Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Počeo Mesec srpske kulture u Budimpešti

DOBRO DOŠLI U BUDUMPEŠTU


Tokom manifestacije koju će otvoriti ministar vera i dijaspore Srđan Srećković biće izvedene pozorišne predstave, organizovaće se brojne književne večeri, kao i programi klasične muzike i umetničke izložbe.
Ministar Srećković će tokom posete sa državnim sekretarom u kabinetu predsednika Vlade Mađarske Laslom Sazfavlijem razgovarati o unapređenju saradnje dve zemlje u oblasti statusnih pitanja manjina u Mađarskoj i Srbiji i o razvijanju programa koji će doprineti boljem upoznavanju običaja, kulture i istorije dva naroda.

U saopštenju Ministarstva vera i dijaspore navodi se da će Srećković posetiti sedište Samouprave Srba u Mađarskoj, srpsku školu "Nikola Tesla", "Tekelijanum" i sedište Budimske episkopije SPC u Sentandreji.

Srbi u Mađarskoj imaju status nacionalne manjine, a prema procenama Samouprave Srba, u toj državi danas živi između 8.000 i 10.000 Srba. LINK.

PRE ODLASKA U BUDIMPEŠTU, VODIČ




Turistički vodič Budimpešte iz edicije TOP TRAVEL GUIDE. Prikazuje istoriju sa puno zanimljivih informacija. Upoznace vas sa destinacijom do najsitnijih detalja.Zna lokacije svih vaznijih muzeja, galerija, hotela, restorana, barova…Daje prakticne savete koji ce vam ustedeti vreme i novac, a putovanje i boravak uciniti prijatnijim.

Naručite knjigu, da ne biste lutali lepim gradom.

BUDIMPEŠTA



Napisan u prvom licu, kombinujući dramsku zgusnutost i specifičan osećaj za humor, Budimpešta je priča o čoveku koga je iscedio njegov sopstveni talenat, koji je razapet između dva grada, dve žene, dve knjige, dva jezika i između čitavog niza drugih simetričnih parova koji daju knjizi karakter ogledala koji se provlači kroz čitav roman.

Svaki velik grad ima knjigu u kojoj je glavni junak.

Naručite.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272