Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Smashing knjiga 2 o Web dizajnu

Smashing knjiga 2 o Web dizajnu

Popust cena: 1140 rsd

CSS 3 - Profesionalne tehnike za dizajn savremenih web stranica - II izdanje

CSS 3 - Profesionalne tehnike za dizajn savremenih web stranica - II izdanje

Popust cena: 1320 rsd

Prilagodljiv veb dizajn, izveštaj o zdravlju interneta, Besplatna Wolfram mašina za programere

Naslov

Izveštaj o „zdravlju“ interneta 2019. godine

Mozilla je sastavila kompilaciju istraživanja iz 2019. godine i objašnjava šta je ključ za zdraviji internet u pet pitanja: Da li je bezbedan? Koliko je otvoren? Ko je dobrodošao? Ko može da uspe? Ko ga kontroliše? Takođe u žiži interesovanja su AI, moć gradova i način na koji možemo osmisliti digitalne oglase.

Članci

Stanje fluidne veb tipografije

Matej je napisao bolju divnu tipografiju za bolji veb i u ovom članku detaljno razmatra kako možemo da budemo fluidni i da menjamo veličinu onoga što unosimo 2019. godine.

Razumevanje komprimovanja slike: Alatke i kontekst

Svi volimo brzi veb sajt, a jedna od stvari koja usporava stranice je učitavanje ogromnih slika koje nisu optimizovane. Postoje dva načina za komprimovanje slika, ručni i automatski, a u ovom članku Jens će pogledati šta se dešava.

Kako da rešimo previše složenosti u dizajnu proizvoda

Verovatno se svima desilo da se nešto što radimo otelo kontroli tokom vremena i nije jednostavni koncizni proizvod koji ste prvobitno planirali. Alternativno, možda ćete naslediti nečije remek delo ili katastrofu. U ovom članku se razmatra proces vraćanja na jednostavnost i ponovno otkrivanje najboljih delova.

Besplatna Wolfram mašina za programere

Povremeno koristim Wolfram Alpha mašinu, ali nikada nisam razmišljao o tome da je koristim kao uslugu, odnosno barem ne da je plaćam za sporedne projekte ili programiranje. Sada imamo besplatan pristup mašini, a u ovom članku je objašnjeno zašto i kako možete da je koristite.

HTML5, CSS3 I JavaScript za razvoj veb strana

LINK KA KNJIZI I KORPA ZA NARUČIVANJE

 

Uputstva

Fleksibilne tabele podataka sa CSS Gridom

Detaljno uputstvo za kreiranje fleksibilnih tabela koje smo ranije tražili da bismo postigli JavaScript koristeći CSS Grid.

„Unutrašnji“ problem

Volim boju pozadine od ivice do ivice sa tekstualnim sadržajem koji je dobro pozicioniran unutra. Ali, onda želim da slika bude pune širine ili da imam dve slike jednu pored druge koje su izvan širine tekstualnog kontejnera. Chris će predstaviti različite scenarije i kako ih možete rešiti.

Pristupačna dugmad ikona

Kada Sara počne da piše članak, ona zaista napiše članak. Nedavno je pomenula da je započela ovaj članak kao kratku poruku, ali drago mi je što je članak postao osnovni sadržaj na vebu koji će se koristiti kao vodič za kreiranje pristupačnih dugmadi ikona.

Skraćivanje višerednog teksta pomoću CSS-a

-web-kit-line-clamp omogućava da odredite broj linija prikazanih pomoću CSS-a. Da li to znači da se dizajneri mogu izvući sa savršeno uniformnim elementima sadržaja u dizajnu stranice? Ne, ali je i dalje prilično kul. Uskoro pristiže podrška u Firefoxu.

Resursi

Da li mogu koristiti… lenjo učitavanje?

Prošle nedelje (ili nedelju dana ranije) razgovarali smo o novom lenjom atributu učitavanja koji stiže. Sada je sve CRVENO, ali CanIUse ima podršku za nadgledanje monitora da biste znali kada je spreman (ali, zapamtite da ga još uvek možete progresivno implementirati).

SCAR

Postavite statične veb sajtove u sekundi - pomoću HTTPS-a, globalnog CDN-a i prilagođenih domena.

Alatke

Hucssley - UI atomična biblioteka korisnih klasa za brzu izgradnju korisničkog interfejsa

Još od početka informatora sam u kontaktu sa Mattom koji je divan saradnik u zajednici. Iako nisam zadovoljan atomičnim CSS-om, kao što je Tailwind, Matt je odličan u onome što radi i kreirao je veoma dobro dokumentovanu alternativu. Ako je to ono što preferirate, obavezno pogledajte Hucssley.

Tornis

Tornis je mala JavaScript biblioteka koja prati stanje prozora za prikaz vašeg pregledača, pri čemu vam omogućava da reagujete kad god se nešto promeni.

Aplikacija Concepts

Još uvek volim aplikaciju „Paper by 53“, ali ovo je nešto na šta sam nedavno naišao i smatram da je mnogo naprednija verzija za skiciranje. Ova aplikacija je dostupna u iOS-u, Microsoftu i Google Play-u i možete je preuzeti besplatno da biste je isprobali.

// sponzorisano

Isporučite front-end funkcije brže pomoću platforme Mason

Pomoću platforme Mason kreirajte softver za korisnički interfejs zasnovan na pregledaču za nekoliko minuta. Mason obezbeđuje front-end softverske funkcije kao servis koristeći komponente React i HTML5 prilagođene elemente. Isporučite front-end brže nego ikada i više se posvetite zanimljivijim izazovima pisanja koda. Isprobajte Mason besplatno.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272