Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Windows Vista Business DO KRAJA

Windows Vista Business DO KRAJA

Popust cena: 880 rsd

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Windows Server 2008 - umrežavanje - Mark Minasi

Popust cena: 1500 rsd

Prvi Windows Vista Service Pack 1 beta stiže ovih dana

Dobra vest za svakoga ko čeka Windows Vista Service Pack 1. Prva beta verzija će ubrzo biti spremna, pitanje dana, kaže izveštaj, a najverovatnije 16. jula. Još nedavno je Microsoft tvrdio da ne očekujemo SP 1 beta verziju pre 2008. godine. Vesti su izazvale pravu groznicu na tržištu, koje željno iščekuje zakrpu operativnog sistema koji je skoro univerzalo bio pljuvan od strane korisnika i profesionalnih kritičara.

Dakle dobre vesti su da su ispravke na putu. Po rečima Mary Jo Foley, prvo izdanje ispravlja neke najpoznatije probleme Viste: Ubrzava se vreme kopiranja fajlova i operacija isključivanja, poboljšava se šifrovanje, i implementiraju se druge nadgradnje ispod haube koje bi, teoretski, trebalo da dovedu do toga da Vista radi bolje. Nemojte da očekujete puno novih funkcija, kao što je firewall koji je izdat sa Windows XP Service Pack-om 2. Sada je u Microsoftu vreme ispravki, a ne poboljšanja.

Loša vest je ta da je ova groznica za sevisnim paketom preuranjena, tojest predstavlja mač sa dve oštrice. Microsoft nije baš poznat po kreiranju čistog koda, i ubrzano izdavanje servisnog paketa ne uliva mnogo poverenja. Windows servisni paketi su poznati po tome da upropaste skoro isto onoliko funkcija koliko isprave, tako da bi moj pristup Vista SP1 beta verziji bio kao prema bilo kom Windows servisnom paketu: sa ekstremnom opreznošću.

Naravno, instaliraću ga čim bude dostupan i izvestiću vas o tome da li je i koliko je uspešan.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272