Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

SuSe Linux 10 bez tajni

SuSe Linux 10 bez tajni

Popust cena: 820 rsd

Kali Linux - Testiranje neprobojnosti veba - treće izdanje

Kali Linux - Testiranje neprobojnosti veba - treće izdanje

Popust cena: 1370 rsd

Red Hat se fokusira na privredno tržište

Nekada, kada ste spomenuli Linux korisnicima koji ga ne koriste, prva stvar na koju bi pomislili je bio Red Hat. Red Hat je bio jedna od prvih i najuspešnijih kompanija koje su počele da prodaju desktop Linux.

Međutim, Red Hat je objavio da u skorijoj budućnosti neće raditi na korisničkoj verziji njihovog Linux proizvoda, već će se fokusirati na poslovno tržište.

Kompanija je zaključila da iako je Linux postao popularan kao operativni sistem za servere, veoma je teško napraviti poslovni model desktop Linux programa. Ako pogledate, na polju desktop operativnih sistema, Linux je počeo da se jača u odnosu na Windows i OS X, ali desktop Linux korisnici su i dalje u manjini ako se uporede sa korisnicima ove dve dominantnije platforme. A najpopularniji Linux desktop operativni sistemi nisu svi otvorenog koda.

Fedora desktop Linux operativni sistem je zasnovan na Red Hat-u i nastaviće da se razvija. Ali svi komercijalni programi Red Hat-a će sada biti dizajnirani za serversko tržište i programe srednje klase.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272