Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Otisci prstiju kao ključ za pristup poverljivim podacima

S obzirom na, u poslednje vreme sve učestalije pojave krađe identiteta i poverljivih podataka, ne treba da čudi što na tržištu sve više raste potražnja za uređajima za skladištenje i transfer podataka, koji su opremljeni takvim sigurnosnim mehanizmima koji obezbeđuju punu zaštitu privatnosti korisnika i tajnosti podataka koji se na njima čuvaju. Jedan od takvih uređaja je i flash drajv pod nazivom Bio Slider, proizvod kompanije Kanguru, koji vam, po relativno pristupačnoj ceni, pruža napredne biometrijske sisteme za identifikaciju.

Naime, ovaj prenosivi uređaj za bezbedno skladištenje podataka opremljen je čitačem otisaka prstiju, koji ujedno predstavlja ključ za pristup podacima koji se na njemu čuvaju. Ukoliko provera otiska prsta ne bude uspešna, podaci na drajvu će biti zaključani, a može im se pristupiti tek nakon što uređaj detektuje neki od registrovanih otisaka. Još jedna interesantna stvar u vezi Bio Slider-a, jeste činjenica da su svi sačuvani otisci prstiju, zajedno sa samim programom za njihovu proveru, uskladišteni direktno na drajvu, pri čemu imate mogućnost da sačuvate do najviše 10 različitih otisaka. Štaviše, ukoliko se iz nekog razloga plašite da ne izgubite mogućnost pristupa sačuvanim podacima, uređaj vam dopušta da definišete i takozvanu lozinku za oporavak (recovery password).

Na sledećoj listi prikazano je nekoliko najvažnijih funkcija i tehničkih karakteristika koje ovaj biometrijski flash drajv ima da vam ponudi:

  • dimenzije: 75mm x 26mm x 11mm
  • masa: 16 grama;
  • skladišni kapacitet: 512 MB do 2 GB flash memorije;
  • biometrijski sistem: AuthenTec AES2510 senzor otisaka prstiju, sa osetljivošću od 500 tačaka po inču;
  • otisci prstiju se čuvaju na samom drajvu
  • brzina skeniranja otiska prsta: do 15 cm/s;
  • brzina upisivanja podataka: 7 MB/s;
  • otpornost na mehaničke udare: do 1000G;
  • opciona mogućnost definisanja lozinke za pristup podacima

Kao što sam već rekao, kupovina ovog uređaja vas neće oterati u bankrot, jer se cena najjeftinijih modela kreće u opsegu od 100 američkih dolara pa naviše. Jedna ovakva investicija je, po mom mišljenju, krajnje isplativa, pogotovu ukoliko vam je tajnost podataka od prioritetnog značaja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272