Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Pametni telefoni Palm Treo 750, od sada i na evropskom tržištu

Kompanija Palm, Inc. je nedavno objavila da će Palm Treo 750 “pametni” telefoni (smartphones), koji su od septembra 2006. na području Velike Britanije i većeg dela Zapadne Evrope bili distribuirani preko 3G/UMTS mobilne mreže kompanije Vodafone, od 6. februara ove godine biti dostupni i stanovnicima svih ostalih evropskih država, preko online Palm prodavnice i ovlašćenih distributera.

Ovaj poslovni potez će svakako proširiti postojeću bazu potrošača, koji će od sada moći da koriste sve prednosti novog Palm uređaja, koji radi pod Microsoft-ovim operativnim sistemom Windows Mobile 5.0 i usklađen je sa HSDPA standardom, što samo po sebi dovoljno govori o velikom značaju evropskog tržišta za kompaniju Palm.

Treo 750 predstavlja krunu dugogodišnjeg iskustva kompanije Palm u proizvodnji multi-funkcionalnih mobilnih telefona, unutar čijeg kompaktnog dizajna je integrisan softver za slanje i prijem elektronske pošte, razmenu instant poruka, web čitač i programi za organizaciju fajlova. Među softverskim aplikacijama koje su fabrički instalirane u pametne telefone Treo 750, treba pomenuti i Microsoft-ov Pocket MSN, koji korisnicima omogućava pristup svim MSN servisima, kao što su slanje instant poruka preko MSN Messenger-a ili pristup MSN Hotmail nalozima preko Outlook Mobile-a. Uređaj će biti u potpunosti kompatibilan sa 3G UMTS/HSPDA mobilnim mrežama.

Kao što je već rečeno, Treo 750 radi pod operativnim sistemom Windows Mobile 5.0 Pocket PC Phone Edition, koji korisnicima nudi pristup Outlook aplikacijama, mogućnost pregleda i editovanja dokumenata kreiranih u Microsoft Word-u i Excel-u, te pregled PowerPoint prezentacija i PDF fajlova. Displej osetljiv na dodir omogućava znatno jednostavnije surfovanje Webom, prikupljanje podataka, popunjavanje online formulara i pokretanje aplikacija.

Pri kupovini uređaja Treo 750, zajedno sa njim dobijate i softverski paket pod nazivom Messaging and Security Feature Pack (MSFP), koji u sebi sadrži takozvanu Direct Push tehnologiju, koja korisnicima priključenim na Microsoft Exchange Server omogućava brzo, potpuno automatizovano, bežično ažuriranje poruka elektronske pošte, ličnih kalendara, kontakata i rokovnika obaveza. Ova tehnologija takođe pruža dodatne bezbednosne opcije, namenjene pre svega IT administratorima, kao što su prinudno sprovođenje definisanih polisa vezanih za upotrebu lozinki, ili daljinsko brisanje podataka na izgubljenim ili ukradenim uređajima.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272