Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

PS3 protiv Xbox-a 360?

Ako postoji nešto što može da vrati PS3 na noge, onda su to dva ili tri dobra igračka naslova nove generacije. Ali pošto ceo svet sada zna da će se Madden NFL 08, All-Pro Football 2K8 i NCAA Football 08 bolje pokretati na 360 nego na PS3, svako će se smejati ceni od 600 dolara. Da dragi moj gejmeru, sva tri naslova koji dolaze iz EA će se bolje pokretati na 360-tici – 60fps, dok će se na PS3 pokretati sa 30fps.

Sony-jev stav broj jedan prema ovome je pomalo detinjast…: “Već smo dokazali da sportski naslovi mogu da se pokreću na PlayStation 3 u pravom HD kvalitetu sa 1080p izlazom na NBA 07” rekao je Dave Karraker, Sony-jev direktor za korporativne komunikacije. “Ako imate pitanja u vezi igara drugih proizvođača, trebali biste da razgovarate sa datim izdavačima”.

Dakle, prevod ovoga bi mogao da glasi ovako: “mi smo se pojavili sa ovom odličnom mašinom, ali oni ne mogu da rade sa njom… to nije naša greška!”. OK, nema problema, ali na istom sajtu sam pronašao odgovor Todd Sitrin-a, predsednika marketinga sportskih brendova, a on glasi ovako:

“Mi se maksimalno trudimo da obezbedimo najbolje moguće iskustvo na svakoj platformi. U dizajniranju igara, postoje sve vrste žrtvovanja koja uključuju brzinu frejma, vizuelne efekte, funkcije, AI i tako dalje. Fudbal je ekstremno izazovan sport za repliciranje zbog broja ljudi na terenu, njihove interakcije, veličine okruženja. Kao što možete da vidite, sve kompanije koje prave fudbalske video igricu ove godine su ustanovile da najbolje iskustvo za Xbox uključuje 60fps dok je najbolje iskustvo za PS3 30fps. Mi smo ubeđeni da su obe verzije našeg proizvoda izuzetna iskustva i predlažemo svakom gejmeru da uzme u obzir celokupno iskustvo, a ne samo jedan aspekt. Mi mislimo da će oni biti vrlo srećni bez obzira koju verziju igre da igraju”.

Ima smisla šta čovek govori. Ali šta sve ovo govori o PS3-u? Ne mnogo, bar ja tako mislim. Sony kaže da su oni dali svoj maksimum, i zato su ga precenili. Neki veruju da je Sony bio Bog među proizvođačima konzola i zato su ga kupili, ali sada ako žele da igraju Madden i dalje mogu dobro da se provedu ali će dobiti samo 30fps.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272