Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Plextor još nije umro!

Glasine da kompanija Plextor napušta tržište optičkih drajvova proizvele se različite reakcije u javnosti. Neki su tvrdili kako se Plextor-ovi, tobože visoki standardi kvaliteta optičkih drajvova, proteklih godina nisu baš naročito pokazali u praksi. Drugi su otvoreno izjavljivali kako Plextor uopšte nije kompanija koja proizvodi najbolje optičke drajvove, već da ova titula treba da pripadne firmi Pioneer. Pa ipak, čini se da je veliki broj ljudi bio iskreno razočaran i tužan zbog ovog, navodnog, neočekivanog povlačenja sa scene.

Stoga smo hteli da saznamo zvaničan stav kompanije Plextor. Kako smo i očekivali, danas je iz ove firme stigla vest koja demantuje pomenute glasine i negira prestanak proizvodnje optičkih drajvova, uprkos konfuziji koja je nastala zbog izjava datih na konferenciji za štampu u “roditeljskoj” kompaniji Shinano Kenshi. Naime, kako je ranije saopšteno u Shinano Kenshi-ju, u toku je velika reorganizacija u ovoj kompaniji, ali sada je potpuno sigurno da će Plextor optički drajvovi i dalje biti dostupni na tržištima Severne i Južne Amerike.

Komentarišući prirodu pomenutih glasina, gospodin Toru Nakazawa, predsednik filijale Plextor za područje SAD, izjavio je sledeće: “Ovo saopštenje kompanije Shinano Kenshi neće imati nikakvog praktičnog uticaja na poslovanje firme Plextor LLC USA, jer smo mi još prošle godine obavili reorganizaciju u našim filijalama na teritoriji obeju Amerika. Naše poslovanje će biti nastavljeno na uobičajen način.” Kako bi raščistio sve nedoumice, nastale nedavnim izjavama iz Shinano Kenshi-ja, Nakazawa je još dodao: “Nažalost, usled lošeg prevoda članka objavljenog u japanskim novinama, koji je u sebi sadržao određene greške, pojavile su se glasine kako Plextor, navodno, izlazi iz biznisa vezanog za proizvodnju optičkih drajvova. To je potpuno netačno. U stvari, mi u kompaniji Plextor planiramo da i dalje zadržimo vodeće mesto na ovom tržištu, proizvodnjom inovativnih i kvalitetnih uređaja koji će našim potrošačima i poslovnim parternima pomoći da otklone praktične probleme sa kojima se u svom radu svakodnevno susreću. Iskreno cenimo lojalnost naših potrošača i dugogodišnjih poslovnih partnera i radujemo se našoj uspešnoj saradnji u budućnosti.”

Kao još jedan doklaz da je u ovoj kompaniji sve najboljem redu, iz Plextor-a su na tržište nedavno izbačeni novi modeli, među kojima su najznačajniji 10x DVD+R DL rezač i PlexEraser PX-OE100E. Plextor će, međutim, i dalje zadržati relativno visoku cenu svih svojih proizvoda.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272