Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Opada prodaja svih konzola

Šta, zar ljudi više nisu zainteresovani za igrice? Dok sam pretraživao web stranice tražeći neku interesantnu temu za okorelog igrača pronašao sam ovaj članak koji raspravlja o prodaji konzola u Japanu. Članak bi obično glasio ovako: sve počinje sa Wii-jem i završava se sa PS3. Ali ne, 360 je daleko iza PS3, dok su ovoga puta i Wii i DS iskusili neke poteškoće u prodaji. Nintendo? Negativni brojevi? Ne može biti istina!

Od kada znam da pritisnem dugmad i tako pomeram crtane junake po šarenim stazama lave i kiseline, ja sam znao da je vodeći u video igrama Nintendo. Nekakvom magijom oni su znali kako da budu voljeni, ne samo od strane dece širom sveta već i njihovih roditelja, pošto oni veruju da je Nintendo hardver najefektivniji i najneviniji sistem za zabavu. Zbog toga je prodaja bila više nego odlična.

Ali ove nedelje je potpuno drugačije. Umesto da čujete iste stare dosadne vesti da je DS na vrhu liste po prodaji svuda na svetu i da Nintendo ne može da proizvede dovoljno Wii-ja i da ih isporuči naručiocima, Gamasutra izveštava da prodaja opada i to ne samo za Wii, već za sve konzole koje vredi kupiti.

  • Nintendo DS – prodaja je opala za preko 52.500 jedinica na 111,239;
  • Wii – prodaja je opala za 351 jedinicu da bi dostigla 52,193 jedinica koje su prodate nedeljno;
  • PSP – prodaja takođe opala za 7.000 jedinica na 27,505 koje su prodate prošle nedelje;
  • PS3 – prodaja je opala samo za 180 jedinica na 8,659 nedeljno;
  • Xbox 360, - verovali ili ne, prošle nedelje prodato je samo 2,026 komada

Šta zaključujete iz ovoga? Rezultate za PS3 razumem. Za 360-ku, iako je teško progutati, razumem. Ali ako se Wii i DS ne prodaju dobro to znači da su se predviđanja da Wii igrači odrastaju ispunila. Da, zvaničnik Microsofta je jednom rekao da će Wii igrači jednom odrasti pa će moći da igraju 360. Da li je Wii imao svoj momenat? Da li je vreme da PS3 prestigne Wii?

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272