Revealed Samsung Gear S2 Launch Event & Hands-On 17 smart crowdfunding campaigns you may want to back this week BrainScope raises $2. 5M for concussion assessment wearable and app Samsung Shows Off At IFA 2015 With Gear S2, SmartThings Hub, And More Build your own Arduino-compatible, remote-controlled lights Startup Aims to Heighten Athlete Performance With Hydration-Tracking Device IBM Expands IoT Foundation, Teams With ARM 5 ways API management impacts daily life After a 5 year hiatus, Google is trying to bring its services back to China (GOOG, GOOGL) The complete list of Android phones that are compatible with the Samsung Gear S2 Hottest Trends Of The IFA: Ultra HD Displays, Redesigning The PC, Smartwatches And IoT in The Home I can never remember to wear my Apple Watch because it fails this very basic test (AAPL) GreenPocket launches smart home software with integrated light management TeradataVoice: Trash Talking Smart Cities And The IoT This wearable fluid status sensor could lead to new vital sign CenturyLinkVoice: Bringing Data To The Edge -- The Hidden Tech Behind Mobile And The Internet Of Things Smart Cities India 2016 Exhibition and Conference
 
   

Internet stvari broj 13 od 08.09.2015

 

 

 

  ARM, Thundersoft combine on IoT in China Telit’s IoT portal update combines connectivity management with application enablement Commoditized Wearables Greenvity launches Hybrid Mesh™ technology for IoT applications in industrial buildings Samsung says Gear S2 may someday work with the iPhone ARM, Thundersoft Plan IoT Accelerators In China IoT, Mobility, And SDN Are Changing Your Network, Are You Ready? All the news you need to know from IFA 2015 Huawei Watch vs Apple Watch – Full Comparison Huawei Watch News – Specs, Price And Availability Fashion TechOver – LG Urbane Luxe Smart Watch Facebook Targets IoT Developers With New SDKs Hands on: The Axon Watch hints at an exciting Android Wear Future for ZTE ARM, Thundersoft combine on IoT in China Shaanxi Automobile and Traffilog partner to integrate innovative telematic’s solution in China’s car market Sierra Wireless provides new acceleration platform to simplify IoT deployment u-blox posts strong first half for 2015 CSR aims to brings simple, cost-effective low power Bluetooth Smart connectivity to HVAC, security and other smart home solutions New business models need new networks
 
   

Internet stvari broj 14 od 09.09.2015

 

 

 

IoT helps retailers find new ways to re-build in-store loyalty RealVNC assists with making Parkopedia app MirrorLink compliant Parsec Technologies launches new penta-band LTE antenna for IoT applications Nokia Networks safeguards network operations McKinsey Global Institute: The Internet of Things: Five critical questions: How do industry experts view the development of the Internet of Things, and what would they change? Quantenna sampling 10G Wave 3 WiFi for 10Gbps LinkedIn CEO Jeff Weiner, productivity apps and wearables Your baby monitor is an Internet-connected spycam vulnerable to voyeurs and crooks The downfall of Kinect: Why Microsoft gave up on its most promising product ever On-Ramp Wireless rebrands as Ingenu and launches US-wide M2M wireless public network Bruno is the world’s smartest trash can Facebook Adds New SDKs to Its Parse for IoT Toolkit Enhance Raspberry Pi security with ZymKey Jawbone revamps Up bands with better heart rate tracking and new colors Apple Watch vs Android Wear: Which has the biggest effect? Blackmail rising from Ashley Madison breach Google’s newest patent is a game changer for anyone who wears glasses Sensly is a smart gas monitoring device Jawbone rolls out new features, colors and a redesigned clasp for UP activity trackers AT&T to sell Wi-Fi hotspots from ZTE for vehicles
 
   

Internet stvari broj 15 od 10.09.2015

 

 

 

OLED set to change lives, says LG Brad Egeland: What will the Internet of Things mean for project management? Michael Hummel: The Future of the Internet of Things in Renewable Energy EU told to adopt informed & explicit consent on IoT laws AT&T Foundry pushes IoT concepts (like a wireless wheelchair) Apple Watch hits 10,000 apps: How do Android Wear, Pebble, and Samsung compare? Defend your personal space with this wearable device Makers of IoT Devices Lack Maturity in Security Matters iPhone 6s, iPad Pro Star At Apple Event This wearable device gives you an extra sense for better orientation Here’s what should excite you about the new iPhone 6S Apple’s 3D Touch Will Change How You Use The iPhone $63 off LG Watch Urbane (iOS Compatible) SCOUTEE is the world’s first smart speed radar New Hermes, Product Red, and Apple bands coming soon for the Apple Watch Apple reveals new Watch bands including a leather Hermes model Dear Internet of Things: human beings are not things Apple's first major Watch update arrives September 16 Apple TV will have an exclusive new all-fashion network called Made 2 Measure A revamped Apple TV could have huge smart home implications (AAPL)
 
   

Internet stvari broj 16 od 11.09.2015

 

 

 

What drives the trend to increasingly smarter buildings? Customer experience drives digitisation What Happened To The Humanity At Work? Cory Doctorow: Dear Internet of Things: human beings are not things Smart Wristband Moff Raises Seed Funding To Tackle The U. S. Market It really is the Internet of Everything: 5 hard-to-believe IoT applications Iridium's Satellites Find Niche With Reliable M2M in Remote Locations AT&T makes a big push into IoT Agero and The Floow partner to enhance Driver360 mobile UBI platform Philips Health Watch – A Consumer Medical Device Jeep Hacker Says IoT Security a Complex Issue The Need Of Digital Health, A Game-Changing Transformation You can now tell your Pebble Time to pipe down with quiet mode or put it in standby Runtastic Moment Watch – A Nice Fashion Tech Combo C-way is a plug and play wearable for kids IDG Contributor Network: IoT: Up the stack and into the business realm Sony WENA – A Smart Strap With A Watch Disney researchers found a way for devices to communicate using LEDs The 'smart' way Barcelona is cutting costs and improving quality of life IoTUK launches to support and advance the UK’s Internet of Things capability
 
   
Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272