Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Pentagon je zabranio Google Street View

Budimo iskreni, Google je već navikao da ga zabranjuju širom sveta, iz raznoraznih razloga. Samo YouTube, čiji je vlasnik Google, je zabranjivan u nekoliko zemalja iz različitih razloga a sada ovoj listi zabrana mogu da dodaju još jednu stavku.

Na veliko iznenađenje (ili ne), zadnja zabrana Google-a dolazi iz Amerike. Zvaničnici u Pentagonu su poslali poruku svim svojim vojnim bazama da se Google-u ni pod kojim uslovima ne dozvoli da uđe u baze kako bi snimao slike za njihov Google Street View. Ova zabrana je stigla nakon što se snimak iz baze u Teksasu greškom pojavio u Street View-u.

Google kaže da je snimanje u vojnim bazama protiv njihove politike i da je incident vezan za bazu u Teksasu bio greška. U međuvremenu se saznalo da je njihova ekipa greškom tražila pristup u vojnu bazu i oni su im ga dali!. Niko nije smatrao da je to problem sve dok se slike nisu pojavile onlajn. Na osnovu slika gledaoci su mogli da saznaju gde se nalaze stražari, kako se barijere podižu i spuštaju, i kako da uđu i izađu iz zgrada. Sve ove informacije predstavljaju bezbednosni rizik.

Čim je vojska otkrila slike, ona je kontaktirala Google i tražila da ih ukloni, a Google je veoma brzo rešio problem.

Interesantno je to što je Google tražio dozvolu da uđe u bazu i dobio je. Očigledno je da ovde nije Google taj koji je pogrešio, već američka vojska!

Da ja ulažem tolike pare u vojsku kao SAD mene bi stvarno bilo sramota zbog ovakvog propusta.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272