Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Sinhronizujte podatke na svom Mac-u

Kada sav posao obavljate na jednom računaru, stvari su krajnje jednostavne – sva dokumenta čuvate na njemu, s vremena na vreme kreirate njihove rezervne kopije na eksternom hard drajvu ili ih narezujete na CD/DVD diskove, za svaki slučaj, ako nešto nedajbože pođe naopako... bolje nego da kasnije doživljavate stresove i žalite za uludo protraćenim vremenom i trudom.

Hajde da sada zamislimo jednu drugačiju sliku – posedujete dva desktop računara, jedan MacBook i jedan “pametan” telefon, i neophodno vam je da izvršite sinhronizaciju (usklađivanje) podataka koji su uskladišteni na svim ovim uređajima. Pritom mobilni telefon pripada novijoj generaciji, tako da još uvek nije podržan od strane Apple-ovog iSync-a. Šta se može učiniti u jednoj ovakvoj situaciji?

Mark/Space, Inc. je kompanija sa sedištem u gradiću Los Gatos, država California, koja poseduje odgovor na gore postavljeno pitanje, a on se sastoji u softverskoj aplikaciji pod nazivom SyncTogether. Ovaj program je u stanju da sve vaše kontakte, kalendare, beleške, postavke e-mail naloga i slično, održava u sinhronizaciji između svih vaših Mac računara. Najbolje od svega je što vam za to uopšte neće biti neophodan .Mac nalog, tako da ovo predstavlja najjeftinije moguće rešenje za sinhronizaciju podataka.

Jedna jedina licenca ovog programa omogućava njegovu upotrebu na do najviše tri Mac računara, uz podršku većeg broja korisnika, a još jedna sjajna stvar u vezi ovog programa jeste da on može sinhronizovati informacije iz gotovo svih aplikacija koje se zasnivaju na Apple-ovoj Sync Services tehnologiji, uključujući iCal, Mail, Safari, Microsoft Entourage 2004 ili Chronos SOHO Contacts and Calendar.

Ako u vašem slučaju ne važi kombinacija “jedan korisnik, više Mac-ova”, zadovoljstvo mi je da vas informišem kako SyncTogether podržava i kombinacije tipa “više korisnika na više Mac računara” ili “više korisnika na samo jednom Mac-u”. Takođe, kada jednom počnete da koristite ovaj program, nemojte se začuditi ako uskoro postanete zavisni od njega!

Za rad programa SyncTogether, koji inače košta 49.95 dolara, neophodno je da posedujete PowerPC ili Intel-ov procesor, operativni sistem Mac OS X 10.4.8 Tiger ili noviji, LAN vezu između Mac računara koje želite da sinhronizujete, kao i vezu sa Internetom koja je neophodna radi registracije ovog softverskog proizvoda.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272