Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Plaćanje otiskom prsta

Da li ste se ikada našli u situaciji da se nalazite na kasi u robnoj kući sa prepunim torbama robe koju ste napazarili i shvatili da ste novčanik ostavili kod kuće? Oh, koji blam…

To vam se više neće dogoditi zato što će uskoro biometrijsko skeniranje da obavlja transakcije o očekuje se da će to biti jedno od mnogih novih metoda koje su deo revolucije u tehnologiji plaćanja.

Nakon ovoga nikada više nećete moći da se požalite da ste zaboravili novčanik kod kuće iako to može da bude problem za neke ljude koji koriste ovaj izgovor da bi izbegli plaćanje.

Kao korisnik treba da prođete kroz jednostavan proces registracije vaših otisaka u sistemu, zatim je potrebna identifikaciona fotografija i povezivanje na neku vrstu računa. Sistem trenutno ne radi sa kreditnim karticama i pretpostavlja se da će se one koristiti samo za narudžbe.

Trgovci su naročito zadovoljni ovim novim formatom zato što ih on oslobađa regularnog plaćanja u visini od 2-3% za procesiranje čekova građana.

Biometrijske informacija u svojim najrazličitijim formama prihvaćene su u mnogim vladinim okruženjima, prevashodno zbog bezbednosnih razloga.

A u sektoru potrošača, veliki broj japanskih i južno korejskih banaka koriste skenere za otisak prstiju kao formu identifikacije na automatima za novac.

Već postoje neke mere biometrijkih bezbednosti za privatne korisnike, kao što su mobilni telefoni i laptopovi sa otiskom prsta, a u Tampi, Florida, jedna prodavnica je uspešno instalirala prvi maloprodajni sistem plaćanja otiskom prsta i izgleda da odlično radi kao pilot projekat.

Prebacivanje biometrijskog sistem plaćanja na upotrebu na veliko je veoma realna mogućnost, ali postoji zabrinutost da se konzervativnijim kupcima neće dopasti ovaj metod, iz različitih razloga, kao što je higijena (isti uređaj će registrovati stotine ako ne i hiljade otisaka prstiju svakodnevno u super marketima), ili zbog bojazni od krađe, (pošto bi mali sloj lateksa koji se nalazi na skeneru mogao da kopira otisak prsta dok omogućava uređaju da izvrši transakciju) ili jednostavno zbog ličnog nepoverenja.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272