Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

Ponovo otkrivena mogućnost narezivanja diskova u više sesija

Uprkos činjenici da je danas većina ljudi sposobna da bez problema narezuje optičke diskove, lično smatram da će uvek biti određenih poteškoća u vezi narezivanja podataka na CD, DVD, Blu-Ray i druge vrste optičkih medijuma. Najpre je, ako se sećate, postojao problem sa malim iskorišćenjem bafera (buffer underrun), zatim je uočena smanjena pouzdanost prilikom narezivanja diskova na velikim brzinama, a za sve to vreme je proces naknadnog upisivanja podataka na već narezane diskove (tzv. overburning) predstavljao nešto što je “teoretski moguće, ali što bi trebalo izbegavati, osim ukoliko tačno znate šta radite.”

Danas je, međutim, softver za narezivanje toliko uznapredovao, da korisnicima omogućava potpuno bezbrižno upisivanje podataka na bilo koju vrstu optičkog medijuma, bez potrebe da mnogo razmišljaju o dupliranju fajlova ili brisanju “rewritable” diskova pre upotrebe. Prema navodima njegovog proizvođača, firme Freeridecoding, program pod nazivom BurnAgain DVD 1.0, o kojem ovde želim da prozborim par reči, u stanju je da po nekoliko puta uzastopno upisuje nove fajlove na već narezane CDR, CDRW i DVD+RW diskove, bez njihovog prethodnog brisanja. To se postiže potpuno automatski, poređenjem fajlova koje želite da narežete sa onima koji se već nalaze na disku, tako da se na disk svaki put narezuju samo novi ili izmenjeni fajlovi, uz istovremeno brisanje njihovih starijih verzija, ukoliko je to potrebno.

Uz pomoć ovog jedinstvenog Mac-olikog alata, možete čak menjati naslove diska pri svakom njegovom narezivanju, kao i skrivati prethodno narezane fajlove, čime se može postići da disk izgleda potpuno prazan, iako ga prethodno niste obrisali! BurnAgain DVD je, takođe, u stanju da se izbori sa konfliktima oko aliasa, a nudi i podršku za upotrebu Burnable Foldera u operativnom sistemu Mac OS X "Tiger".

Na osnovu iznetog, može se zaključiti da BurnAgain DVD predstavlja izuzetno prikladan alat za pravljenje rezervnih kopija (backup) podataka, koji se može koristiti na PowerPC-ju i svim Mac računarima zasnovanim na Intel-ovim procesorima, a sadrži i detaljnu dokumentaciju namenjenu početnicima. Da bi ovaj program ispravno funkcionisao, neophodno je da na računaru bude instaliran operativni sistem Mac OS X verzije 10.4 ili noviji i, naravno, sa ugrađenim CD ili DVD rezačem.

Studentska licenca za korišćenje ovog programa može se nabaviti po veoma prihvatljivoj ceni od 15 dolara, za nadgradnju sa verzije BurnAgain 2.x potrebno je izdvojiti 9.50 dolara, dok obična jednokorisnička licenca košta 24.50 dolara. Na kraju, ukoliko želite da kupite “porodičnu” verziju ovog programa (“Family Pack”), moraćete da se “otvorite” za čitavih 48.50 američkih dolara.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272