Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Naučite Swift 3

Naučite Swift 3

Popust cena: 1100 rsd

Problemi sa novim Apple tastaturama

Apple-ova nova tastatura je privukla pažnju mnogih svojim glatkim izgledom i prijatnim osećajem na dodir. Mnogi koji poseduju MacBook-ove i koji su voleli ovu vrstu tastature na svojim prenosivim uređajima su naručili jednu i za svoje desktop mašine ali izgleda da ova tastatura ima određenih problema.

Prošle nedelje korisnici su protestovali zbog Apple-ove odluke da ne bude više Apple logotipa na Command tasteru, koji je inače poznat i kao Open Apple taster. Iako je ovo jednostavno stvar ukusa, pošto je funkcionalnost tastature ostala nepromenjena, počele su da se pojavljuju i neke druge greške. Izgleda da postoji problem sa dva tastera na tastaturi, konkretno F3 i F4. Mnogi korisnici su se žalili da ovi tasteri ne rade i da se ovaj problem proteže kroz čitavu mašinu.

Iako ovi tasteri ne rade ono što bi trebalo, tojest ne pozivaju programe koje bi trebalo da pozivaju, ispostavilo se da to nije hardverski problem sa tastaturom pošto dodeljivanje nekih drugih prečica ovim tasterima radi dobro. Jedino objašnjenje je softverske prirode. Interesantno je da po izveštajima, samo ljudi sa starijim hardverom su iskusili ovaj problem dok korisnici sa novim iMac-ovima izveštavaju da njihove tastature rade savršeno. Problem je prilično raširen, a neki korisnici su čak rekli da su išli u lokalnu Apple prodavnicu i isprobali tastature i da su otkrili iste probleme sa tasterima.

S obzirom da tasteri funkcionišu greška mora da bude negde u programu ali je veoma čudno što Apple ne reaguje s' obzirom na to koliko je problem raširen. Dok Apple ne izda zakrpe za rešavanje ovog problema jedina stvar koju korisnici mogu da urade je da upotrebe ove tastere za neku drugu namenu kao i da potraže alternativne prečice za funkcije Dashboard i Expose (umesto tastera F3 i F4).

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272