Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Sajam knjiga u Lajpcigu


Naša pisana reč, pre svega savremena, biće predstavljena na atraktivan način kroz razna dešavanja: od razgovora sa piscima, promocija najnovijih antologija, predavanja, diskusija na pojedine aktuelne teme, do izložbi i pratećih programa u Kelnu, Drezdenu, Berlinu, Haleu i Lajpcigu.



Ko je i na koji način odabrao “igrače” koji će istrčati na lajpciški teren, zašto među njima nema nekih od najistaknutijih imena (kao što su Ćosić, Mihailović, Velmar-Janković, Simović, Danilo Nikolić, Nenadić, Ćirjanić...) i šta će se sve događati na i oko našeg štanda, odgovore smo potražili od potpredsednika Organizacionog odbora Zorana Hamovića, inače savetnika ministra kulture.

- Trudili smo se da stvorimo najdemokratskije kriterijume i da nikoga nepravedno ne izostavimo - kaže Hamović. - Osnovni princip izbora je bio da izabrani pisci imaju knjigu objavljenu na nemačkom u poslednje dve godine ili da su zastupljeni u novijim nemačkim antologijama. Pri tom o izboru autora nije odlučivao samo naš odbor, već su uvažavane i sugestije nemačkih izdavača i raznih organizacija koje stipendiraju pisce kao što su “Boš“ i “Traduki”. IZVOR

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272