Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Pretvorite mobilni u navigaciju i navigacija na tabletu sa Google Maps

Navigacija mobilnim telefonom

Postoji nekoliko programa koje možete da instalirate na prenosive uređaje. Njih uglavnom kupujete u prodavnicama aplikacija za operativni sistem koji imate na telefonu ili tabletu. 

Ranijih godina ti programi nisu bili u nivou klasičnih GPS uređaja, a i sami telefoni su bili slabiji. Sada su mobilni i tableti napredovali, pa je njihova upotreba kao GPS-a olakšana. Brži procesori i veći ekrani omogućili su mnogima da svoje programe za navigaciju na mobilnim uređajima razviju dovoljno da budu čak napredniji od klasičnih GPS navigatora.

Naravno, problem je u tome što neki od tih programa mogu da budu poprilično skupi. To dosta zavisi od platforme na kojoj radi mobilni telefon, kao i od toga koliku bazu podataka želite da stavi na svoj telefon.
 

Za programe koji su vezani za operativni sistem potrebno je pre puta da skinete željene mape sa interneta, posebno ako je reč o inostranstvu, kako ne bi bilo dodatnih troškova putem mobilne mreže.

Kada u telefonu imate ubačene mape željenih destinacija, telefon će koristiti samo GPS sensor, čija je upotreba besplatna, tako da nema troškova.

Jedina mana kod telefona je ta što su čipovi nekad sporiji, pa se desi se da odlutaju, odnosno izgube signal, ali to se dešava i kod klasičnih GPS navigacija. BLIC.

Google Maps na tabletu


Google Maps se za Android ipsoručuje sa navigacijom.

GOOGLE MAPS ZA ANDROID.





GOOGLE MAPS ZA ANDROID.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272