Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Oracle 11g baze podataka

Oracle 11g baze podataka

Popust cena: 1930 rsd

Oracle predstavio novi aplikacioni server

Kompanija Oracle je najavila Oracle Application Server 10g Release 3.

Ovo je najveća izmena kopanijine SOA platforme i arhitekture priključivanja tokom rada (“hot-pluggable”).

U kompaniji je rečeno da su imali u vidu ne samo Java Web servise i SOA standarde, već su sertifikovali i širok opseg nezavisnih proizvoda – kao što je 128’’ za upotrebu sa posredničkim (middleware) softverima. Na primer, nova ponuda je sertifikovana za Microsoft Active Directory i ne-Oracle bazama podataka, kao što su drugi posrednički proizvodi sertifikovani za druge J2EE Web servere, poput BEA WebLogic, Jboss i IBM WebSphere. Takođe, program je sertifikovan za tehnologije sa otvorenum kodom, kao što su Spring, Apache Axis i Hibernate.

Oracle Application Server 10g Release 3 obuhvata poboljšanja Oracle LDeveloper i Oracle Application Developer Framework (ADF) uključujući podršku za Java 5.0 i J2EE.

Modifikovana arhitektura učitavanja klasa že omogućiti integratorima jednostavnije priključivanje proizvoda sa otvorenim kodom i kompatibilnost sa njima.

Oracle je dodao mehanizam poslovnih pravila da bi pojačao podršku životnog ciklusa SOA. Ovaj mehanizam omogućava klijentima da izdvoje pravila iz koda aplikacije, tako da mogu da izmene pravila bez izmene čitavog koda. Na taj način su pravila odvojena od poslovnih servisa. Oracle je takođe dodao podršku za WS Reliable Messagins, WS Security i poslednje verzije SAML (2.0) i UDDI (3.0).

Kompanija je izmenila Enterprise Services BUS (ESB) tako da podržava JSR 2.08. Oracle će postaviti ovaj posrednički softver i njegov skup alata kao pomoć programerima koji žele da prave “rešetke” (grid) i SOA sa grupnom podrškom za relevantne protokole.

Na ovaj način je Oracle želeo da stavi naglask na rast svoje linije posredničkih softvera, a ne samo na svoje baze podataka.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272