Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Pažnja, pažnja! To su rezultati pretrage!

Uradite seriju popularnih web pretraga i 4% rezultata pretraga povezaće vas sa rizičnim web stranicama. O tome govori najnoviji izveštaj McAfee-ja, "The State of Search Engine Safety", a to su dobre vesti. Pre godinu dana to je bilo 5%. Mašine za pretraživanje su poboljšale u celini vraćanje bezopasnih rezultata za 20% za godinu dana.

McAfee raspodeljuje “rizične” rezultate pretrage u “crvenu” i “žutu” kategoriju. Crveni sajtovi nisu prošli McAfee-jevo testiranje bezbednosti i pokušaće da vas inficiraju sa adware-om, da vam pošalju spem ili sadrže neki drugi malware. Žuti sajtovi su manje opasni, sa teškim pop-up ima, preteranim (mada ne spem) slanjem emailova ili će pokušati da promene pretraživač, na primer da podese novu home stranicu. 4% je prilično ravnomerno raspoređeno između ove dve vrste rizičnih rezultata.

Želite da budete bezbedni? Prva stvar koju treba da uradite je da izbegavate sponzorisane ili plaćene rezultate pretrage: 6.9% ovih su rizični nasuprot samo 2.9% jedinstvenih (neplaćenih) rezultata. To je naročito slučaj sa lažnim sajtovima kao što je prodaja melodija i šema sistema "radite-od-kuće": Samo 0.07% jedinstvenih rezultata pretrage vodi do lažnih sajtova kao što su ovi, dok 3.19% sponzorisanih rezultata pretrage vodi do lažnih web stranica. Gadno, zar ne?

Još jedna linija odbrane: Ažurirajte pretraživač na onaj sa phishing filterom ako još to niste uradili: I Firefox 2 i Internet Explorer 7 uključuju ove filtere po standardnom podešavanju. Ako želite dodatnu zaštitu možete da upotrebite filtere drugih proizvođača kao što je McAfee SiteAdvisor (što je i razlog što je kompanija objavila ovaj izveštaj). On je besplatan i radi dobro i u Firefoxu i u Internet Exploreru. Isprobajte ga ako vas statistički podatak od 4% plaši.

Adresa: The State of Search Engine Safety, June 2007 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272