Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

PowerPoint 2007 na dlanu

PowerPoint 2007 na dlanu

Popust cena: 1230 rsd

Office 2003 – za 24 časa

Office 2003 – za 24 časa

Popust cena: 800 rsd

Pripremite se na vreme za Office 2007

S obzirom da je programski paket Microsoft Office 2007 pušten u zvaničnu prodaju, krajnje je vreme da svi zajedno počnemo da razmišljamo o novom formatu dokumenata, zasnovanom na XML-u. Čak i ako ne planirate skoru nadgradnju na najnoviju verziju Office-a, činjenica je da će se, u vremenu koje je pred nama, XML sve intenzivnije koristiti, prvenstveno zbog toga što je to jedan od podrazumevanih formata dokumenata u Office-u 2007.

“Bez obzira da li ćete programski paket Office 2007 usvojiti ili ne, na vašu radnu organizaciju će svakako uticati novi format dokumenata koji on sa sobom donosi, ako ni zbog čega drugog ono zbog toga što nikada ne možete u potpunosti kontrolisati format u kojem će korisnici izvan vaše organizacije slati dokumenta korisnicima unutar nje. Usled velike medijske galame koja se podigla oko lansiranja Office-a 2007 na tržište, morate biti pripravni na to da će pojedini članovi vaše organizacije, na sopstvenu inicijativu, kupiti ovaj program i instalirati ga na nekim računarima unutar vaše kompanije,” kaže Michael A. Silver, potpredsednik firme Gartner Research.

Ovaj savet, međutim, ne važi samo za menadžere poslovnih kompanija, već i za obične, kućne korisnike. Microsoft je, na sreću, blagovremeno pripremio odgovarajuće rešenje za pomenuti problem. Softverski dodatak pod nazivom Microsoft Office Compatibility Pack for Word, Excel, and PowerPoint 2007 File Formats, dizajniran je sa ciljem da korisnicima starijih verzija Office-a omogući “otvaranje, editovanje i snimanje dokumenta, radnih knjiga i prezentacija kreiranih u formatima koji su po prvi put uvedeni u verzijama Microsoft Office Word, Excel i PowerPoint 2007.”

Ovaj Compatibility paket sadrži podršku za Office 2000, Office XP i Office 2003. Osim toga, korisnici poslednje dve verzije Office-a imaju još i mogućnost da instaliraju softversku dopunu pod nazivom October 2006 Office Update. “Softverska dopuna October 2006 Office Update, korisnicima Office XP-a i Office-a 2003 nudi mogućnost otvaranja i snimanja Office Open XML dokumenata preko standardnih okvira za dijalog “Open” i “Save As”.Usled prethodno pomenute razlike u programskoj arhitekturi, korisnici verzija Word 2000, XP i 2003 biće u stanju da otvaraju i snimaju dokumenta u XML fortmatu tek nakon što na svojim računarima instaliraju Compatibility Pack,” dodao je gospodin Silver.

Temeljnim testiranjem od strane zaposlenih u kompaniji Softpedia, potvrđeno je da je Microsoft Office Compatibility Pack 2007 File Formats 1.0 stoprocentno čist i funkcionalan, a možete ga besplatno preuzeti sa ovog linka.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272