Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows 8 razvoj aplikacija

Windows 8 razvoj aplikacija

Popust cena: 1200 rsd

PayPal je dostupan u Srbiji i šta sve treba da znate o njemu

PayPal


“Srećni smo što možemo da ponudimo srpksim potrošačima lako i jednostavno rešenje za kupovinu putem interneta. Ovo je naš globalni zadatak i današnje omogućavanje servisa je nastavak naše predanosti da uvedemo PayPal usluge u Balkanskom regionu”, objašnjava Damien Perija (Damien Perillat), regionalni menadžer za Centralnu i Istočnu Evropu.

“PayPal konstantno traži nova i uzbudljiva tržišta za širenje svog poslovanja. Vrlo smo uzbuđeni što vidimo navijanje i podršku zajednica širom sveta i uveravamo vas da činimo sve napore kako bi se to desilo.”

Od jučeje omogućeno plaćanje i slanje novca za fizička lica, a među sledećim uslugama koje će biti omogućena jeste i usluga primanja novca. Ovakvo sistematsko omogućavanje usluga je standardna praksa PayPal-a na gotovo svim novim tržištima i na taj način kompanija održava već poznati kvalitet i bezbednost servisa.

Kako biste otvorili PayPal nalog, potrebno je samo da imate adresu e-pošte. Izvor finansiranja vašeg naloga može biti Visa ili MasterCard kreditna ili debitna kartica ili instant transferom sa vašeg bankovnog računa. Proces prijavljivanja traje samo par minuta. Kupci ne moraju da prekucavaju ili prepisuju podatke o kupcu i njihovom računu, adrese slanja ili transakcije više puta – procedura plaćanja svedena je na svega nekoliko klikova. Možete saznati više na www.paypal.com.

PayPal je vodeći globalni servis za plaćanje na Internetu koji omogućava potrošačima da kupe svoje omiljene brendove i proizvode lako i bezbedno, bez otkrivanja ličnih i finansijksih podataka, već koristeći samo svoju adresu e-pošte. PC PRESS.

Sve što treba da znate o PayPal-u

Građani Srbije od juče mogu da otvore naloge na najvećem onlajn servisu za slanje novca i plaćanje preko interneta - Pejpalu. To znači da će Srbima biti dostupne onlajn prodavnice najvećih svetskih brendova, kao i da će moći putem interneta da šalju novac u inostranstvo.

SIGURNOST

Proces prijavljivanja odvija se samo na engleskom. Omogućeno je otvaranje „Individual” ili „Bussines” naloga, a za registraciju su vam potrebni validna mejl adresa i podržana platna kartica. Ukucajte redom tražene podatke, zatim prođite kroz „Security Challenge”. Pazite da dobijeni kod pravilno prekucate u „kućicu” da vas sistem ne bi vratio na prvi korak i biće vam otvoren profil nakon kog kupovina može da počne. Pored kupovine, novac možete slati primaocima u 193 zemlje.

Veliki je i broj poznatih svetskih brendova u kojima možete kupovati pomoću ovog sistema. Pored onlajn sajtova prodaje kao što su e-Bay, Amazon, Itunnes, tu su i „ralph loren“, „avon“, „american airlines“, „wallmart“ i hiljade drugih.

- Radi se o najpopularnijem servisu ove vrste na internetu, toliko rasprostranjenom da mnoge kupovine nisu mogle biti obavljene bez naloga na njemu. Ulaskom na srpsko tržište, proširiće se mogućnosti za kupovinu našim potrošačima. Pri tom, Pejpal funkcioniše na ogromnom tržištu, s kojeg nije baš pametno biti isključen - kaže Slobodan Marković, IT stručnjak koji je još 2010. godine, u okviru Ministarstva za telekomunikacije, bio uključen u pregovore u vezi s dolaskom ove kompanije u Srbiju.

Koliko je ovo sigurno?

Privatnost, zaštita i prevencija tehnološkog kriminala je ključna za čelnike Pejpala. Pejpal vam omogućuje da kupujete bez deljenja informacija o vašoj kreditnoj kartici s drugima. Takođe, ovaj sistem garantuje 100 odsto zaštite od neautorizovanih isplata sa vašeg računa. Po njihovim rečima, bezbednost je osovina ovog sistema naplate.

Kako PejPal olakšava onlajn kupovinu?

1. Kada povežete bankovni račun sa pejpal nalogom, više ne morate da koristite kreditnu karticu za onlajn kupovinu.

2. Povećavate bezbednost jer više ne morate prilikom kupovine da ukucavate broj šifre vaše kreditne kartice.

3. Novac koji ne potrošite u onlan šopingu, možete ponovo vratiti na vaš račun.

Mogu li da pošaljem i primim novac iz inostranstva?

U Srbiji postoji mogućnost plaćanja na internetu za fizička lica i slanje novca, a ne prijema i plaćanja za pravna lica, što onemogućava plaćanje velikih porudžbine za posao kojim se bavite.

Kako radi ovaj sistem slanja novca?

1. Unesite mejl adresu onoga kome šaljete novac. Ta adresa služi kao identifikacija (kao broj bankovnog računa) u Pejpal sistemu.

2. Unesite željenu sumu i odaberite valutu.

3. Odaberite način isplate. Ponuđene opcije su: „Onlajn kupovina“ ili „Lične isplate“.

4. Kliknite na „Dalje“ - bićete preusmereni na vaš račun kako biste potvrdili uplatu.

5. Primalac uplate se obaveštava mejlom o uplati novca.

Moram li da konvertujem novac?

Ne. Pored uobičajenih globalnih valuta (funta, dolar, evro, jen, franak...), postoji mogućnost plaćanja i kupovine i u turskim lirama, filipinskim pezosima, brazilskom realu, a i ne plaćate razliku koja se plaća prilikom konvertovanja valuta.

Vrhunske farmerke za 60 evra

PRIMER - Ako ni za šta drugo, Pejpal možete koristiti da preko interneta pazarite original odeću direktno iz zemalja u kojima je napravljena i dizajnirana. Tako, na primer, „levis” farmerke, pravo iz Amerike, možete nabaviti po „banalnim” cenama od 60 evra (78 dolara). Takođe, mnogi brendovi ne naplaćuju takozvanu shipping taksu (srpski: dostavu) za odeću koja košta preko 60 ili 70 dolara, a po zakonu sva fizička lica na teritoriji Srbije oslobođena su i dažbina na pošiljke iznad 70 evra. 24 ČASA.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272