Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

PRVI TIRAŽ OD 10.000 PRIMERAKA, LAV KRISTIJAN, GOSPOĐA BRAUN

Prvi kontakt "koeljomani" su imali sa novim romanom omiljenog pisca putem odlomaka koje je štampao dnevni list "Blic" i, kako je novinarima rekao izdavač Petar Živadinović, prvi tiraž od 10.000 primeraka je unapred prodat pa će se uskoro predati u štampu drugo izdanje.

Prema njegovim rečima, taj roman ima posebna značaj u okviru Koeljovog opusa jer je autobiografskog karaktera i na odredjeni način u njemu je sažeo svoju životnu filozofiju do čega je došao kroz mnoge uspone i padove, sledi je od svog prvog literarnog dela .



Prema rečima prevodioca Jovana Tatića koji je u prevodjenje uključio i ćerku Aleksandru, pisac se, pre svega, pita u kojoj meri sami sebe kažnjavamo i primenjujemo autocenzuru umesto da to prepustimo Bogu a mi da verujemo i da se nadamo.

Koeljo je do sada preveden na 69 jezika u 160 zemalja i njegove knjige su prodate u tiražu koji prelazi 135 miliona primeraka. U velikom broju zemalja je pobrao nagrade a kod nas je svaki naslov bio bestseler. LINK
 

Naručite knjigu danas


LINK.

Ponovni susret

Godine 2008. na YouTube se pojavio neverovatni video o prijateljstvu lava Kristijana i dvojice mladića koji je ubrzo prerastao u Internet fenomen. Na filmu je prikazan ponovni susret divljeg lava sa prijateljima koji su ga odgajili.

PORUČITE


Beogradska Laguna je nedavno predstavila i knjigu u kojoj je u detalje opisana ova neverovatna priča. LINK

Memoari gospođe Braun

LONDON - Sara Braun, supruga bivšeg britanskog premijera Gordona Brauna, napisaće memoare o godinama koje je provela u Dauning stritu, saopštila je njena izdavačka kuća. Knjiga "Behind the Black Door" govoriće o tome "kako izgleda ići u kupovinu sa pripadnicima specijalne policijske jedinice" i kako "se navikavate na to da imate lošu frizuru kada je Karla Bruni (Carla) prisutna", navodi izdavačka kuća Eberi (Ebury).



Knjiga će u knjižare stići 3. aprila 2011. Njeni memoari opisaće život "predane majke koja pokušava da pronađe ravnotežu između školskih predstava i državnih poseta", žene "udate za nekoga ko je postao premijer", navodi izdavačka kuća.

Sara Braun (46) udala se za Gordona Brauna 2000, kada je on bio ministar finansija u vladi Tonija Blera (Tony Blair). Tada je napustila svoje radno mesto u agenciji za odnose s javnošću i posvetila se dobrotvornom radu i podizanju njihove dvojice sinova. LINK

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272