Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Premiere Pro 2 - Praktične vežbe

Popust cena: 1240 rsd

Samsung U100

Samsung U100 je deo nove Ultra Edition II serije. To su najtanji uređaji ovog proizvođača. Pored U100, ostali modeli u ovoj seriji su Samsung U300, Samsung U600 i Samsung U700. U100 je najmlađi član u ovoj proizvodnoj linije i fali mu veliki broj karakteristika starijih uređaja. Ovaj uređaj je veoma tanak i predstavlja skoro identičnu kopiju X820, kako u smislu materijala od kojih je napravljen tako i u smislu funkcionalnosti.

Dimenzije telefona su 115x53x5.9mm. Samsung U100 i U300 su prvi uređaji koji imaju 3.2 megapikselnu kameru. Za razliku od ranih prototipa „3.0 MEGA“ je zamenjen sa „3.2 MEGA“ (slično U300). Kamera podržava sledeće rezolucije: 2048x1536 pixela; 1600x1200 pixela; 1280x960 pixela; 800x600 pixela; 640x480 pixela; 320x240 pixela.

Trenutno je dostupna samo jedna boja za U100 – safirno plava (isto kao i za U600), ali u budućnosti će i druge boje biti dostupne. Međutim, zna se da neće biti širokog spektra dostupnih boja.

Kućište ne poseduje veliki broj kontrolnih tastera. Sa leve strane nalazi se taster za kontrolu jačine zvuka a taster kamere kao i ulaz za slušalice i punjač se nalaze sa desne strane. Ulaz za slušalice je pokrivena plastičnim poklopcem koji je povezan sa kućištem.

Tastatura je načinjena od čvrste i kvalitetne plastike. Svi tasteri su jednako osvetljeni belom bojom koja je jasno vidljiva u svim uslovima korišćenja.

Ekran radi u landscape režimu. Tip ekrana je standardna u prethodnoj generaciji Samsung uređaja, ali ne i za nove. Rezolucija je 220x176 piksela (38x30mm, 2’’). Ekran može da prikaže do 5 tekstualnih linija i do 3 servisne. Sam ekran je identičan onom koji poseduje X820. Tekst se veoma lako čita u landscape orijentaciji. Ovaj ekran ima mogućnost prikazivanja 262.144 boja, a slike su veoma jasne i dobro se vide u različitim okruženjima, uključujući i direktnu sunčevu svetlost. Takođe postoji pet nivoa za osvetljenje ekrana

Tekst poruka može da se zumira ili smanjuje. Najveća veličina fonta omogućava ljudima i sa ozbiljnim oštećenjima vida da pročitaju šta piše na ekranu. Za svrhe promene veličine fonta koristi se bočni taster za kontrolu jačine zvuka. Ova funkcija ne postoji u proizvodima drugih proizvođača.

Ovaj mobilni telefon obezbeđuje odličan kvalitet zvuka, koji se može porediti, pa čak i nadmašiti Sony Ericsson-ove Walkman telefone. Međutim, ovaj uređaj nema memorijski slot i korisnicima ostavlja na raspolaganju svega 70Mb ugrađene memorije, što je apsolutno nedovoljno za MP3 reprodukciji sa ovim modelom.
 
Model podržava različite profile, kao što su slušalica, Handsfree, serijski port, dial up mrežno povezivanja, transfer fajlova, štampanje, A2DP. EDR omogućeni Bluettoh 2.0 je dostupan na telefonu. Upravljanje slušalicama je u potpunosti standardizovano.

Po pitanju performansi, Samsung U100 je u liniji sa Samsung uređajima koji su se pojavili u prethodne dve godine. Rezultati su veom slični rezultatima koje je postigao model X820. Iako je 3D Java podržana, ona je veoma troma zbog slabog radnog takta procesora. Samsung uređaji su inače poznati po tome što imaju najslabije Java performanse.

Telefon se isporučuje sa 6 prethodno instaliranih igara od čega su dve potpuno funkcionalne (Bobby Carrot, Freedkick) i 4 demo. Demo verzije izgledaju prilično interesantno. Dostupne su Asphalt 2, Midnight Pool, Minigolf, Minesweeper.

Količina memorije koja se dodeljuje Java aplikacijama je neograničena. Takođe možete da uklonite prethodno instalirane igre i preuzmete nove bežičnim putem (preko HEAP-a). Heap veličina ne može da pređe 1.5Mb, dok aplikacije ne mogu da budu veće od 700Kb.

Telefon se isporučuje sa WAP pretraživačem verzije 2.0 (NetFront 3.2), čija su fundamentalna unapređenja vezana za podršku za JavaScript, skaliranje fontova (tri tipa), Smart-fit, režim pregleda preko celog ekrana (sve kontrole su skrivene), keširanje stranica. Iako se ovaj pretraživač ne snalazi najbolje sa formatima velikih stranica, ipak je on jedan od najboljih koje je Samsung do sada ponudio na svojim telefonima.

Za kraj možemo reći da je ovaj model lep i zgodan za rukovanje. Njegove dimenzije ne izazivaju nikakve probleme u nošenju. Kvalitet izrade je takođe na visokom nivou, kao i njegove performanse, a zbog tankog kućišta U100 će biti gotovo neprimetan u vašem džepu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272