Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

Quake konferencija 2007 – Id Software otkriva Quake Zero

Nećete verovati šta je objavljeno na Quake Con-u. Po rečima dobro poznatog sajta za igre Kotaku.com, ljudi u id Software-u su objavili da imaju tim programera koji radi na novom Quake-u – nekoj vrsti manjeg projekta. Quake Zero je njeno ime, pucanje je suština igre, kao što ste već verovatno i pomislili, i to direktno kroz vaš web pretraživač.

Kako ovaj sajt navodi… “QZ će biti besplatna web zasnovana verzija Quake 3 multiplejer igre”. Todd Hollenshead je otkrio Kotaku-u da su “oni odlučili da urade ovaj projekat iz nekoliko razloga. Prvi i glavni je da id Software mrzi što vidi da njihova igra, nekada prilično popularna za onlajn igranje, gubi svoje mesto u areni onlajn igara, a ovo će omogućiti bukvalno bilo kome ko ima računar da igra njihove igrice.

Holleshead je rekao da je id Software takođe želeo da se okuša u reklamiranju kroz igre i da izgleda da je to najbolji pristup, navodi se dalje na sajtu. Takođe oni kažu da bi reklame trebale da se prikazuju na web stranici u toku igranja Quake Zero-a.

Quake III Arena je specifično dizajnirana za multiplejer igranje. Koristila je (verovatno još uvek koristi) klijent-server arhitekturu koja zahteva da klijenti svih igrača budu povezani na jedan server. Q3 Arenin fokus na multiplejer igranje je privukao snažnu zajednicu sličnu Quakeworld-u koja je i dalje aktivna do današnjeg dana.

Fokus Quake III Arene na multiplejer razvoj je doveo do razvoja velike zajednice konkurentnih igrača i baš kao i njegovi prethodnici u seriji, koristila se u profesionalnim turnirima. U takmičarskoj Quake III Arena igri postoje dve posebne discipline poznate kao “relesets”.

Čak i ako id Software do sada nije otkrio mnogo detalja, Quake III koji se pokreće direktno iz Web pretraživača je sasvim dovoljna vest, ako mene pitate. Sve što treba da uradite je da uskoro potražite Quake Zero i da zapamtite da ste za ovo prvo čuli od nas.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272