Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

KOD, skriveni jezik kompjuterskog hardvera i softvera, prevod drugog izdanja

KOD, skriveni jezik kompjuterskog hardvera i softvera, prevod drugog izdanja

Popust cena: 2460 rsd

Recepti za čist kod

Recepti za čist kod

Popust cena: 2100 rsd

OpenGL novosti

OpenGL ARB otkriva detalje o dolazećem OpenGL 3

OpenGL ARB otkrio je ime i više detalja o novoj verziji OpenGL-a poznatog ranije kao Longs Peak – sada zvanično OpenGL 3 – 8. avgusta 2007. godine na Siggraph Birds of a Feather (BOF) u San Dijegu, Kalifornija. OpenGL 3 će biti veliko pomak u efikasnosti u već odličnom API-ju. On obezbeđuje solidnu, doslednu i dobro osmišljenu osnovu za budući razvoj OpenGL standarda. OpenGL 3 je pravi industrijski trud sa širokom podrškom od svih trgovaca u ARB-u. OpenGL 3 specifikacija je na finalizovana do sastanka OpenGL ARB, koji je održan krajem avgusta. To znači da će specifikacija biti javno dostupna u septembru, nakon što prođe period od 30 dana za Khronos odobrenje. Takođe su predstavljene promene na OpenGL Shading Language koje će pratiti OpenGL 3. Za više detalja vidite OpenGL BOF prezentaciju. Pozivamo vas na diskusiju na našim forumima.

Više na: http://www.opengl.org/

OpenGL extension viewer

OpenGL Extension Viewer prikazuje informacije o aktuelnom OpenGL 3D akceleratoru. Vi možete da dobijete veoma dugu listu detalja o svim ekstenzijama dostupnim za vaš sistem, koje OpenGL funkcije implementiraju i još više od toga. Glavni set funkcija takođe proverava koliko je dobro OpenGL verzija 1.2 do 2.1 implementirana u vaš sistem. OpenGL Extensions Viewer radi na Windowsu, Windowsu x64 i MacOS X-u.

Novo izdanje Catalyst Linux drajvera uključuje poboljšanja performansi OpenGL-a

ATI-AMD je ažurirao izdanje Catalyst Linux drajvera. Ovo izdanje donosi neka poboljšanja performansi OpenGL-a u igrama za ATI Radeon™ grafičke akceleratore (Beta podrška). Takođe su uključena značajna poboljšanja u performansama OpenGL-a za različite ATI Radeon™ grafičke akceleratore u OpenGL zasnovanim potrošačkim igrama kao što su Doom 3 i Quake 4.

Izdata je ShiVa 1.5.1 3D platforma za razvoj igara

StoneTrip je izdao verziju 1.5.1 ShiVa-e, njihove OpenGL zasnovane 3D platforme za razvoj igara. Ovo izdanje uglavnom uključuje ispravke grešaka, ali donosi i neke nove funkcije i primere. Preuzmite PLE verziju besplatno na www.stonetrip.com. Ston3D Server PLE je takođe dostupan za preuzimanje.

ALT Software je predstavio Fujitsu Carmine OpenGL paket drajvera

ALT Software je objavio dostupnost OpenGL Driver Kits-a za MB86297 Carmine, Fujitsu Microelectronics America-inu (FMA) najnoviju i najnapredniju grafičku procesnu jedinicu (GPU). Kompaktna grafička biblioteka za Carmine GPU omogućuje napredne grafičke performanse prikaza kroz upotrebu proširene OpenGL 1.2 funkcionalnosti. ALT Software je vodeći provajder naprednih 2D/3D grafičkih programa u ugrađenim sistemima.

PowerVR objavljuje SGX čip sa OpenGL ES 2.0 u silikonu

Tokom Siggraph 2007, PowerVR je održao prezentaciju u kojoj je Kristof Beets, poznati tehnološki vizionar u ovoj kompaniji skicirao njihove aktuelne i buduće planove i proizvode. Jedan od pomenutih proizvoda je SGX, 3D IP čip sledeće generacije koji označava dolazak OpenGL ES 2.0 u silikonu, optimizovanog za OpenVG 1.1 koji podržava Direct3D Mobile. Funkcije čipa uključuju petu generaciju Tile Based Deferred Rendering-a, Universal Scalable Shader Engine, Vertex, Pixel i Geometry Shader-e. Takođe tu je programabilni Anti-Aliasing, interne 32-bitne IEEE FP jedinice, Parallax bump mapiranje i Shadow mape.

Osmosys inspiriše 3D grafičku revoluciju sa pogledom u budućnost na OpenGL i OpenVG

Osmosys S.A. je pre neki dan lansirao Enhanced Graphics enGine (EGG(TM)) na IBC2007. EGG, kao revolucionarnu grafičku mašinu i biblioteku koja omogućuje kreatorima video sadržaja i dizajnerima slobodu da obezbede interaktivnu TV grafiku, sa fluidnim kretanjem, 3D efektima, i kompletnim animacijama na platformi koja je prethodno bila ograničena na 2D svet.

EGG je dizajniran da osigura da će moći da se portuje u buduće API-je kao što je OpenGL (standardni ili ugrađeni podset), OpenVG i DirectX. To znači da će prenošenje programa napisanih pomoću EGG-a na budući hardver i softver biti lako i bez problema. Osmosys je vodeći provajder Java zasnovanih aplikacija, sistema i servisa za tržište interaktivne televizije. 

Časovi SGI OpenGL programiranja

OpenGL Programming kurs zamenjuje standardne OpenGL Programming 1 i OpenGL Programming 2 serije predavanja tako što spaja najkorisnije teme iz oba u jedan kurs. OpenGL Programming kurs pomaže programerima da ovladaju grafičkim programiranjem nezavisnim pd platforme koristeći OpenGL. Studenti će naučiti da prikažu i modeluju u 3D-u i da kreiraju animirane, žičane modele i geometriju punih tela, pod interaktivnom kontrolom ulaznih uređaja. Studenti će da dodaju svetlo, teksturu i druge efekte kako bi povećali realizam. Dodatne informacije možete da nađete na Khronos Events stranicama.

DEBugger LINUX - Public Beta je dostupna!

gDEBugger je OpenGL Debugger i Profiler. On obezbeđuje informacije o ponašanju aplikacija koje su potrebne programeru kako bi pronašao greške i optimizovao performanse aplikacije.

gDEBugger Linux donosi sve gDEBugger-ove sposobnosti debagovanja i profilisanja Linux OpenGL programerima. gDEBugger Linux je sada dostupan kao finalna beta verzija. Ova verzija uključuje sve gDEBugger-ove funkcije i podržava Linux i386 i x86_64 arhitekturu. Zvanična verzija gDEBugger Linux-a će biti izdata čim budu ispravljene i otklonjene greške koje testeri budu otkrili.

Adresa: http://www.gremedy.com/gDEBuggerLinux.php

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272