Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Mesta na Internetu koja obavezno morate da posetite

Popust cena: 440 rsd

Ajax - trikovi

Ajax - trikovi

Popust cena: 1590 rsd

SAP - Osnovni pojmovi

SAP su osnovali 1972 petorica bivših radnika IBM-a, u Mannheim-u, u Nemačkoj. SAP je najveća svetska kompanija za kreiranje interkompanijskog softvera, kao i četvrti na svetu nezavisni snabdevač programima.

Originalno ime za SAP je bilo nemačko: Systeme, Anwendungen, Produkte, što znači "Sistemi Aplikacije i Proizvodi." Originalna ideja SAP-a je bila da se klijentima omogući da stupaju u interakciju sa standardnim korporativnim bazama podataka preko velikog broj različitih aplikacija. Postepeno, ove aplikacije su kreirane i danas mnoge korporacije, uključujući IBM i Microsoft, koriste SAP proizvode za vošenje svojih poslova.

SAP programi, izgrađeni oko njihovog najnovijeg R/3 systema, omogućuju upravljanje finansijama, sredstvima, knjigovođstvom, operacijama proizvodnje, materijalima, i arhiviranim dokumentima. The R/3 system radi na velikom broju platformi, uključujući Windows 2000 i koristi klijent/server model. Zadnja verzija R/3 uključuje raznovrstan, za internet osposobljen paket.

SAP je nedavno objedinio ponudu svojih proizvoda pod moćnim Web interfejsom, koji se zove mySAP.com, i dodao je novu e-biznis aplikaciju, koja uključuje upravljanje odnosima sa klijentima (CRM) i upravljanje lancom snabdevanja (SCM).

Od januara 2007, SAP imao 38,400 zaposlenih u preko 50 zemalja i više od 36,200 klijenata u čitavom svetu. SAP se sve više prilagođava potrebama srednjih i malih preduzeća (SMB). Najnovija R/3 verzija je kreirana za IBM-ovu AS/400 platformu.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272