Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Sajt koji možda niste posetili - Lovesensa

Lovesensa.rs



LINK.

Prevaziđite iracionalne strahove

Ne bi trebalo da se plašimo samog osećanja straha – ono je esencijalno za naš opstanak, objašnjava hipnoterapeut i filozof François Roustang.

Opasnost, bilo stvarna ili zamišljena, uzrokuje strah. Osećamo strah i kada se dogodi nešto što nismo predvideli. Takođe se može povezati i sa budućnošću: kada nešto očekujemo, čak i kada ne znamo šta je u pitanju, strahujemo od toga. Nedostatak vremena da reagujemo kao i da pronađemo način da se izborimo sa novonastalom situacijom jeste ono što izaziva strah.

CEO ČLANAK.

HUNOR je moć

Nije teško konstatovati da je život težak i da ljudi umiru, kaže Nebojša Romčević, ali je mali heroizam i viši stepen mudrosti shvatiti da se većini stvari čovek može smejati – iako smeh često doživljavamo kao neozbiljnost, on je u suštini stoički odnos prema životu.


To je čovek koga ništa, osim lepote predela, ne može zaustaviti u nameri da piše. To je pisac koji je kucao i zapisivao na svim mestima i svim okolnostima koje čitalac može da zamisli – zato i jeste jedan od najplodnijih savremenih dramskih pisaca u Srbiji. Njegov CV, osim zvanja profesora FDU, između ostalih, sadrži i tri Sterijine nagrade, 15 drama („Karolina Nojber”, „Krivica”, „Brod ljubavi”...) scenarija za dva filma („Kordon” i „Na lepom plavom Dunavu”), nekoliko tv serija („Ljubav, navika, panika”, „Kazneni prostor”, „Operacija kajman”, „Dobre namjere” (Nova i Hrt)...). Kako je onda moguće da je Nebojša Romčević tek 2010. godine napisao svoj prvi roman – „Letnji dan do podne” („Profil knjiga”) i to po narudžbini?

Najnoviji broj Sensa Psihologije

Pratite ih na Fejsbuku.

BEZ STRAHA - predstavljena u najnovijem broju


Naručite.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272