Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Prenosivi hard drajv za vaš mobilni telefon


Kompanija Seagate najavila je razvoj nove, vrhunske tehnologije, pod nazivom Digital Audio Video Experience (D.A.V.E), zahvaljujući kojoj će moći da proizvodi bežične uređaje za skladištenje podataka, kapaciteta 10-20GB, koji će po dimenzijama biti manji i tanji od većine mobilnih telefona.

Digitalni fajlovi, koji će biti skladišteni na ovom uređaju, moći će da se reprodukuju i razmenjuju pomoću najrazličitijih bežičnih uređaja, uključujući mobilne telefone i PC računare. S obzirom da se radi o tehnologiji otvorenog koda (open source), aplikacije nezavisnih proizvođača (third parties) će takođe moći nesmetano da se koriste na ovoj platformi.

“Mobilna telefonija prolazi kroz multimedijalnu revoluciju, a DAVE platforma mobilnih sadržaja će samo ubrizgati dodatno gorivo za razvoj novih muzičkih i video servisa preko mobilnih mreža,” kaže Patrick King, potpredsednik i glavni menadžer poslovne jedinice Seagate-a za proizvodnju elektronike široke potrošnje. “Uređaji zanovani na DAVE tehnologiji omogućiće skladištenje, premeštanje i razmenu digitalnih sadržaja, bilo radi njihove upotrebe u poslovne svrhe ili radi zabave, na način koji do sada nije bio moguć. Mobilni operateri će ovu tehnologiju moći da upotrebe radi ostvarenja profita na osnovu investicija uloženih u razvoj široko-propusnih mreža, dok će proizvođači mobilnih uređaja dobiti još jedan alat pomoću kojeg će moći da od multimedijalnog telefona stvore centar oko kojeg se okreće čitav digitalni život njihovog prosečnog mobilnog korisnika.”

Ova tehnologija omogućava veoma jednostavno skladištenje digitalnih sadržaja i nadgradnju postojećih modela mobilnih telefona. Korisnik treba samo da na odgovarajući način poveže svoj telefon sa novim hard drajvom i prepusti se uživanju, pregledajući digitalne sadržaje preko mobilnog telefona.

Korisnici će na novom uređaju takođe moći da čuvaju video zapise, audio-knjige ili GPS podatke, koje će zatim pregledati kada im to bude potrebno. Na verziji od 10GB moći će da se sačuva do 2500 pesama ili 21 sat snimljenog video materijala. Proizvodi zasnovani na DAVE tehnologiji omogućiće mobilno bloggovanje i druge vrste društvenih mrežnih aplikacija, a korisnicima pružiti mogućnost beleženja masinih video i foto fajlova, koje će moći da upload-uju na sve popularnije "social networking” sajtove, poput YouTube ili MySpace.

Spoljne dimenzije DAVE hard drajva iznosiće 3.5 x 4.7 x .47 inča (8.9 x 12 x 1.2 cm), a biće težak svega oko 70 grama, što znači da će biti veoma prikladan za nošenje unaokolo. Moći će da kontinualno radi do 10 sati između dva uzastopna punjenja baterije, dok će mu u standby režimu baterija trajati oko 14 dana. Očekuje se da prvi DAVE uređaji za skladištenje budu isporučeni proizvođačima mobilnih telefona negde tokom drugog tromesečja 2007. godine.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272