Prometejev “Veliki rečnik stranih reči i izraza” za 5950.00 dinara

 

 

  • Twitter
  • Facebook
  • Google plus
  • Linkedin
  • Pinterest
  • Email

 

Pregleda (30 dana / ukupno): 4 / 3215

Dugo očekivani savremeni rečnik stranih reči i izraza moderne izrade, autora Ivana Klajna i Milana Šipke, prvo je izdanje dela proisteklog iz trogodišnjeg istraživačkog projekta naučnika i njihovih saradnika. Odlično su se snašli i dali prava rešenja u pravopisnoj prezentaciji svih odrednica.

Autori su se poslužili poznatim srodnim knjigama, prvenstveno Vujaklijinim i Klaićevim rečnicima. Međutim, od pomenutih rečnika znatno je sadržajniji lingvistički i jezički, a sami autori pozivaju čitaoce na saradnju i kritiku. U njemu su najdoslednije do sada sprovedene etimologije reči, ima posebne odeljke s internacionalnim mernim jedinicama, tabelarne preglede nekih osnovnih jedinica i vrednosti iz fundamentalnih nauka i međunarodnih standarda, i sve su reči akcentovane, osim u nužnim izuzecima.

Reči u rečniku su pregledno gramatički objašnjene, a u njihovom su odabiru autori bili rukovođeni tradicijom i inovacijom u jeziku i kulturi. „Veliki rečnik stranih reči i izraza“ u izdanju izdavačke kuće „Prometej“ nesumnjivo predstavlja vredno lingvističko delo i dragoceni jezički priručnik, koji će trajno obogatiti našu kulturnu baštinu.

format 16 x 24; strana 1600; Tvrd povez; 2. izmenjeno o dopunjeno izdanje

Knjižarska cena: 7900.00 dinara
Cena za posetioce sajta: 5950.00 dinara

Samo 12 primeraka.

Još samo 11 primeraka.

Pošaljite email na: kom.bib@sezampro.net

Knjigu možete od danas da kupite kod nas u Vojovode Stepe 34.

 

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar