Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Pazite se memorijskih modula koji ubijaju matičnu ploču!

Kao što ste i čuli više puta, većina proizvođača memorije imaju lošu naviku da prave fabričke modifikacije kao što su overklokovane i overvoltovane komponente da bi povećali njihov nivo iznad onoga koji je dostupan kod drugih proizvođača na tržištu. Ovakvo rešenje se pokazalo jeftinijim za proizvođače nego da upotrebe visoko kvalitetne memorijske čipove koji su trenutno skuplji i nisu toliko traženi.

Sve je to dobro, do tačke gde treba da obezbedite 2.4V za memorijski modul koji bi se normalno pokretao i na 1.8V. I nije prošlo puno vremena pre nego što je neko to primetio. Zatim su stigle vesti iz NVIDIA-e i EVGA-e, koji su utvrdili da upotreba memorijskih modula velike brzine, koji su normalno podržani od strane NVIDIA nForce 680i SLI core-logic-ovog DDR2 memorijskog kontrolera, može da izazove štetu na čipovima zbog podešavanja na veliku voltažu.

Izjava na EVGA-ovom web sajtu kaže sledeće: “NVIDIA je ispitala izveštaje krajnjih korisnika o DIMM greškama na visokim performansama na NVIDIA nForce 680i SLI-zasnovanim platformama. U toku ovog procesa bili smo u bliskom kontaktu sa DIMM proizvođačima i DRAM proizvođačima koji se oslanjaju na njih da bismo shvatili šta se dešava. Mi verujemo da uočene greške nastaju zbog raspadanja silicijuma u DRAM-u koje je izazvano dugotrajnom primenom 2.4V na voltažnim šinama DIMM-a”.

Dakle ovo sada otvara veliko pitanje, koliko su vrhunski sistem stabilni i pouzdani na duge staze uzimajući ove činjenice u obzir. Čak iako JEDEC nije ozvaničio memorijske frekvencije iznad DDR2-800, NVIDIA-jin 680i SLI core-logic podržava memorijske module do 1200 MHz kroz SLI-Ready Memory tehnologiju. Zato ako planirate novu narudžbinu, imajte u vidu ove informacije jer mogu da se pokažu veoma korisnim.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272