Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kotlin za Android aplikacije, prevod 2. izdanja

Kotlin za Android aplikacije, prevod 2. izdanja

Popust cena: 2550 rsd

Android Studio IDE kuvar za razvoj aplikacija

Android Studio IDE kuvar za razvoj aplikacija

Popust cena: 1580 rsd

Sajam knjiga od A kao ANDROID 4 do Š ili Šta nas čeka

Sajam knjiga od A do Š

Zemlja gost ove godine je Mađarska, a na sajmu će se predstaviti i izdavači iz Velike Britanije, Francuske, Holandije, Nemačke, Austrije, Italije, Španije, Portugalije, Grčke, Slovačke, Japana, Kine, Rusije, Belorusije, Irana, Brazila, Angole, Hrvatske, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore i Srbije.

Novina na ovogodišnjem sajmu je da će u hali 1a biti smešteni izložbeni prostori i da će se u njoj održavati svi prateći programi. Sajam ove godine ima 30 izlagača više nego prošle, odnosno ukupno 478 njih, od kojih 60 iz inostranstva, a prvi put u organizaciji Kancelarije za Kosovo i Metohiju Vlade Republike Srbije nastupa više od 30 izdavača i institucija kulture sa Kosova i Metohije, koji će se predstaviti na zajedničkom štandu u hali 4.

Mađarska će predstaviti najnovija književna ostvarenja, a u posebnim programima gostovaće najmlađa generacija pisaca i pesnika. Beograđani će moći da upoznaju i Judit Polgar, najbolju svetsku šahistkinju, koja će predstaviti dva mala udžbenika za decu. Njen učenik Aleksandar Krstulović, devetogodišnji evropski prvak u šahu, odigraće simultanku na 20 tabli. Urednica programa Sajma knjiga Olivera Stošić Rakić istakla je da će uz povezanost srpske i mađarske kulture i književnosti dominatan pravac ovogodišnje manifestacije biti predstavljanje novih naslova, a noseća tema debata i stručnih skupova biće “Znakovi budućnosti”, u okviru koje će stručnjaci u oblasti izdavaštva, obrazovanja i bibliotečke delatnosti pokušati da ukažu na mogućnosti preosmišljavanja sveta.

Na štandu EUNIK mreže nacionalnih ustanova kulture država Evropske unije zajednički će nastupiti Britanski savet, Austrijski kulturni forum, Francuski institut, “Gete” institut i Institut “Servantes”, a tema nastupa biće dečja književnost i bajke na jezicima zemalja koje ovi instituti predstavljaju. Na ovom štandu predstaviće se i ambasade Švedske i Portugalije. Na izložbama će biti izbor iz regionalne književne periodike, uvid u stvaralaštvo Stevana Raičkovića omogućiće kraljevačka ”Povelja”, a biće prikazani i rezultati umetnika, učenika i studenata koji se u svojim radovima bave alfabetom.

U okviru 57. sajma knjiga biće dodeljene nagrade Izdavač godine, Izdavački poduhvat godine, Dečja knjiga godine i Najlepša knjiga, kao i nagrada “Dositej Obradović” za kontinuirani doprinos u objavljivanju i promociji srpske književnosti.

Poslednjeg dana sajma predstavnik Mađarske predaće otvorenu knjigu predstavniku Poljske, zemlje koja će biti počasni gost 58. sajma knjiga.

Školski dan biće 25. oktobar, kada će učenici, nastavnici, školski bibliotekari, studenti i profesori moći organizovano da posete sajam, a za porodične dane određeni su 22. i 23. oktobar, kada će porodice dobijati posebne popuste za ulaz.

Radno vreme sajma biće od 10 do 21h, a cene ulaznica ostale su iste kao i u protekle tri godine: pojedinačna je 250, za grupne posete 150, a porodična ulaznica 600 dinara.


ŠTA ŽENE ŽELE

A kako Android 4


Naručite knjigu.

Š kao Šta nas čeka

Predviđanja 50 najautoritativnijih američkih eksperata u svojim oblastima.

Naručite knjigu.


 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272