Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

ColdFusion MX

ColdFusion MX

Popust cena: 400 rsd

RIAA tuži Usenet: Čekajte zar oni stvarno mogu to da urade?

RIAA svakako zna kako da ostane nna vrhu talasa najnovijih trendova vezanih za pirateriju. Wired izveštava da je Recording Industry Association of America tužila Usenet.com, tvrdeći da ova internet platforma koja prethodi počecima Web-a predstavlja sledeću veliku parnicu vezanu za ilegalno deljenje fajlova.

Nema veze činjenica da su ljudi delili fajlove na Usenet-u više decenija. I nema veze to što je Usenet.com samo jedna od kompanija koja obezbeđuje prsitup Usenet sadržajima.

Drugim rečima, RIAA može da tuži Usenet.com sve dok ne propadne bez iakakvih realnih podataka o broju ilegalne muzike, filmova i drugih fajlova koje možete da daunlodujete sa Usenet-a. Ovo je isto kao da tužite kompanije koje obezbeđuju Internet servise zato što su se njihovi klijenti povezali na Internet, pokrenuli web pretraživač, BitTorrent kijenta i aplikaciju za deljenje fajlove u stilu Gnutella kako bi daunlodovali muziku zaštićenu autorskim pravima.

I da, u slučaju da ste zaboravili kako da pristupite Usenet sadržajima (znate, zbog zanimljivih razgovora a ne zbog skidanja fajlova), Wired je napisao odličan članak koji će vam pomoći da se (re)angažujete.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272