Veze, linkovi
Kompjuter biblioteka
Korpa

Preporučujemo

Revolucija čistih tehnologija - II izdanje

Revolucija čistih tehnologija - II izdanje

Popust cena: 880 rsd

Solarni kolektori na krovu obrenovačkih bazena


– Od 2009. godine ovo je četvrti objekat u Obrenovcu na koji se postavljaju solarni kolektori. Te godine smo u Sportsko-kulturnom centru postavili prve solarne kolektore za grejanje tople vode u sportskoj hali i nastavili prošle godine sa Centrom za mentalno nedovoljno razvijene osobe. Treći objekat je prvi javni solarni punjač na svetu i četvrti su obrenovački bazeni. Živimo u gradu gde postoje dve elektrane, poznati smo po velikom zagađenju koje se smanjuje iz godine u godinu, ali ne možemo reći da živimo u gradu koji ima idealne uslove. Baš zbog toga su ovakvi projekti dragoceni i mi smo u Srbiji već prepoznatljivi po ekološkim projektima. Ne slažemo se da je jedini izvor električne energije sagorevanje fosilna goriva, već je naša strateška opredeljenost da tražimo alternativne izvore energije.

Ako već imamo 300 sunčanih dana u godini, treba da iskoristimo te sunčane dane i ono što nam priroda nudi, bez posledica po životnu sredinu – rekao je predsednik opštine Obrenovac Željko Jovetić.

Ovakva investicija na ovakvom tipu objekta isplati se za četiri do pet godina, a njena  ukupna vrednost je 3,5 miliona dinara.

IZVOR.

 

         
Twitter Facebook Linkedin Pinterest Email
         

Budite prvi koji će ostaviti komentar.

Ostavite komentar Ostavite komentar

 

 

 

Veze, linkovi
Linkedin Twitter Facebook
 
     
 
© Sva prava pridržana, Kompjuter biblioteka, Beograd, Obalskih radnika 4a, Telefon: +381 11 252 0 272