Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Oracle 11g baze podataka

Oracle 11g baze podataka

Popust cena: 1930 rsd

Oracle na Linuxu

Oracle je u potpunosti posvećen podržavanju u omogućavanju korišćenja Linuxa u enterprise centrima za obradu podataka. Oracle rešenja za Linux omogućavaju korisnicima da ostvare visoke performanse, veliku pouzdanost i bezbednost podataka na vlasničkim platformama, a uz smanjenje cene. Oracle pruža podršku za Linux OS, tehnički doprinosi Linux kernelu i stvara strateško partnerstvo omogućavajući korisnicima da angažuju aplikacije kritične za njihov posao na jevtinim Linux serverima.

Niža cena

Oracle Real Application Clusters na Linuxu omogućava konsolidovanje poslovnih aplikacija u klaster standardizovanih jevtinih Intel servera, formirajući osnovu za rešetkastu infrastrukturu računarskih operacija. Rešetkaste računarske operacije nude servise najviših kvaliteta po niskim cenama u infrastrukturi koja može vrlo lako da se prilagođava potrebama poslovanja. Sa ovom rešetkastom infrastrukturom izgrađenom na Linuxu troškovi se značajno smanjuju; samoupravljački softver i automatsko administriranje smanjuju troškove upravljanja, a kolrisnici mogu inkrementalno da skaliraju svoje IT sisteme na način koji nije rizičan, niti skup.

Podrška za čitav softverski stek

Čitav proizvodni Oracle katalog, uključujući bazu podataka, aplikacioni server, komplet za saradnju, razvojne alate i aplikacije, je potpuno podržan na Linux platformi. Oracle je jedini provajder rešenja koji korisnicima nudi tehničku podršku za Linux operativni sistem kao dodatak kompletnom Oracle softverskom steku. Oracleova isporuka potpunog i integrisanog rešenja podrške vodi ka bržem rešavanju problema i smanjuje cenu podrške, što je kritično za uspeh korisnika. Brže angažovanje Linuxa pomoću Oracle Validated Configurations Oracle Validated Configurations nude jednostavnije, brže i jevtinije angažovanje Linux rešenja u enterprise okruženju. Ovaj program nudi unapred testirane i proverene arhitekture - uključujući softverske, hardverske, memorijske i mrežne komponente - zajedno sa dokumentovanim najboljim načinima primene. Da bi isporučio ove konfiguracije, Oracle je formirao partnerstvo sa vodežim proizvođačima hardvera, platformi, drajvera i operativnih sistema. Rezultat: poboljšanje performansi, skalabilnosti i pouzdanosti sa jevtinijim implementacijama za krajnje korisnike.

Dugotrajna posvećenost Linuxu

Oracleova dugotrajna posvećenost Linuxu je započeta objavljivanjem prve komercijalne baze podataka na Linuxu 1998. godine, a ta posvećenost je nastavljena i danas. Sa više od 9000 dizajnera koji koriste Linux infrastrukturu za proizvodni razvoj, Oracle je postao jedna od najvećih svetskih organizacija za komercijalni razvoj Linuxa. Oracleovi vodeći industrijski referentni (benchmark) testovi demonstriraju rekordne svetske performanse svoje baze podataka, aplikacionog servera i aplikacija na jevtinoj Linux platformi. Ovi referentni testovi su vršeni na malim 2-procesorskim serverima, velikim 32-procesorskim serverima i višestrukim klasterskim serverima demonstrirajući sposobnost Linuxa da podrži različita radna opterećenja u sistemima za podršku. Oracleova dugotrajna posvećenost zaštiti korisničkih podataka se nastavlja kroz pomoć u zaštiti Linux platforme. Na primer, Oracle Database na Linuxu ispunjava Common Criteria Standard na nivou EAL4 - što je najviši industriski standard bezbednosti za komercijalni softver.

Linux u centru za obradu podataka

Oracle isto tako demonstrira svoju posvećenost Linuxu tako što sopstvene IT sisteme izvršava na Linuxu i prvi je ostvario korist od smanjenja IT troškova koristeći Linux u rešetkastoj infrastrukturi. Na primer, Oracle OnDemand se izvršava u Linux infrastrukturi. Oracleovi klijenti, kao što su Electronic Arts, Dell i Ohio Savings Banks, kao i hiljade drugih klijenata iz različitih industrijskih vertikala koriste Linux platformu za svoje transakcije, podršku i aplikacije. Oracleova rastuća lista partnera Independent Software Vendors je sertifokavala aplikaciona rešenja za Linux platformu, nudeći korisnicima širok izbor aplikacija na Linuxu koje će odgovarati njihovim poslovnim potrebama. Oracle je učvrstio svoju lidersku poziciju na tržičtu Linux baza podataka zauzimajući gotovo 80% tržišta (Gartner).

Poverljivi izvori za Linux ekspertizu

Oracle je uložio puno truda da osigura uniformnu kodnu bazu Linux operativnog sistema kako korisnici ne bi dodatno plaćali za podršku više verzija ili specijalizovane verzije Linuxa. Oracle takođe obezbeđuje konzistentnu, pouzdanu ekspertizu za izgradnju i angažovanje Linux rešenja. Oracle doprinosi Linux Open Source zajednici direktno i kroz saradnju sa strateškim partnerima, uključujući distributere Linuxa.

Prava prilika

Oracle na Linuxu nudi izuzetne prilike za modernizovanje i automatizovanje centara za obradu podataka, dok istovremeno snižava troškove IT infrastrukture. Danas mnogi korisnici koriste Oracle na Linuxu za svoje kritične poslovne zadatke i ubiraju korist nižih troškova, jednostavnijeg upravljanja, veće dostupnosti i fleksibilnosti, uz poboljšanje performansi i skalabilnosti. Oracleova posvećenost Linuxu služi kao primer jedinstvene podrške za Linux OS, tehnološkog liderstva i doslednog korišćenja Linuxa za vođenje posla.

Više informacija

Za više informacija posetite web sajt: http://www.oracle.com/technologies/linux/index.html

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272