Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Kompjuter po mojoj meri II izdanje

Popust cena: 440 rsd

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

PC I GADŽETI - Vodič za rešavanje problema i nadogradnju

Popust cena: 2280 rsd

Second Life, sada i na mobilnim telefonima

Vollee, kompanija koja se bavi kreiranjem zabavnih sadržaja za mobilne telefone sa sedištem u SAD-u je objavila da će preneti Second Life iskustvo na 3G mobilne telefone. Beta verzije Second Life-a za mobilne telefone će biti otvorena za korisnike u maju 2008. godine i biće besplatna.

Ako ne znate šta je Second Life, mi ćemo vam reći. Second Life je neka varijanta igre / 3D virtuelnog sveta (razvijenog od strane Linden Research) koji je u potpunosti izgrađen od njenih stanovnika - stanovnik može da bude bilo koji korisnik koji ima pristup ka Internetu i PC solidnih performansi.

Inicijalno lansiran 2003. godine, Second Life sada ima 4 miliona stanovnika koji stupaju međusobno u interakciju, baš kao i u stvarnom svetu: kupuju i prodaju stvari, igraju igre, gledaju filmove, flertuju, uživaju u seksu i tako dalje (sve unutar virtuelnog sveta, naravno). Igra je kompatibilna ne samo sa Windowsom (2000, XP i Vista), već i sa Mac OS i Linux operativnim sistemima. I uskoro, zahvaljujući kompaniji Vollee, čitavo iskustvo će takođe biti dostupno na mobilnim telefonima.

Second Life servis za 3G mobilne telefone je rekreirao ovaj onlajn svet i prilagodio ga mobilnim telefonima. Novi korisnici će po prvi put moći da isprobaju Second Life na svojim mobilnim telefonima, dok će postojeći stanovnici moći da se uloguju bilo kada dok se nalaze na putu.

"Ono što smo mi razvili je servis koji po prvi put omogućuje korisnicima da uđu u trajni virtualni 3D svet onako kako treba da se iskusi na vašim mobilnim telefonima," rekao je Martin Dunsby, CEO kompanije Vollee. "Na ovaj način mobilni telefoni polako prerastaju u platformu koja je stalno konektovana sa virtuelnim svetom i njegovom onlajn zajednicom."

"Za Linden Labs, ovo predstavlja intuitivni način da se proširi domet i pristupačnost Second Life Grid platforme," rekao je Chris Mahoney, Business Development Manager u Linden Lab. "Ovo je odličan način da stanovnici Second Life-a ostanu povezani sa svojim prijateljima i poslom bez obzira gde se nalaze."

Korisnici mobilnih telefona koji žele da se unapred registruju za Second Life za mobilne telefone treba da odu na Vollee web sajt na ovu adresu. Za početak, servis će biti dostupan samo u SAD-u, ali uskoro će biti dostupan i za druge zemlje.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272