Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Punjenje gadžeta bez žica

Suprotno od uvreženog mišljenja, bežični prenos energije nije nova ideja. Na svakom sajmu nauke koji sam posećivao kao dečak, neko je uvek prikazivao ogromni Tesla namotaj ponosno paleći fluorescentne sijalice tako što je mahao sa njima u vazduhu.

Ono što je novo je donošenje distribucije bežične energije u mase, bez gigantskih i strašnih mašina koje jednostavno ne bi izgledale kako treba u današnjim moderno stilizovanim kućama. Spremite se za Powercast, koji će uskoro početi da komercijalizuje proizvod koji prenosi struju na uređaje u neposrednoj blizini. Zvuči kao šala, ali Powercast ima kredibilitet: Potpisali su ugovor sa Philipsom i uređaj izgleda da stiže na tržište do kraja ove godine. Prvi proizvod će biti LED svetlosni štapići sa bežičnim napajanjem. Bežični periferijski računarski uređaji kojima nije potrebna baterija biće sledeći.

Pod pretpostavkom da će to tako da radi (a eksperti kažu da hoće), vaše sledeće pitanje bi moglo da bude koliko je to bezbedna stvar. Mikrotalasi mogu da se koriste u industriji za prenos energije na udaljene lokacije. Ali Powercast tehnologija koristi radio talase niske snage (ne mikrotalase), ima FCC odobrenje, i prostire se na oko tri stope. Trik nije u generatoru struje, već u malenom čipu prijemnika koji prevodi statiku u energiju. Cela priča (link dole) ima više informacija o tome kako sve to radi.

Bežične tastature su jedna stvar, ali mobilni telefoni, satovi, daljinski upravljači pa čak i računari kojima nikada ne trebaju nove baterije ili žice su nešto sasvim drugo. Oprostite se sa konektorima.

Adresa: Powercast's technology cuts the electric cord 

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272