Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Promocije - Letnji dan do podne, Biografija Dejana Stankovića, Rukopis star šest vekova

Prva knjiga poznatog dramskog pisca i scenariste Nebojše Romčevića "Letnji dan do podne" biće promovisana u četvrtak, 10. juna u beogradskoj knjižari Plato.



Čitav niz likova upleo sam u ovom romanu u poduhvat u kome zajednički učestvuju bez svoga znanja i pristanka. Sve što činimo ili ne činimo, čak i banalne svakodnevne stvari, imaju značaja za živote nama nepoznatih ljudi. Niti oni to znaju, niti mi. Neki to zovu Sudbinom, neki slučajnošću, neki podsvesnim altruizmom. Ja za to nemam ime, ali o tome imam priču....“, pojasnio je Romčević.


PORUČITE KNJIGU

Kritičar e-novina Vladimir Arsenić za ovu knjigu nedavno je napisao: "Čitalac će se na kraju Romčevićevog romana naći u dilemi je li on zaista pokušao da ukaže na disproporcionalnost sveta i teksta, i tako da skrene pažnju sa fikcionalnosti na realnost ili je, pak, u pitanju greška u poštovanju žanrovskih pravila koja ne zahteva metafizičko objašnjenje, već prosto pokušava da zabašuri sve ono što bi moralo da se rešava još narednih stotinjak stranica. Ma šta od ovog bilo istina, ispostavilo se da se Romčević sasvim dobro snašao u ulozi romanopisca i da je, neopterećen televizijskim kontekstom i „odličnom“ glumom, režijom i produkcijom koju nudipinkultura, uspeo da napiše duhovit i zanimljiv roman koji može da se meri sa trenutno najplodinijim humorističkim piscem sa ex-Yu prostora – Antom Tomićem. IZVOR

Biografija Dejana Stankovića

Kapiten srpske fudbalske reprezentacije Dejan Stanković promovisao je juče biografiju na sceni pozorišta Atelje 212. Autor luksuznog izdanja „Dejan Stanković" na čak 338 strana je novinar Mirko Vrbica.



Knjiga obiluje fotografijama i pričama sa životnog i fudbalskog puta proslavljenog fudbalera, kao i brojnim pričama njegovih trenera, saigrača, ali i sportskih rivala. Sjajno organizovana promocija je urađena kroz mini pozorišni komad, u kome su učestvovali reditelj Jug Radivojević i glumac Viktor Savić. Stankovićevu feštu su uveličali selektor Radomir Antić, Nemanja Vidić, Siniša Mihajlović, Vladimir Petrović, Vlade Divac, Tomislav Karadžić, Dragan Džajić, ministar policije Ivica Dačić, gradonačelnik Beograd Dragan Đilas i drugi.



- Trema koju sam imao pred finale Lige šampiona je Miki Maus u odnosu na tremu koju sam imao pred ovu promociju - vidno uzbuđen rekao je Stanković. IZVOR

Rukopis star šest vekova

Biblioteka Prizrenske bogoslovije, zadužbina Sime Igumanova osnovana 1871. godine, čuva i rukopis bogoslužbene knjige iz poslednje četvrtine 14. veka. Na osnovu vodenih žigova dragocenog sinaksara, koje sadrži žitija po mesecima, stručnjaci su ustanovili starinu knjige, ali dalja ekspertiza tek predstoji.Zasada se brižno čuva pod ključem, u biblioteci Bogoslovije sa privremenim sedištem u Nišu.




Gotovo je neverovatno šta je ova, ali i na desetine drugih knjiga u biblioteci koja danas broji blizu 12.000 izdanja, uspela da preživi. IZVOR

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272