Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Red Hat izdao Global Desktop

Red Hat, jedna od najvećih kompanija koja obezbeđuju rešenja otvorenog koda je upravo najavila izlazak novog proizvoda na poznatoj Red Hat konferenciji u San Dijegu. Red Hat Global Desktop teži da definiše potpuno novi koncept tradicionalne desktop paradigme. Po rečima zvaničnika iz Red Hat-a potrebe potrošača su se povećale u proteklih nekoliko godine i tržištu je potrebno nešto što će ih zadovoljiti, i što bi odgovorilo na njihove zahteve.

Na osnovu standarda otvorenog koda desktop koji predlaže Red Hat namerava da unese bolju bezbednost i takođe da upravlja svim onlajn servisima i aplikacijama koje su potrošači prihvatili. Desktop bi trebao da obezbedi visoke performanse ali sa što manje hardverskih zahteva. Zato se Red Hat udružio sa Intelom u kreiranju desktop platforme. Budući “onlajn desktop” kao što se oni nadaju da će postati, će biti isporučen sa prvim Classmate PC-jem, jeftinim notebook-om koji Intel obezbeđuje studentima, ali će biti kompatibilan sa Intelovim budućim platformama, Affordable, Community ili Low-Cost PC.

“Da bi ispunili potražnju korisnika za Linuxom na desktop sistemima na tržištu, Intel i Red Hat su zajedno radili da bi isporučili već potvrđeno, jeftino rešenje za Intelove kanale preprodaje kako bi proširili vrednost posla” rekao je Steve Dallman, generalni direktor Intel Worldwide Reseller Channel organizacije.

Novi program je dizajniran za male firme ili vlade na tržištu i uključivaće puno izvornog koda koji je upotrebljen u OLPC (One Laptop Per Child) projektu. Prvo izdanje Red Hat Global Desktop-a je planirano za jun ove godine, i doći će sa tradicionalnim korisničkim interfejsom, ali buduća izdanja će imati potpuno novi dizajn gde bi aplikacije i lokalni podaci trebali da budu integrisani u onlajn servise.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272