Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Photoshop CC 2017 knjiga za digitalne fotografe

Popust cena: 1200 rsd

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Camera RAW studijske tehnike KOLORNA KNJIGA

Popust cena: 1200 rsd

Picnik je lansirao API za web zasnovano editovanje fotografija

Web zasnovani editor fotografija Picnik je izbacio novu funkciju koja se zove Picnik-in-a-Box, koji u suštini predstavlja njihovu novu API ponudu. Sada bilo koja kompanija koja to želi može da integriše Picnik alat na sopstveni web sajt i to potpuno besplatno.

Kao što smo mogli da vidimo u zadnjih nekoliko meseci, Picnik je bio glavni izbor za nekoliko web sajtova za deljenje fotografija i druge društvene mreže, koje sada omogućuju korisnicima da edituju fotografije direktno unutar njihovih servisa.

Flickr je najverovatnije najpoznatija mreža za deljenje fotografija koja je integrisala Picnik-ove alate za editovanje fotografija, omogućujući tako korisnicima da edituju slike, dodaju grafike i modifikuju fotografije direktno unutar Flickr-a, bez potrebe da pokreću desktop aplikacije ili odlaze na neke druge web sajtove.

Box.net je drugi servis koji je inkorporirao Picnik-ove alate. Kao mreža za deljenje fajlova, Box.net-ova implementacija Picnik-ovih alata za editovanje fotografija je prilično interesantna, pošto se njihov pristup zasniva na integraciji što je moguće više rešenja drugih sevisa za modifikovanje, upravljanje i obrađivanje fajlova.

Najveći konkurent Picnik-ovoj ponudi u ovom trenutku je Adobe-ov web zasnovani Photoshop Express, koji predstavlja osiromašenu verziju Photoshopa. Adobe se takođe trudi da proširi bazu partnera svog web zasnovanog servisa za obradu fotografija. Do sada im se priključio samo Photobucket.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272