Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Pojavio se Puppy Linux 2.16

Da li volite štenad? Za sve one koji ih vole, pa čak i za one koji ih ne vole, Barry Kauler je objavio izlazak "još jednog predivnog šteneta", Puppy Linux 2.16. Novo izdanje dolazi sa velikim brojem novina.

Puppy 2.16 podržava šifriranje "pup_save" fajla, sa izborom light ili heavy kodiranja. Light koristi xor a heavy koristi aes šifriranje. Mnogo izmena i ispravki je napravljeno u kernelu. Ova nova verzija takođe dolazi sa novom igrom koja se zove SheepPool, zato se opustite i uživajte u igri.

Karakteristike

  • Puppy sada ima GUI SFS Boot Manager. Da biste upravljali učitavanjem SFS modula (to su kombo paketi koje možete da učitavate u vreme butovanja, ali bez njihovog stvarnog instaliranja)
  • Dual podrška za Unionfs i Aufs. Aufs ima nekoliko tehničkih prednosti
  • Ažuriranje Graftburn CD/DVD aplikacije za narezivanje na 0.10.1
  • Nova poboljšanja u puppyserialdetect pomoćnom programu, koji sada mođe da detektuje USB i PS/2 miša i tastaturu (u prethodnoj verziji mogao je da registruje samo serijske modeme i miševe)
  • Taskbar u JWM menadžeru prozora sada ima Glipper za upravljanje clipboard-om i selekcijama
  • Skriptovi koji upravljaju snimanjem u Flash (savepuppyd, snapmergepuppy) su ponovo napisani kako bi se iskoristile prednosti novih funkcija Aufs-a a takođe su uneta mnoga poboljšanja
  • Postoje i određena poboljšanja u Firewall Wizard-u i Internet Connection Wizard-u

Puppy Linux je LiveCD Linux distribucija  i kreirao ju je Barry Kauler. Puppy je dobro poznat zbog svoje veoma male veličine, velike pouzdanosti, lakoće upotrebe i zaokružene funkcionalnosti. Ceo operativni sistem i svi programi u celosti rade iz RAM-a, omogućujući medijumu za butovanje da se ukloni nakon što je operativni sistem startovao. Sistem prima u sebe neke programe kao što su SeaMonkey/Mozilla Application Suite, AbiWord, Sodipodi, Gnumeric i Gxine/xine. Puppy je namenjen za rad na starim računarima, kao sistem za spasavanje, kao demonstracioni sistem za Linux ili kao operativni sistem za generalne potrebe.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272