Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Čitajte Glas javnosti jer su danas pisali o knjizi Potraga za Atlantidom

Potraga za Atlantidom

Ova novosadska izdavačka kuća objavila je roman sa podnaslovom "Legenda o izgubljenoj civilizacijhi još uvek živi, krije li Atlantida tajnu koja može zauvek uništiti čovečanstvo?" u svojoj popularnoj ediciji "Avantura, triler, misterija", kojim je 2007. godine započet u Velikoj Britaniji serijal o avanturama arheologa Nine Vajld i njenog pratioca, bivšeg komandosa Edija Čejsa.

Mekdermot (33) je nakon što je diplomirao engleski jezik i književnost radio kao novinar, grafički dizajner, pisac scenarija za stripove i u međuvermenu je osmislio serijal koji bi bio na tragu romana Dena Brauna. Do sada je napisao šest romana i upravo piše sedmi, a prva četiri su već prevedena na 26 jezika i štampana u 30 zemalja širom sveta.

Posle "Potrage za Atlantidom" usledili su "Herkulov grob", "Tajna Ekskalibura", "Sledbenici Knjige postanja", a u septembru treba da se pojavi na engleskom jezičkom području "Kult Ozirisa".
Pisac je već dovršio "Imperiju zlata", ali britanski izdavač to "čuva" za početak 2011, a do kraja iduće godine obavezao se da će biti kompletirana i sedma knjiga - "Riznica Šive".

Mekdermot koji se potpuno posvetio pisanju pošto mu je ovaj serijal doneo već čitavo bogatstvo, nedavno je izjavio da već ima ideju za sledeću knjigu, ali još nema za nju naslov, ali će i dalje pripadati istom serijalu, jer njegov tandem ima još puno nerešenih misterija drevne prošlosti koje treba da reši i da uz to izbegne brojne zamke.

Mekdermot je dobro savladao zanat, a strastvena ljubav prema filmu i poznavanje tehnike stripa mogu da se primete u brzini kojom se odvija radnja u njegovim romanima koji su veoma "filmični", ali Holivud se još nećka, jer, prema rečima pisca, smatra da bi ekranizacija bila izuzetno skupa.
Naime, on više puta premešta radnju iz jednog udaljenog i egzotičnog mesta na drugi kraj sveta i prema jednoj proceni takva film bi koštao više od 200 miliona dolara.

U prvom romanu gde se čitaoci prvu put sreću sa Ninom ona je izubila roditelje koji su stradali tragajući za mitskom Atlanatidom.Kao arheolog ona je uverena da bi mogla da dokaže svoju hipotezu gde se Atlantida nalazi samo ako bi našla dovoljno sredstva za svoja istraživanja.
Na scenu stupa eksectrični bogataš koji joj nudi neograničena sredstva, ali i jednog od svojih ličnih telohranitelja, bišeg specijalca Edija. Grupi se priključuje i milijarderova ćerka Keri i "jurnjava", uz brojne opasnosti, može da počne.

Čitajte "Glas javnosti" jer oni pišu i o knjigama. LINK.

Naručite.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272